Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Το Ιερό Φως, αναμμένο στις σπουδαίες Ελληνικές εορτές με ιεροπραξίες και το "άγιο" φως από τα Ιεροσόλυμα, όταν γιορτάζεται το εβραϊκό πάσχα.


Το Ιερό Φως , αναμμένο στις σπουδαίες Ελληνικές εορτές με ιεροπραξίες , συνοδευόμενες με μουσική και χορούς, έφτανε στα σπίτια των Ελλήνων, και σηματοδοτούσε την κάθαρση , την εξαγνισμό και την ανανέωση.
 Όμως, οι αδαείς απόγονοι μεγάλων ανδρών, μέσα στην παραπληροφόρηση και αμάθειά τους ,ως πραγματικοί δούλοι του κυρίου τους, περιμένουν το "άγιο" φως από τα Ιεροσόλυμα, όταν γιορτάζεται το εβραϊκό πάσχα. 
Μια εορτή που θεωρούν χριστιανική, ενώ στην πραγματικότητα εορταζόταν πριν από αυτούς από εβραίους , που ως γνωστών, δεν είναι καν χριστιανοί. 
Ούτε η Δήλος, ούτε η Δελφοί, ούτε η Σαμοθράκη, ούτε η Ελευσίνα, ούτε η Ολυμπία...κανένα ιερό της Ελληνίδας Γαίας δεν τιμάται από το αποχαυνωμένο κοπάδι. 
Ακόμα και σήμερα κανένα άλλο μέρος του κόσμου δεν φωτίζεται τόσο, όσο το νησί του Απόλλωνα! Εκείνο το φιλόξενο μέρος, που δεχόταν θρησκευτές και ταξιδιώτες από όλη την Ελλάδα. 
Και άναβαν και πάλι οι δάδες με τον ερχομό των πλοίων και ο ήχος των μουσικών οργάνων ξεχυνόταν πέρα μακριά ! 
Και ζωντάνευε τότε και πάλι η γη κάτω από τα πόδια των χορευτών! 
Απελευθερώνω την φαντασία μου και για μία ακόμη φορά αφήνω την καρδιά μου να αναστατωθεί, βλέποντας με τα μάτια της ψυχής μου τους μακρινούς εκείνους προγόνους μου, που επισκέπτονταν το ιερό νησί της Δήλου και συμμετείχαν στα θρησκευτικά δρώμενα. 
ΚΑΠΟΤΕ ΜΕΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΜΗΝΥΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΧΡΗΣΜΟ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ !!!
Και θα πάψει επιτέλους ο Έλληνας να περιμένει το Ιερό Φως από τα ξένα μέρη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: