Ιβισκος
Ιβισκος -Roselle
Πλουσιος σε βιταμινη C
Άλλα κοινά ονόματα αυτού του φαρμακευτικου φυτου είναι: Hibiscus, Sorrel, Rosella, ινδική οξαλίδα, και πολλά άλλα.
Στη Λατινική Αμερική είναι επίσης γνωστή ως Hibisco, Malvarrosa, κλπ.
Η Roselle είναι ένα φαρμακευτικό φυτό αυτόχθονα στην Κίνα και την Ιαπωνία, παρόλο που υπάρχει σήμερα σε όλο τον κόσμο.
Αυτό το φαρμακευτικό φυτό ανήκει στην οικογένεια Malvaceae. Η επιστημονική ονομασία του εν λόγω φαρμακευτικό φυτό είναι Hibiscus Sabdariffa.
Οι ιβίσκοι είναι φαρμακευτικά φυτά που μεγαλώνουν σε ζεστό εύκρατο κλιμα, σε υποτροπικές και τροπικές περιοχές.
Ο
παλαιότερος και πιο δημοφιλής τρόπος για να καταναλώσει καποιος αυτό
είναι το τσάι ιβίσκου, ειναι με την έγχυση των αποξηραμένων πετάλων.
Τα οφέλη της Roselle-ιβισκου ειναι πολλα. Εκτός από την υψηλή δόση Vit C, ο ιβισκος είναι επίσης χρήσιμος για τη χοληστερόλη, το ουρικό οξύ, την φλεγμονή, την αντοχή, την υψηλή αρτηριακή πίεση, κλπ..
Είναι πλούσιος σε φλαβονοειδή και αντιοξειδωτικά (κιτρικό οξύ και το ασκορβικό οξύ), ουσίες χαλαρωτικες.
Η Roselle-ιβισκος
είναι ένα βότανο που έχει ιδιότητες ευεργετικές για την καρδιά και την
κυκλοφορία, μειώνει την πίεση, και έχει αντιμικροβιακή και αντι
καρκινογόνο δραση.
Συνταγές από αυτό το βότανο:
1.Βράστε ένα φλιτζάνι νερό, αφαιρέσετε από τη θερμότητα, και προσθεστε μια κουταλιά
αποξηραμένα πέταλα ιβίσκου. Αφήστε τα 5 λεπτά. Μπορειτε να το
γλυκανεται με κρύο χυμό από ένα πορτοκάλι, και είναι έτοιμο για πόση.
Αυτό
το αναζωογονητικό τσαι ενυδατώνει το σώμα και σβήνει τη δίψα, επίσης,
έχει διαφορες αρετές,βοηθα το πεπτικό, ειναι διουρητικό, και εχει πολλές
άλλες ιδιότητες.
Μπορεί να προστεθεί μέλι ή ζάχαρη.
2.
ΥΛΙΚΑ
5 - 6 (1 ίντσας), φέτες τζίντζερ
1 φλιτζάνι αποξηραμένο ιβισκο
1 κουταλιά γαρύφαλλα
Καστανή ζάχαρη
Κόκκινο κρασί sherry, ή ρούμι προαιρετικα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Τα
κομμένα τζίντζερ κάθονται για 2 έως 3 ώρες. Η πλέον κάθεται η
ισχυρότερη γίνεται. Βράζουμε το τζίντζερ σε 2 λίτρα νερό. Μόλις το νερό
αρχίσει να βράζει, προσθέστε τον ιβισκο και τα γαρύφαλλα. Βράζουμε για
30 λεπτά. προσθέστε τη ζάχαρη και το κρασί, για γεύση. Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου