Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

Μερικά πρόσθετα ( Ε338 - Ε231 .... ) που τα βλέπουμε σε όλα σχεδόν τα τρόφιμα αλλά δεν ξέρει κανείς τι ακριβώς είναι ;

 Θανατηφόρα Πρόσθετα Τροφίμων – Τerrapapers

Την καλησπέρα μου
 
Μερικά πρόσθετα που τα βλέπουμε σε όλα σχεδόν τα τρόφιμα αλλά δεν ξέρει κανείς τι ακριβώς είναι
 
Εδώ ορισμένα:
1.Αβλαβή πρόσθετα: E100, E101, E103, E104, E105, E111, E121, E126, E130, E132, E140, E151, E152, E160, E161, E162, E170, E174, E1020, E172, E1701 E236, E237, E233, E260, E261, E263, E270, E280, E281, E282, E290, E300, E301, E303, E305, E306, E307, E308, E223, E323, E323, E3 E334, E335, E336, E337, E382, E400, E401, E402, E403, E404, E405, E406, E408, E410, E411, E413, E414, E420, E227, E427, E4, E427, E424, E4 Ε475, Ε480
2. Ύποπτες προσθήκες: E125, E141, E150, E153, E171, E172, E173, E240, E241, E477
3. Επικίνδυνα πρόσθετα: E102, E110, E120( ΚΑΡΜΙΝΙΟ), E124
4. Διαταραχή υγείας:
* Εντερική διαταραχή: E220, E221, E223, E224
* Πεπτικές διαταραχές: E338, E339, E340, E341, E450, E461, E463, E465, E466, παγωτό E407
* Δερματικές παθήσεις: E230, E231, E232, E233
* Καταστροφή της βιταμίνης Β12: Ε200
* Χοληστερόλη: E320, E321
* Νευρική ευαισθησία: E311, E312
* Σάπισμα στο στόμα: Το E330 είναι το πιο επικίνδυνο (καρκινογόνο) (περιέχεται π.χ. σε SCWEPPES LEMON, AROMA MUSTARD, MEZZO-MIX, ΚΑΒΟΥΡΟΚΡΕΑΣ, ΤΥΡΙ ΜΠΟΜΠΕΛΑ, ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ)
5. Καρκινογόνα πρόσθετα: E131, E142, E210, E211, E213, E214, E215, E216, E217, E239
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Το E123 είναι πολύ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ Απαγορεύεται στις ΗΠΑ και στις χώρες της ΚΑΚ. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτά τα πρόσθετα με τα ακόλουθα τρόφιμα: E123/E110, ΠΡΟΣΟΧΗ (Gummy bears, TREETS, SMARTIES, τσίχλες κρασιού HARIBO, φακές σοκολάτας, πουτίγκα κρέμας ZOTT, IGLO fish fingers, KRAFT Dorahm με crème fraiche, σαλάμι KRAFT, τυρί κρέμα, πουτίγκα βανίλιας E102, E110, έτοιμες σάλτσες.)
6. ΠΡΟΣΟΧΗ Για γουανυλικό και γλουταμικό από τη σειρά E600, E605 – νευροτοξίνη
7. Αλουμίνιο:
E173 (χρωστική αλουμίνιο),
E520 (σταθεροποιητής θειικό αλουμίνιο),
E521 (θειικό νάτριο αργίλιο),
E523 (θειικό αμμώνιο αλουμίνιο),
E554 (διαχωριστικός παράγοντας άλατα πυριτίου πυριτικό αργίλιο νάτριο),
E555 (πυριτικό αργίλιο καλίου), πυρίτιο αργίλιο 556 ),
Ε598 (αργιλικό ασβέστιο).
Αλουμίνιο στο πόσιμο νερό: Τα υδάτινα έργα χρησιμοποιούν αλουμίνιο ως κροκιδωτικό.
Καλή Εβδομάδα με υγεία..
Ας Αρχίσουμε να προσέχουμε
Τί τρώμε....

Δεν υπάρχουν σχόλια: