Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Μιχάλης Καραβασίλης (Απολλώνιος)

Apollonios                                   Ο Μιχάλης Καραβασίλης (Απολλώνιος) έχει αφιερώσει τη ζωή του στην έρευνα της αρχαίας ελληνικής μουσικής και την κατασκευή αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων. Είναι ο ιδρυτής του Ερευνητικού Κέντρου Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής και Μουσικών Οργάνων με την ονομασία «Απολλώνιος».

Αξιοποιώντας την ερευνητική του εργασία, εργάστηκε για την αναβίωση του θεραπευτικού μουσικού συστήματος των θεραπευτηρίων της αρχαιότητας, των Ασκληπιείων. Τα αποτελέσματα των ερευνών του τα παρουσίασε σε πολλές μουσικές παραστάσεις σε θέατρα, σε χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, στο μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε συνέδρια όπως το Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας, η Συνεδρίαση της Ολυμπιακής Επιτροπής, κ.α.

Συμμετείχε στην τελετή ενάρξεως των Προμηθείων 2013 (5/7/13) στο υπαίθριο αμφιθέατρο του Λιτοχώρου, ταξιδεύοντάς μας στη θεραπευτική μουσική των Ασκληπιείων.

Ο Απολλώνιος δεν είναι μόνο ένας εμβριθής ερευνητής, μεγάλος δάσκαλος και εξαίρετος καλλιτέχνης, αλλά και ένας υπέροχος άνθρωπος. Του οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την παρουσία του στις εκδηλώσεις των Προμηθείων, για την υπέροχη βραδιά που χάρισε σε όλους όσους είχαν την τύχη να παρευρεθούν και για το ήθος που δίδαξε.

Η παρουσία του και η προσφορά του στα Προμήθεια 2013 καταγράφηκαν στα βίντεο που ακολουθούν:

 .

Στο βίντεο: Θεραπευτική μουσική των Ασκληπιείων με λύρα Απολλώνια  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wO8cAVx--Rw


Στο βίντεο: Λύρα πανδουρίδα τοξοτή
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SrQ32SrDeP8


Στο βίντεο: Τα Χρυσά Έπη του Πυθαγόρα με λύρα Απολλώνιαhttp://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XzfWjRAWrgI

 

 http://promitheia.wordpress.com/2013/10/11/apollonios/

 Thespis

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: