Η Μελιτζάνα ταιριάζει πολύ με τα ζυμαρικά, ένα Παστίτσιο λοιπόν με
Μελιτζάνες είναι κάτι το ιδιαίτερα νόστιμο. Θα χρειαστεί λίγο δουλειά
παραπάνω αλλά αξίζει τον κόπο ..!!
3 ή 4 Μελιτζάνες, ανάλογα το μέγεθος
4 Πιπεριές κέρατο
Μισό κιλό κιμά, 3 κρεμμύδια, μια σκελίδα σκόρδο
Τσιγαρίζουμε πρώτα τον κιμά
Κόβουμε τις Μελιτζάνες σε μικρές φέτες και τις βάζουμε στο νερό με αλάτι
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τις Πιπεριές..
Βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί λίγο λαδάκι για να τοποθετήσουμε τις Μελιτζάνες
Τις στρώνουμε στο Ταψί
Και τις γυρίζουμε για να λαδωθουν κι από την άλλη μεριά
Κόβουμε τα Μακαρόνια στα τρία κομμάτια
Όταν τσιγαρίζουμε τον κιμα ρίχνουμε και μια πρέζα ριγανουλα, δίνει ωραίο άρωμα με το τσιγάρισμα
Παίρνουμε Σάλτσα Ντομάτα..
Παίρνουμε μερικές ίνες Κρόκο Κοζάνης
Τσιγαρίζουμε καλά τον Κιμά
Βράζουμε τα μακαρόνια
Όταν τσιγαριστεί ο Κιμάς καλά ρίχνουμε το κρεμμύδι το σκορδακι και τις πιπεριές
Έχουμε βάλει τις μελιτζάνες στον φούρνο...
κι όταν ψηθούν μετά από 15 λεπτά περίπου τις γυρίζουμε κι από την άλλη μεριά
και τις αφήνουμε στον φούρνο για ακόμα 10 λεπτά μέχρι δηλαδή να ψηθούν καλά
Ετοιμάζουμε και δυο Δαφνόφυλλα για την σάλτσα μας
Ρίχνουμε 6-7 κουταλιές από την σάλτσα ντομάτα στο τηγάνι με τον κυμα και ολα τα αλλα...
Ρίχνουμε Αλάτι, Πιπέρι τον Κρόκο και τα ανακατεύουμε καλά..
Ετοιμάζουμε τα υλικά για την Μπεσαμελ ( 1 κιλό Γάλα, 4 Κουταλιές μεγάλες Αλεύρι, 1 Αυγό )
Οι μελιτζάνες μας έχουν ψηθεί στο φούρνο , τις βγάζουμε και ρίχνουμε λίγο αλατακι από πάνω..
Τι ς βάζουμε στο ταψί που θα κάνουμε το Παστίτσιο σε μια στρώση...
Τις σκεπάζουμε με μια στρωση απο τα Μακαρόνια...
Ξανά στρώνουμε μελιτζάνες πάνω από τα μακαρόνια....
Και ξαναστρώνομαι τα μακαρόνια πάνω από τις μελιτζάνες. Δηλαδή βάζουμε στρώση μελιτζάνες, στρώση μακαρόνια δυο φορές...
Μετά στρώνουμε πάνω από όλα τον κυμα..
Ετοιμάζουμε την Μπεσαμελ...
Και την ρίχνουμε από πάνω... Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και στους 150 βαθμούς, μετά από 20 λεπτά το βλέπουμε πως πάει, και κάθε 10 λεπτά το παρακολουθούμε για να μην αρπάξει πολύ από πάνω... συνολικά σε μια ώρα το Παστίτσιο μας είναι έτοιμο....
Παίρνουμε μερικές ίνες Κρόκο Κοζάνης
Τσιγαρίζουμε καλά τον Κιμά
Βράζουμε τα μακαρόνια
Όταν τσιγαριστεί ο Κιμάς καλά ρίχνουμε το κρεμμύδι το σκορδακι και τις πιπεριές
Έχουμε βάλει τις μελιτζάνες στον φούρνο...
κι όταν ψηθούν μετά από 15 λεπτά περίπου τις γυρίζουμε κι από την άλλη μεριά
και τις αφήνουμε στον φούρνο για ακόμα 10 λεπτά μέχρι δηλαδή να ψηθούν καλά
Ετοιμάζουμε και δυο Δαφνόφυλλα για την σάλτσα μας
Ρίχνουμε 6-7 κουταλιές από την σάλτσα ντομάτα στο τηγάνι με τον κυμα και ολα τα αλλα...
Ρίχνουμε Αλάτι, Πιπέρι τον Κρόκο και τα ανακατεύουμε καλά..
Ετοιμάζουμε τα υλικά για την Μπεσαμελ ( 1 κιλό Γάλα, 4 Κουταλιές μεγάλες Αλεύρι, 1 Αυγό )
Οι μελιτζάνες μας έχουν ψηθεί στο φούρνο , τις βγάζουμε και ρίχνουμε λίγο αλατακι από πάνω..
Τι ς βάζουμε στο ταψί που θα κάνουμε το Παστίτσιο σε μια στρώση...
Τις σκεπάζουμε με μια στρωση απο τα Μακαρόνια...
Ξανά στρώνουμε μελιτζάνες πάνω από τα μακαρόνια....
Και ξαναστρώνομαι τα μακαρόνια πάνω από τις μελιτζάνες. Δηλαδή βάζουμε στρώση μελιτζάνες, στρώση μακαρόνια δυο φορές...
Μετά στρώνουμε πάνω από όλα τον κυμα..
Ετοιμάζουμε την Μπεσαμελ...
Και την ρίχνουμε από πάνω... Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και στους 150 βαθμούς, μετά από 20 λεπτά το βλέπουμε πως πάει, και κάθε 10 λεπτά το παρακολουθούμε για να μην αρπάξει πολύ από πάνω... συνολικά σε μια ώρα το Παστίτσιο μας είναι έτοιμο....
Πριν προλάβω να το φωτογραφίσω έχουμε φάει το μισό από την λαιμαργία μας. Έγινε πράγματι υπέροχο!!! Δοκιμάστε το και θα δείτε......
1 σχόλιο:
Μπράβο ,πολύ βοηθητικές οι φωτογραφίες!!!!εύκολη συνταγή,θα την κάνω!!
Δημοσίευση σχολίου