Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Τον τελευταίο καιρό αποφάσισαν ότι η λέξη "λαθρομετανάστης" τους φαίνεται ρατσιστική και θέλουν να την εξαφανίσουν από την καθομιλουμένη, όμως δεν παραθέτουν σοβαρά επιχειρήματα ώστε να μπορέσουν να υποστηρίξουν τον ισχυρισμό τους.

Αποτέλεσμα εικόνας για λαθρομεταναστεσ στην ελλαδα
Οι ιδεοληψίες των εθνομηδενιστών τους κάνουν να επιτίθενται τόσο στην ελληνική γλώσσα όσο και στην κοινή λογική. Τον τελευταίο καιρό αποφάσισαν ότι η λέξη "λαθρομετανάστης" τους φαίνεται ρατσιστική και θέλουν να την εξαφανίσουν από την καθομιλουμένη, όμως δεν παραθέτουν σοβαρά επιχειρήματα ώστε να μπορέσουν να υποστηρίξουν τον ισχυρισμό τους. Είναι φυσικό όποιος πιστεύει σ' εθνομηδενιστικές αρλούμπες να πέφτει σε αντιφάσεις και ν' αμολάει τη μια κοτσάνα πίσω από την άλλη, αλλά στο συγκεκριμένο θέμα έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
 "Επιχείρημα" εθνομηδενιστών Νο1: Η λέξη "λαθρομετανάστης" είναι ρατσιστική. Απάντηση: To πρόθεμα λαθρο- προστίθεται για να περιγράψει μια συγκεκριμένη κατάσταση και να τη διαχωρίσει από μια άλλη (νόμιμη μετανάστευση). Όπως λέμε π.χ. λαθρέμπορος, λαθροθήρας, λαθρεπιβάτης, έτσι λέμε και λαθρομετανάστης. Ο ρατσισμός δεν προκύπτει από πουθενά αφού ως λαθρομετανάστη χαρακτηρίζουμε τον οποιοδήποτε εισβάλει παράνομα σε μια χώρα ανεξάρτητα από το αν είναι αλλοδαπός, ημεδαπός ή ακόμα και μέλος της οικογενείας μας.
 "Επιχείρημα" εθνομηδενιστών Νο2: H λέξη "λαθρομετανάστης" δεν υπάρχει σε άλλη γλώσσα. Απάντηση: Στην περίπτωση που αυτό είναι αλήθεια τότε γι' άλλη μια φορά υπογραμμίζει τη σπουδαιότητα και τον πλούτο της ελληνικής γλώσσας. Επίσης η λέξη "φιλότιμο" δεν υπάρχει σε άλλη γλώσσα, όμως δεν πρόκειται ν' αφαιρέσουμε ούτε αυτή ούτε καμία άλλη λέξη από το λεξιλόγιό μας.
 "Επιχείρημα" εθνομηδενιστών Νο3: «Δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι». Απάντηση: Η λέξη περιγράφει τον άνθρωπο βάσει της πράξης του, όχι βάσει της βιολογικής του ιδιότητας. Μπορεί κάποιος να δει την αντιφατικότητα της "σκέψης" των εθνομηδενιστών και ν' αποκαλύψει σε τι τρικυμία εν κρανίω βρίσκονται, όταν δει ότι έχουν αντικαταστήσει τη λέξη "λαθρομετανάστης" με τη φράση «παράτυποι μετανάστες», οπότε αν θέλουμε να τους βραχυκυκλώσουμε τελείως μένει να τους ρωτήσουμε: υπάρχουν παράτυποι άνθρωποι; --------------------------------------

Δείτε το Βίντεο και τα συνεχόμενα που έχουν πολύ ενδιαφέρον:https://youtu.be/nL-61bXSqrc

 ΙΑΜΒΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: