Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΉ ΧΏΡΑ, ΙΔΙΑΊΤΕΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΥΓΕΊΑΣ


  Θεσσαλονίκη: Χαμός σήμερα στο μοναδικό εφημερεύον νοσοκομείο

Νοσοκομείο ''Παπαγεωργίου'' ένα από τα καλύτερα Νοσοκομεία των Βαλκανίων αλλά και τις Ευρώπης !
Οι εξυπηρέτηση όμως των χιλιάδων ασθενών που έρχονται από όλη την Μακεδονία, λόγω ελλείψεως Νοσοκομείων στα μέρη τους, ιδιαίτερα στην Εφημερία, δεν είναι δυνατόν να γίνει, παρ`όλη την φιλότιμη προσπάθεια Γιατρών και Προσωπικού.  Η Τρίωρη αναμονή στα Επείγοντα είναι αναπόφευκτη !

Το μεγάλο κακό όμως αρχίζει από την στιγμή που θα τηλεφωνήσεις το ΕΚΑΒ, διότι δεν υπάρχουν Ασθενοφόρα για να εξυπηρετήσουν τις εκατοντάδες κλείσεις Επειγόντων περιστατικών.
'Ετσι, άν έχεις σπάσει το κεφάλι σου ή το χέρι σου αλλά μπορείς να περπατήσεις, σου λένε πως δεν υπάρχουν ασθενοφόρα πήγαινε μόνος σου στο Νοσοκομείο !!
 
http://www.protothema.gr/greece/article/352771/thessaloniki-hamos-simera-sto-monadiko-efimereuon-nosokomeio-papageorgiou-/

Κι όταν φτάσεις μόνος σου στο Νοσοκομείο, σε πάει κάποιος δηλαδή, εκεί στα Επείγοντα συναντάς μία τριτοκοσμική κατάσταση, τα φορεία πάνε κι έρχονται, στην αναμονή του προθάλαμου για γιατρό, γριές βογκάνε, παιδιά κλαίνε, δεκάδες περιμένουν στην αίθουσα αναμονής, όλοι για Επείγοντα, όχι βέβαια, πολλοί βρίσκουν την ευκαιρία που Εφημερεύει το καλύτερο Νοσοκομείο και πάνε για το πρόβλημά τους που το κάνουν... Επείγον...  Έτσι τα πραγματικά Επείγοντα θα περιμένουν με σειρά προτεραιότητος και τα ολίγον Επείγοντα θα περιμένουν από 1 έως και 5 ώρες, ανάλογα την ειδικότητα του Γιατρού που θέλουν. Γιά παράδειγμα στην περίπτωσή μας που θέλαμε Ορθοπεδικό η αναμονή ήταν τουλάχιστον δύο ώρες. Γιά Παθολογικό, μήν το συζητάς μπορεί και 5 ώρες αναμονή !!!
Όταν τελικά καταφέρεις και μετά την πολύωρη αναμονή στον Γιατρό από κεί και πέρα έχεις μία άριστη εξυπηρέτηση για μία σωστή διάγνωση και στην συνέχεια την Αγωγή της θεραπείας, αυτά βέβαια στου ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ !!
'Οσο για το κωλοκράτος μας και την κωλοκυβέρνηση ιδιαίτερα, αυτή η κυβέρνηση που θα στήριζε τον Λαό και την κοινωνική πολιτική των προεκλογικών λόγων της, τί να πεί κανείς, μας κατάντησε πραγματικά μια τριτοκοσμική χώρα ιδιαίτερα στο θέμα της Υγείας !!

Νικόλαος Παζαίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: