Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Ασιατική κουζίνα με Ελληνική φαντασία‏. ΣΟΥΓΙΑΜΑΚΙ, ΣΟΥΓΙΑΜΑΚΙΑ, ΠΟΥ ΤΡΕΛΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ (Καί τούς μεγάλους)


ΣΟΥΓΙΑΜΑΚΙ, ΣΟΥΓΙΑΜΑΚΙΑ, ΠΟΥ ΤΡΕΛΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ (Καί τούς μεγάλους)


ΥΛΙΚΑ για 27 σουγιαμάκια

ΦΎΛΟ Χοντρό για πίτες 1 πακέτο που έχει 9 ή 8 φύλα και τα κόβουμε στα τρία, έτσι θα φτιάξουμε 27 ή 24 Σουγιαμάκια !

Κοτόπουλο μπούτι χωρίς κόκκαλο 2 τεμάχια.
Λίγα ψιλοκομμένα Μανιτάρια.
2 κονσέρβες με φύτρες από φασόλια και ασιατικά λαχανικά,
5 πιπεριές χρωματιστές ( κίτρινες-πορτοκαλί- κόκκινες )
2 πράσινες κέρατο,
 3 αγγουράκια από κονσέρβα τα μικρούλικα. ( δεν είναι απαραίτητα αλλά δίνουν κάποιο γούστο υπόξινο στη γεύση..)


ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
( Για 18 ή 16 μεγάλα Σουγιαμάκια )

Κόβουμε το φιλέτο μπουτόκοτο σε πολύ μικρά κομματάκια και το σοτάρουμε πολύ καλά στο λάδι

 Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές σε μικρά τετραγωνάκια, τις ρίχνουμε στο τηγάνι νά σοταριστούν μαζί με τα μπουτόκοτα

Ψιλοκόβουμε τα Ασιάτικα λαχανικά

Ρίχνουμε και τα μανιτάρια στο τηγάνι  
    
  Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, και Κάρυ.  Ρίχνουμε και τα Ασιατικά και τα σοτάρουμε όλα μαζί
  Στη συνέχεια ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο ( ή μαργαρίνη ) μαζί με λάδι σ`ένα μπρίκι μεγάλο  Παίρνουμε ένα πινέλο και αλείφουμε το ταψί μας

Ανοίγουμε τα φύλα και τα κόβουμε στα τρία.  Παίρνουμε ένα ένα τα φύλα και τα αλείφουμε πο΄λύ καλά με το λαδοβούτυρο

Βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας από τη γέμιση στο φύλο και το τυλίγουμε ρολό

Το τοποθετούμε στο ταψί και το αλείφουμε με λαδοβούτυρο.Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμ.
  Βάζουμε το ταψί με τα Σουγιαμάκια στον φούρνο.Ρυθμίζουμε το ρολόι στα 20 λεπτά.

Μετά από 20 λεπτά τα γυρίζουμε για να ψηθούν ομοιόμορφα.

Τα αλείφουμε πάλι με λάδι.

 Tα αφήνουμε να ψηθούν άλλα 15 λεπτά και μετά τα βγάζουμε απ`τον φούρνο.

 Είναι έτοιμα!!

Σερβίρονται με την ειδική σάλτσα που θα βρούμε στο σούπερ μάρκετ είναι η τσίλι  η γλυκιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: