Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Μετά από τον θάνατο του Μ. Αλέξανδρου, ξεκίνησαν τα δεινά για τον Ελληνισμό.


Από τον θάνατο του Μέγα Αλέξανδρου (323 π.Χ.) ως τη Μάχη της Ιψού ...

Πότε άφησαν τους Έλληνες στην ησυχία τους να μορφωθούν, να ζήσουν ελεύθεροι και να βρουν τον χρόνο να ανέλθουν πνευματικά; Μετά από τον θάνατο του Μ. Αλέξανδρου, ξεκίνησαν τα δεινά για τον Ελληνισμό. Στην Μακεδονία η μητέρα του η ίδια δολοφονήθηκε δια λιθοβολισμού.
Μετά ήρθε η Ρωμαϊκή επικράτηση για να παραγκωνίσει την Ελλάδα. Μέσα από την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία έρχεται εκείνη της Ανατολικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, γνωστή ως ''Βυζάντιο'', που ουδεμία σχέση είχε με τον Έλληνα Βύζαντα. Μέσα από το ''Βυζάντιο'' έρχεται ο χριστιανισμός και από εκεί και μετά ξεκινάει η τετρακοεντή σκλαβιά και ο διαμελισμός της Πατρίδας. Σκλαβιά και θρησκευτική λαίλαπα καταστρέφουν όσια και ιερά Ελλήνων. Διαμελίζεται η Ελλάδα και χάνεται ένα σημαντικό κομμάτι του Ελληνισμού στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου. Μέσα σε αυτά τα 400 χρόνια, βασιλεύει η αμάθεια, η άγνοια της Ελληνικής ιστορίας, Τούρκοι πραγματικοί ήμασταν, όχι ραγιάδες, ούτε δούλοι... ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ. Μέσα σ' αυτά τα σκοτάδια, μερικοί Έλληνες επιφανείς (λόγιοι) του εξωτερικού, μετέδωσαν τις γνώσεις που έγιναν το όπλο της απελευθέρωσης, αλλά κι αυτή ουσιαστικά δεν επήλθε ποτέ. Μια Ελεύθερη Ελλάδα θα μάθαινε τα παιδιά της για τον Όμηρο, τον Δημόκριτο, τον Πυθαγόρα, τον Λεωνίδα, τον Αλέξανδρο, τον Αχιλλέα, τον Οδυσσέα, τον Σωκράτη, τον Πλάτωνα... Θα μάθαινε στα παιδιά της τα αρχαία Ελληνικά, την γλώσσα των προγόνων τους. Μια ελεύθερη Ελλάδα, όχι μια σκλάβα.
Η σκλάβα εξακολουθεί να μαθαίνει στα παιδιά της όσα και την εποχή της σκλαβιάς: Τον Αβραάμ, τον Ισαάκ, τον Αυνάν, την Θάμαρ κι όλο το Εβραϊκό σκυλολόϊ. Παρ όλα αυτά, ο Έλληνας αναζητητής πάντα, με μυαλό σκέτη φλόγα που δεν αργεί να πάρει φωτιά, αρχίζει από μόνος του να ψάχνει και να βρίσκει. Αρχίζει να μαθαίνει και να γίνεται επικίνδυνος...Πραγματικός Δαίμονας!!! Ήταν η ώρα να ξανά κόψουν τα κεφάλια που άρχισαν να σηκώνονται.
Ήταν η ώρα ενός ακόμη αποκεφαλισμού. Κατοχή, πείνα, καταστροφή βιομηχανικών υποδομών, κλέψιμο του Ελληνικού χρυσού και πτώχευση της χώρας μας.
Παρ' όλα αυτά, αυτή η πτωχευμένη χώρα, έστησε ξανά την δική τους στα πόδια της. Εκείνοι μας γενοκτονησαν, εξαφάνισαν χωρίς οίκτο και με όλη τους την βαρβαρότητα χωριά ολόκληρα από τον Ελληνικό χάρτη κι εμείς ξανά γίναμε σκλάβοι τους για να επιβιώσουμε δίνοντας τους όχι μόνο το αίμα των νεκρών, αλλά και των ζωντανών μας.
Σήμερα η πατρίδα μας βρίσκεται πάλι σε αυτό το σημείο, στο σημείο μηδέν, στο σημείο που οι Έλληνες άρχισαν να βγάζουν επιστήμονες, πρωταθλητές αθλητές, δυνατούς μαθητές που κερδίζουν Ολυμπιάδες κτλ. Είμαστε στο σημείο που η Ελληνική ιστορία και γνώση επανέρχεται (και χάρη του διαδικτύου) με ταχύτατους ρυθμούς και πολύ μικρές αποκλίσεις στις διαφορετικές απόψεις. Είμαστε στο σημείο που τα κεφάλια άρχισαν και πάλι να σηκώνονται και να ξεχωρίζουν όπως δεκάδες άλλες φορές στο παρελθόν. Τι πιστεύετε λοιπόν, ότι όλοι αυτοί που στέκονται απέναντι μας θα μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα;
Όταν δεν γνωρίζεις καλά την ιστορία σου, και όταν επιδεικτικά την αγνοείς, είσαι υποχρεωμένος να την ξαναζήσεις. Δυστυχώς έρχονται πολύ δύσκολες μέρες. Ετοιμαστείτε Έλληνες, και πάλι νικητές εμείς θα είμαστε.

Μιχάλης Βαρελάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: