Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Το άγαλμα του Μ. Αλέξανδρου. Στα δώδεκά του χρόνια να δαμάζει ένα άγριο άλογο,....





Ο Αλέξανδρος δαμάζει το Βουκεφάλα ανάμεσα στις 6μετρες Μακεδονικές Σάρισες.
Φωτογραφία: Socrates Sidiropoulos
— στην τοποθεσία Μεσαίο. - Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης


Το άγαλμα αυτό βρίσκεται στο ναό του θεού Αλεξάνδρου που χτίστηκε προς τιμή του στο Μεσαίο Θεσσαλονίκης. Είναι κατασκευή και έργο του Αριστοτέλη Κακογεωργίου που έγινε μόνο από αγάπη, σεβασμό και ευγνωμοσύνη προς τον πρόγονο του Ελληνισμού τον Αλέξανδρο. 
Εκεί στο χώρο αυτό αναπαύονται οι ψυχές των προγόνων του Ελληνισμού και εκεί μόνο δυστυχώς χτυπάει η καρδιά της Μακεδονίας και της λοιπής Ελλάδας. 
Είναι το μοναδικό σημείο των 11 στρεμμάτων που ανήκει απόλυτα στις ψυχές των προγόνων του Ελληνισμού. 
Το ότι είναι περιφρονημένο από τα πολιτικά, θρησκευτικά και χριστιανικό λαό αλλά όχι λίγες φορές και από τους ονομαζόμενους "ελληνιστές" δεν χάνει την αίγλη του και την γνησιότητα των κινήτρων που στήθηκε. 
Η περιφρόνηση σημαίνει φόβο από την αλήθεια που πλέον σήμερα ορθώνεται μπροστά στα μάτια όλης της υφηλίου με την ύπαρξη των δύο ναών και με την νομική αναβίωση της θεοποίησης του Αλεξάνδρου. 
Κανένας εχθρός των αθάνατων αυτών ψυχών, δεν μπορεί να μειώσει την αίγλη αυτών των πραγματικά θεϊκών υπάρξεων. 
Στην εικόνα βλέπουμε τον Αλέξανδρο στα δώδεκά του χρόνια να δαμάζει ένα άγριο άλογο, που κανένας από τους γενναίους του Φιλίππου δεν τα κατάφερε. 
Σήμερα τα παιδιά της ηλικίας αυτής δεν είναι ικανά ούτε να φάνε χωρίς την βοήθεια των γονέων τους αλλά το χέρι τους είναι αγκυλωμένο μ' ένα κινητό και όχι λίγες φορές και με ένα τσιγάρο.

Aristotelis Kakogeorgiou

Δεν υπάρχουν σχόλια: