Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

2013 ) ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗΣ ΙΣΗΜΕΡΙΑΣ - ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ - ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ .

Στο Ωραιόκαστρο, στο Ναό των Ελλήνων γιορτάστηκε και φέτος η Φθινοπωρινή Ισημερία.
Αυτή τη φορά, που και ο καιρός το επέτρεψε, η τελετή έγινε το ηλιόλουστο πρωινό της Κυριακής - ημέρας του Ήλιου- Φαέθωνα, 22/09/2013.


O NAOΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΙΔΙΟΚΤΗΣΊΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΚΑΚΟΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΜΕΓΑΣ ΕΛΛΗΝ  ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΌΜΟΣ....

Αυτή τη φορά, δώσαμε έμφαση, στον Διόνυσο.
Τον αγνό, τον τριετή βοτριηφόρο, τον γιο της Περσεφόνης και του Διός.
Γιατί και ο Διόνυσος και ο Φοίνικας και ο Άδωνις και ο Ορφέας ξαναγεννιούνται, όπως και η Φύση.
Γιατί ο Έλλην, ο Πελασγός, ο Μακεδόνας, ο Ιωνας, ο Σπαρτιάτης, ξαναβρίσκει το δρόμο για την πατρίδα του, και τον τρόπο να το πράξει.








                                   


                                                                                                                                    
Και ίσως γιατί έχουμε τόσο ανάγκη να ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε.
Και γιατί η Ελλάδα σήμερα βάλλεται από παντού, και μεις στέλνουμε μήνυμα με τις πράξεις και τα έργα μας, να συνεχίζουμε να γιορτάζουμε και να γελάμε και να χορεύουμε.

Και γιατί, όλοι μαζί μπορούμε να μοιραζόμαστε εδέσματα και ιδέες.
Γιατί αυτός είναι ο Έλληνας! Έχει κέφι, έχει θάρρος, ήθος, και στο θάνατο τραγουδάει ακόμα. Καλό ταξίδι Απόλλωνα για τη χώρα των Υπερβόρειων.


ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΤΗΤΗΡΙ ΜΕ ΤΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΟΝΥΣΟ ΚΑΙ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ 
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ , ΤΙΜΟΥΝ, ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ, ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗ .......

ΑΚΟΛΟΥΘΏΝΤΑΣ ΠΙΣΤΆ ΤΗΝ ΠΑΝΆΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΜΑΣ ΠΑΡΆΔΟΣΗ.. 



ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ''ΑΝΑΨΕ'' ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΑΣ ! !



Ο ΕΜΠΕΙΡΟΣ ''ΨΗΤΑΣ΄΄ ΚΩΣΤΑΣ ΑΧΛΑΔΑΣ ΕΠΙ ΤΟ ΕΡΓΟΝ... ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ...

ΕΛλάνθεια ΕΛλάνθεια 




Στο Ωραιόκαστρο, στο Ναό των Ελλήνων γιορτάστηκε και φέτος η Φθινοπωρινή Ισημερία.
Αυτή τη φορά, που και ο καιρός το επέτρεψε, η τελετή έγινε το ηλιόλουστο πρωινό της Κυριακής - ημέρας του Ήλιου- Φαέθωνα, 22/09/2013.
Αυτή τη φορά, δώσαμε έμφαση, στον Διόνυσο. Τον αγνό, τον τριετή
βοτρυοφόρο  , τον γιο της Περσεφόνης και του Διός.
Γιατί και ο Διόνυσος και ο Φοίνικας και ο Άδωνις και ο Ορφέας ξαναγεννιούνται, όπως και η Φύση. Γιατί είναι στη Φύση του ανθρώπου να τιμά τον Θεό Αγώνα και
και το Βάκχο και τον Απόλλωνα. Να ερευνά για την αλήθεια και την απόκτηση γνώσης και αρετής, αλλά και με τις Μαινάδες να εκστασιάζεται και με το ρυθμό του Πάνα να χορεύει, και σαν Ορφέας, να εξυγιαίνεται και να θεραπεύει.

Η έκσταση και η μυστηριακή του ένωση με τους μυσταγωγούς, και το θείο, μέσα του. Ο ίδιος ο θεός μοίρασμα εδεσμάτων και ιδεών, μετάληψη και θεία κοινωνία Διονύσου και Δήμητρος.

Γιατί αυτός είναι ο Έλληνας ! Έχει κέφι, έχει θάρρος, ήθος, και στο θάνατο τραγουδάει ακόμα. Και τον Κέρβερο γαληνεύει και τις αδυναμίες του νικάει. Γιατι ο θάνατος και η αρπαγή της Περσεφόνης δεν τον τρομάζουν, αλλά είναι το έναυσμα για να κατέβει στον Άδη. Είναι η ευκαιρία να μεγαλουργήσει, να καταστεί ήρωας και ημίθεος και να λατρευτεί σαν Θεός,
Η Ελληνική κοσμοθέαση απελευθερώνει τον άνθρωπο ! Στο χέρι του είναι να γίνει Δαίδαλος, και Ίκαρος, μα και Αετός.

Ο δρόμος του Έλληνα είναι κακοτράχαλος, μα έχει τη μουσική, το χρυσολύρη Απόλλωνα μέσα του ! Ο Έλληνας ξέρει να παίξει με ρυθμό και αρμονία, σαν τον Θησέα και τον Ηρακλή, και τον Ορφέα.
Γιατι ο Έλλην, είναι αυτός που ξεχωρίζει από την ανδρεία, τη σωφροσύνη και την γενναιότητα.
Έλλην θα πει Πελασγός, Μακεδόνας, Ιωνας, Σπαρτιάτης.
Πολεμιστής και φιλόσοφος μαζί. ΄

Ο Έλληνας πάντα βρίσκει το δρόμο για την πατρίδα του, πάντα ενθυμείτε, πάντα εφευρίσκει και τον τρόπο να το πράξει.

Έλλην θα πει "κανένας". Οδυσσέας : Μεγάλος άντρας, μα τίποτα το υπερβολικό.
Ο Έλλην έχει σύμβολο το Δελφικό Έψιλον. το μέτρο μεταξύ υπερβολής και έλλειψης, την ένωση πνευματικού - άυλου κόσμου και πραγματικότητας σε αυτό το συγκεκριμένο χωροχρόνο.
Έτσι και η Δήμητρα, δεν ανέβηκε στον Όλυμπο να καθίσει δίπλα σε θεούς και ημίθεους. Μα έμεινε στη Γη, να διδάξει το θάνατο και τη ζωή ! Την καλλιέργεια του σπόρου και την αξία του.
Να μεταδώσει τη γνώση, του μυστικού Ελευσίνιου σταχυού...

Και όπως ο Ήλιος τής φανέρωσε τον απαγωγέα της κόρης της , έτσι και τίποτα δεν μένει κρυφό από τον Ήλιο, όπως σοφά λέει ο λαός.
Και μπορεί η Ελλάδα σήμερα βάλλεται από παντού, και να είναι στο στόχαστρο, και χιλιάδες βέλη να πέφτουν κατά πάνω μας, παραταύτα, οι Έλληνες πάντα πολεμούσαν υπό σκιά, πάντα μεθούσαν εκστατικά, πάντα  και τους ίδιους
διακωμωδούσαν τους Θεούς, και πάντα ερωτεύονταν και λάτρευαν την ομορφιά και το ξεφάντωμα, ακριβώς σαν Μεγάλο Ελευσίνιο Μυστήριο,

Σήμερα και μεις στέλνουμε μήνυμα με τις πράξεις και τα έργα μας, να συνεχίζουμε να γιορτάζουμε και να γελάμε και να χορεύουμε, και να αγωνιζόμαστε με χαμόγελο και χαρά.
Και ναι , γιατί τώρα έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ να ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε, να μοιραζόμαστε τη χαρά αλλά και τον Αγώνα.
  Η Περσεφόνη μπορεί να βυθίστηκε στον Πλούτωνα, ίσως κάπως έτσι να είναι και η Ελλάδα μας. Όμως ένα είναι το σίγουρο, πως όλα γυρίζουν και ο Ήλιος στέκει ακόμα εκεί ψηλά στην ηγετική και μοναδική θέση του !

ΕΛλάνθεια ΕΛλάνθεια

Δεν υπάρχουν σχόλια: