Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

ΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑ - ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΕΥΒΟΙΑ



ΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑ - ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΕΥΒΟΙΑ
















ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΘΕΣΣΑΛΊΑ - ΓΙΑ ΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΑΣ
Παίρνουμε την Εθνική οδό για Αθήνα. Περνάμε Κατερίνη , Λάρισα τον Βόλο και συνεχίζουμε μέχρι την έξοδο για Γλύφα - Φέρι Μπότ, μετά από 10 χλμ είμαστε στα Φέρι για Αγιόκαμπο.
Αφήνουμε τη Γλύφα....
Σε μισή ώρα με το Φέρι περνάμε απέναντι στον Αγιόκαμπο.
Από εκεί ακολουθούμε τον δρόμο για Αιδηψό . Μετά από 10 χλμ φθάνουμε στήν διασταύρωση πριν την Αιδηψό, που γράφει Λιχάδα. Αυτός ο δρόμος μας βγάζει στον Άγιο Γεώργιο, χωριό παραθαλάσσιο, και στην Λιχάδα δεξιά πάνω στο βουνό.

 Εδώ στην εκκλησία κάνουμε αριστερά για παραλία
  και συνεχίζουμε από παραλία Αγίου Γεωργίου για τον Κάβο, εκεί τελειώνει ο δρόμος και φτάνουμε σε μια τεράστια πλαζ - παραλία - όπου υπάρχει μια μεγάλη πινακίδα για Λιχαδονήσια και ένα τηλέφωνο που παίρνεις για να έρθει η βάρκα να σε πάει απέναντι σε 10 λεπτά στα ΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑ !
Εκεί θα έρθει η βάρκα που θα μας πάει απέναντι στα Λιχαδονήσια.


Πριν πάμε στην πλαζ μας κάνει μια βόλτα στα νησάκια όπου θα δούμε τα Ηφαιστειογενή πετρώματα, τα θαλασσοπούλια της Φώκιες, το ναυάγιο κλπ


Ο Καπετάνιος που μας κάνει την ξενάγηση
Εδώ είμαστε στην πλαζ




Τo τοπίο στην πλαζ με τα πρασινογάλαζα νερά της θάλασσας, θυμίζει περισσότερο ακτή από εξωτικό νησί....
Και φυσικά μετά από όλες τις απολαύσεις της οφθαλμοθεραπείας σου ανοίγει η όρεξη για ένα ουζάκι με φρέσκια καραβίδα στα κάρβουνα ! !
Να σημειώσουμε πως στα Λιχαδονήσια δεν υπάρχει ηλεκτρικό, ούτε τουαλέτες, όλα λειτουργούν σε φυσικό... περιβάλλον. Μία γεννήτρια παράγει ρεύμα για το μπαράκι, τα ψυγεία και τη Μουσική.
Το μπαράκι διαθέτει ποτά και φαγητά που πάμε και τα παίρνουμε οι ίδιοι.
Σε πλαστικά πιάτα και ποτήρια, αυτοσερβιριζόμαστε.
Και το οφθαλμόλουτρο συνεχίζεται.....


ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑ
Παίρνουμε την Εθνική οδό για Χαλκίδα από την Αθήνα . 1) Αν θέλουμε μπορούμε να πάμε στην Χαλκίδα και από κει πάμε προς βορά για Μαντουδι, κατεβαίνουμε Λίμνη, Ροβιές Αιδηψό και αμέσως μετά τα Λουτρά κάνουμε αριστερά για Άγιο Νικόλαο Παραλία. Αυτός ο παραλιακός δρόμος μας βγάζει στον Άγιο Γεώργιο, χωριό παραθαλάσσιο, και στην Λιχάδα δεξιά πάνω στο βουνό. Εμείς συνεχίζουμε από παραλία Αγίου Γεωργίου για τον Κάβο, εκεί τελειώνει ο δρόμος και φτάνουμε σε μια τεράστια πλαζ - παραλία - όπου υπάρχει μια μεγάλη πινακίδα για Λχαδονήσια και ένα τηλέφωνο που παίρνεις για να έρθει η βάρκα να σε πάει απέναντι σε 10 λεπτά στα ΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑ ! !
2) Αν θέλουμε δεν πάμε από Χαλκίδα και την περνάμε συνεχίζοντας την Εθνική οδό για Λαμία. Περνάμε τη Λίμνη Υλίκη, Ακραίφνιο, Μαρτίνο, Αταλάντη , Λιβανάτες και μετά στη Αρκίτσα όπου θα πάρουμε το Φέρι Μποτ για Λουτρά Αιδηψού, στη συνέχεια κάνουμε αριστερά για Άγιο Νικόλαο Παραλία. Αυτός ο παραλιακός δρόμος μας βγάζει στον Άγιο Γεώργιο, χωριό παραθαλάσσιο, και στην Λιχάδα δεξιά πάνω στο βουνό. Εμείς συνεχίζουμε από παραλία Αγίου Γεωργίου για τον Κάβο, εκεί τελειώνει ο δρόμος και φτάνουμε σε μια τεράστια πλαζ - παραλία - όπου υπάρχει μια μεγάλη πινακίδα για Λχαδονήσια και ένα τηλέφωνο που παίρνεις για να έρθει η βάρκα να σε πάει απέναντι σε 10 λεπτά στα ΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑ ! !
*Τα Λιχαδονήσια είναι ακατοίκητα, επομένως πάει κανείς το πρωί και το βράδυ πρέπει να φύγει. Υπάρχουν δωμάτια στον Άγιο Γεώργιο, στον Άγιο Νικόλαο και φυσικά στα Λουτρά της Αιδηψού (697.44.71.990) όπου βρίσκει κανείς και πάρα πολλά Ξενοδοχεία
*Αυτά που αξίζουν για να απολαύσει κανείς στα Λιχαδονήσια είναι: Το ιδιαίτερο Ηφαιστειογενή περιβάλλον, με τις χρωματικές αντιθέσεις στεριάς και θάλασσας, μια  υπέροχη αμμουδιά με ψιλή άμμο, εκεί που είναι η μοναδική πλαζ με την Ταβέρνα, καφέ, ποτάδικο, απ`όλα ! Οι Φώκες και τα θαλασσοπούλια που κυκλοφορούν παντού ενδιάμεσα στα νησάκια, τα πρασινογάλαζα νερά της θάλασσας, τα θαλάσσια ρεύματα του βόρειου ευβοϊκού με τον Μαλιακό κόλπο και φυσικά το νόστιμο χταπόδι στα κάρβουνα και οι ντόπιες καραβίδες αυτήν την εποχή θα σας μείνουν αλησμόνητα ! !

Δείτε και πιο προσφατο άρθρο μου : http://enimerosiseola.blogspot.com/2015/08/blog-post_22.html

https://twitter.com/PAZAITIS

npazaitis@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: