Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Γιατί οι έλληνες αποδέχθηκαν την ανόητη καραντίνα; - Από φόβο και κυρίως από ανασφάλεια στο εθνικό σύστημα Υγείας

Γιατί οι έλληνες αποδέχθηκαν την ανόητη καραντίνα; - Από φόβο και κυρίως από ανασφάλεια στο εθνικό σύστημα Υγείας

Ο φόβος σε συνδυασμό με την περιορισμένη εμπιστοσύνη στο εθνικό σύστημα Υγείας ήταν ο συνδυασμός που διαδραμάτισε τον καίριο ρόλο ώστε οι πολίτες να αποδεχθούν το κρατικό αίτημα Μείνε στο Σπίτι.
Η Ελλάδα σε καραντίνα, το κράτος και η αστυνομία επιβάλλουν ποιος, πότε και γιατί θα βγει από το σπίτι του.
Το ίδιο καθεστώς καραντίνας με απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ελλάδα είχαμε μόνο κατά την περίοδο της δικτατορίας.
Τότε ήταν ο φόβος του κομμουνισμού, σήμερα είναι ο φόβος του κορωνοιού.
Παγκοσμίως 2,8 δισεκ. πολίτες έχουν τεθεί σε κάποιας μορφής καραντίνα ή κοινωνικού αποκλεισμού και ο εισηγητής αυτού του μοντέλου είναι η Κίνα.
Η Κίνα ήταν αυτή που εφάρμοσε αυτή την μέθοδο της καραντίνας και την επέβαλλε αποτελεσματικά γιατί λόγω έλλειψης δημοκρατίας και σκληρού κομμουνισμού οι πολίτες είναι συνηθισμένοι στα αυστηρά μέτρα και στο αστυνομικό κράτος.
Για τον υπόλοιπο δημοκρατικό κόσμο υπήρχαν σοβαρές επιφυλάξεις για το πώς θα αντιδράσουν οι κοινωνίες που δεν έχουν μάθει να καθοδηγούνται και να ποδηγετούνται.
Πως λοιπόν ο υπόλοιπος ελεύθερος κόσμος θα πειθαρχούσε σε ένα μοντέλο που στηρίζεται στον κοινωνικό αποκλεισμό;
Μόνο με την επίκληση του κορωνοιού κανείς δεν θα δεχόταν να αυτό-αποκλειστεί.
Έπρεπε λοιπόν να χρησιμοποιηθεί το απόλυτο όπλο χειραγώγησης της μάζας ο φόβος, ο τρόμος, οι νεκροί, τα φέρετρα και όλο αυτό να ντυθεί με τον μανδύα της κατ΄ επίφαση επιστημονικής γνώσης.
Χρησιμοποιεί το σύστημα ένα συμπαθή μεσήλικα ιατρό, άγνωστο έως πρότινος, τον Τσιόδρα, για να αγγίξει την συναισθηματική νοημοσύνη του κάθε πολίτη.
Ο Τσιόδρας και κάθε επιστήμονας χρησιμοποιούνται ως μαριονέτες για να επιβληθεί η καραντίνα.
Τα μέσα ενημέρωσης που τρέφονται από την εκάστοτε κυβέρνηση και με την στήριξη των 11 εκατ ευρώ προβολής για το Μείνε στο Σπίτι – χρειαζόταν άραγε το κράτος να πληρώσει 11 εκατ για ένα κοινωνικό μήνυμα; - χρησιμοποιούν τα 11 εκατ για ενίσχυση πολλών χρεοκοπημένων μέσων ενημέρωσης και για χειραγώγηση του όχλου.
Ο φόβος ήταν το εργαλείο, για να πειστεί η κοινωνία, κατά το ορθότερο να χειραγωγηθεί να μείνει στο σπίτι.
Το σύνθημα Μείνε στο Σπίτι είναι στα όρια του γραφικού γιατί π.χ. όταν πάς στο super market δεν κολλάει ο κορωνοιός, όταν πας στον φούρνο δεν κολλάει ο κορωνοιός αλλά εάν πάς σε κατάστημα ρούχων κολλάει ο κορωνοιός.
Εάν πας στην λαϊκή δεν μεταδίδεται ο κορωνοιός αλλά εάν πάρεις το αυτοκίνητο σου και είσαι μόνος σου χωρίς χαρτιά είναι παράνομο γιατί μπορείς να κολλήσεις κάποιον.
Εάν πάς στην παραλία κολλάει αλλά εάν πάρεις τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν κολλάει ο κορωνοιός.
Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι όλα αυτά αποτελούν ένα μέρος μιας καλοστημένης προπαγάνδας όπου κάποιοι άλλοι αποφασίζουν για την ζωή μας και επιβάλλουν μέτρα που στερούν από τον πολίτη την επιλογή.
Ο φόβος του θανάτου χρησιμοποιήθηκε για την ανόητη καραντίνα και η οικονομία υποφέρει ενώ ταυτόχρονα πετούν και τα ψίχουλα των 800 ευρώ για να κατευνάσουν την μάζα που έχει κλειστεί μέσα στα σπίτια.
Ο φόβος είναι το εργαλείο της χειραγώγησης της μάζας, ο φόβος του θανάτου.
Και στο επιχείρημα ποιος αποφασίζει για την ζωή μας η απάντηση είναι.. δεν μας ενδιαφέρει τι κάνεις εσύ αλλά εσύ εάν δεν συμμορφωθείς μπορείς να κολλήσεις χιλιάδες οπότε είσαι υπεύθυνος για εγκληματική πράξη κατά της κοινωνίας.
Τι υποκριτικό και αυτό;
Είναι υποκρισία γιατί χρησιμοποιούν ως εργαλείο τον φόβο και ποδοπατούν την ατομική ελευθερία προτάσσοντας το κοινωνικό καλό.
Η οχλο-χειραγώγηση αποτελεί ένα διαχρονικό εργαλείο που χρησιμοποιείται κατά το δοκούν.
Όμως ενώ ο φόβος είναι το εργαλείο χειραγώγησης της μάζας δεν φθάνει για να κλείσει δισεκ. πολιτών στα σπίτια τους, για να είναι αποτελεσματικός ο φόβος χρειάζεται και κάτι βαθύτερο που δρα στο υποσυνείδητο.
Οι πολίτες γνωρίζουν γιατί επιβλήθηκε η καραντίνα, ο λόγος είναι απλός για να μην υπερφορτωθεί το εθνικό σύστημα Υγείας με χιλιάδες κρούσματα και χιλιάδες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Το σύστημα θα κατέρρεε οπότε η καραντίνα έχει ένα σκοπό να προστατεύσει τα συστήματα Υγείας διεθνώς από την μαζική προσέλευση ασθενών γιατί σε μια τέτοια περίπτωση θα έπρεπε να εφαρμοστεί το μοντέλο της επιλογής ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει.
Στην Ελλάδα αυτό που έδρασε στο υποσυνείδητο του έλληνα δεν ήταν η κοινωνική ευαισθησία μήπως προκληθεί συνωστισμός και χάος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Ο κάθε πολίτης σκέφθηκε με εγωκεντρικά κριτήρια, εμπιστεύομαι το εθνικό σύστημα Υγείας;
Η απάντηση είναι όχι σε καθεστώς χάους όλα θα καταρρεύσουν οπότε για να μην κινδυνεύσει ο κάθε έλληνας αποφάσισε να κλειστεί στο σπίτι του.
Ο φόβος σε συνδυασμό με την περιορισμένη εμπιστοσύνη στο εθνικό σύστημα Υγείας ήταν ο συνδυασμός που διαδραμάτισε τον καίριο ρόλο ώστε οι πολίτες να αποδεχθούν το κρατικό αίτημα Μείνε στο Σπίτι.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι με όρους κοινωνιολογικούς, απέναντι σε ένα σοκ οι κοινωνίες είναι υπέρτερες της ατομικότητας, όμως η κοινωνία είναι άθροισμα ατομικότητας οπότε η καραντίνα δεν μπορεί να κρατήσει πολύ.
Ο κοινωνικός αποκλεισμός θα γυρίσει μπούμερανγκ εάν δεν έχει χρονοδιάγραμμα απόσυρσης, η καραντίνα είναι ένα εργαλείο τιθάσευσης του όχλου αλλά με ημερομηνία λήξεως.
Έχει μια χρησιμότητα αλλά εάν κρατήσει περισσότερο του επιτρεπτού παύει να είναι εργαλείο και γίνεται καταναγκασμός.
Η καραντίνα, όπως και το Μείνε στο Σπίτι είναι ανόητα εργαλεία αλλά ελλείψει π.χ. της δυνατότητας εκατομμυρίων τεστ επιβλήθηκε ένα μοντέλο που κανείς κοινωνιολόγος δεν μπορεί να υποστηρίξει… για πολύ.

Υποσημείωση

Σε προηγούμενο μου άρθρο είχα αναφέρει ότι οι νεκροί από τον κορωνοιό στην Ελλάδα αντιστοιχούν στο 0,000…% και δυστυχώς αυτό είναι αλήθεια.
Για ένα ποσοστό 0,000… η Ελλάδα βρίσκεται σε καραντίνα και όπως μου αναφέρει και ο Π. Λεωτσάκος που μου φιλοξενεί τα άρθρα στο bankingnews η καραντίνα θα έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις στην εθνική οικονομία.
Η ατομική ελευθερία έχει καταρρεύσει, η οικονομική ελευθερία έχει καταρρεύσει για 0,000…% νεκρούς στην Ελλάδα.
Η καραντίνα είναι ένα ανόητο εργαλείο που πρέπει με συνοπτικές διαδικασίες να αποσυρθεί.

Κώστας Ν. Γεωργίου
Κοινωνιολόγος

https://bankingnews.gr/index.php?id=493271

Δεν υπάρχουν σχόλια: