Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

Στην Ελλάδα και εκτός Ελλάδας υπάρχουν Έλληνες και Ρωμιοί.


 
Οι Έλληνες επανέκτησαν μετά την επανάσταση του 1821 το ιστορικό τους όνομα (ΕΛΛΗΝΕΣ), μετά τον σκοταδισμό του χριστιανισμού και της οθωμανικής κατοχής. 
Μέχρι την επανάσταση οι Έλληνες λέγονταν Ρωμιοί, όπως είχε επιβάλει ο χριστιανισμός μετά τον βίαιο εκχριστιανισμό όλων των Ελλήνων στα πλαίσια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
Αυτό το σημείο της ιστορίας το αγνοούν οι περισσότεροι νεοέλληνες, οι οποίοι παραμένουν στην ουσία ακόμη Ρωμιοί, παρά την υιοθέτηση του ονόματος Έλληνες. 
Μετά το 1821 έγινε προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ αρχαίας Ελλάδας και χριστιανοσύνης το οποίο προκλήθηκε από την μισαλλοδοξία του χριστιανισμού που είχε κηρύξει πόλεμο κατά του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.
Γι'αυτό το σκοπό έκλεισαν και ισοπεδώθηκαν ναοί, ή μετατράπηκαν σε χριστιανικές εκκλησίες (π.χ. Παρθενώνας), κάηκαν βιβλία, έκλεισαν φιλοσοφικές σχολές και θέατρα, θανατώθηκαν όσοι επέμεναν να "ελληνίζουν", να έχουν ελληνικά ήθη. Ο Έλληνας εκρωμα'ί'στηκε και εκχριστιανίστηκε. 
Έχασε την πολιτισμική του ταυτότητα. Διατήρησε μόνο την ελληνική γλώσσα. 
Τίποτα άλλο.
Λόγω της χριστιανικής ορθοδοξίας που είναι στην ουσία η πιο κοντινή στον ιουδαϊσμό θρησκεία, σήμερα ο νεοέλληνας έχει περισσότερα κοινά με τους Ισραηλίτες παρά με τους αρχαίους Έλληνες προγόνους του. Η χριστιανική ορθοδοξία δίδαξε και διδάσκει ότι οι προπάτορες των Εβραίων είναι και προπάτορες των χριστιανών, άρα και όσων Ελλήνων έγιναν χριστιανοί. 
Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους όταν λένε ότι είναι χριστιανοί ορθόδοξοι.
Αυτό το αλλάζουμε όλοι εμείς με την ενημέρωση και την αφύπνιση. Εμείς που συνειδητοποιήσαμε τι συνέβη και ζητάμε να αφήσουμε πίσω τον Ρωμιό και να τιμήσουμε τους πραγματικούς μας προπάτορες. 
Όποιος θέλει να είναι χριστιανός ας είναι, αλλά να μην βαυκαλίζεται ότι τιμά τους αρχαίους Έλληνες προγόνους όταν τιμά μια θρησκεία που τους πολέμησε, τους έβρισε, τους εξαφάνισε και η οποία εξακολουθεί να έχει την ίδια ακριβώς νοοτροπία με τότε (βλέπε π.χ. τους αναθεματισμούς κατά την "Κυριακή της Ορθοδοξίας").
Η προπαγάνδα του ελληνοχριστιανισμού πέθανε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: