Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

ΔΙΟΔΩΡΟΣ Α΄ …. ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ (1981 - 2000) …ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΕΙΚΟΣΗ ΣΥΝΕΧΗ ΕΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΤΗΣ ‘’ΑΦΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ. ΦΩΤΟΣ''


Αποτέλεσμα εικόνας για διοδωροσ α ιεροσολυμων

Ο Διόδωρος Α’ ο φιλάργυρος κατά κόσμο Δαμιανός Γ. Καρίβαλης, γεννήθηκε στη Χίο το 1923 και διετέλεσε Πατριάρχης Ιεροσολύμων από το 1981 ως το θάνατό του το 2000.
Έγινε Πατριάρχης ύστερα από εξαγορά μητροπολιτών με αρκετά ΄πακέτα΄ δολαρία.
Για να έχει τον οικονομικό έλεγχο τοποθέτησε στα προσκυνήματα δικούς του ανθρώπους από τους οποίους έπαιρνε γερές ’’μίζες‘‘ .
Στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο ανήκει το 60% των προσκυνημάτων των Αγίων τόπων…
Μεταξύ αυτών είναι ο Ι.Ν. της Ανάστασης ο Πανάγιος Τάφος, ο Γολγοθάς, ο τόπος εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, τα Παρεκκλήσια του Αδάμ, του Ακάνθινου Στεφάνου, των Κλαπών, του εκατόνταρχου Λογγίνου, της λιποθυμίας της Θεοτόκου, ο χώρος με την Πλάκα της Αποκαθήλωσης , ακόμη η μεγάλη Βασιλική της Θείας Γένεσης στην Βηθλεέμ, η εκκλησία της Γεσθημανής στο Όρος των Ελαιών και άλλα πολλά λιγότερο γνωστά. Από όλους αυτούς τους χώρους λατρείας ο Παναγιότατος έπαιρνε ΄χοντρές μίζες΄ Συχνά διέμενε στην Πατριαρχική βίλα στον Αγίου Κωνσταντίνο στα Kαμένα Βούρλα, όπου τον υπηρετούσαν Ρουμάνες καλόγριες.
Μία από αυτές μάλιστα, είχε τραγικό τέλος. Η υπόθεση αυτή έχει ως εξής: Στο προσκύνημα του Τάφου της Παναγίας στη Γεσθημανή η θέση του ηγουμένου ήταν κενή.
Ο αρχιμανδρίτης Συνέσιος ζήτησε την τοποθέτησή του εκεί και ο Διόδωρος δίνει τη συγκατάθεση, έναντι 80.000 δολαρίων, τα οποία και του κατέβαλε ο Συνέσιος.
O Διόδωρος όμως ενώ πήρε τα χρήματα από τον Συνέσιο πούλησε σε άλλο καλόγερο τη θέση αυτού του προσκυνήματος. Μαινόμενος ο Συνέσιος ήλθε στην Ελλάδα, πήγε στην πατριαρχική βίλα στα Kαμένα Βούρλα και επειδή γνώριζε καλά τα κατατόπια γιατί είχε υπηρετήσει διάκονος εκεί, προσπάθησε να κλέψει χρήματα από το χρηματοκιβώτιο.
Τον αντελήφθη η Ρουμάνα μοναχή Λάϊκα και εκείνος προσπαθώντας να διαφύγει την χτύπησε στο κεφάλι με ένα βαρύ αντικείμενο. Όταν διαπίστωσε ότι την είχε σκοτώσει, έβαλε φωτιά για να χαθούν τα ίχνη. Η δολοφονία, όμως, αποκαλύφθηκε. Το Εβραιόδουλο Ελληνικό κράτος αν και ήταν αρμόδιο για την εκδίκαση αυτής της υπόθεσης για να μην γίνουν γνωστά τα εγκλήματα του Πατριαρχείου στο ποίμνιο της Ελλάδας εξέδωσε τον Συνέσιο για να δικαστεί στο Ισραήλ.
Ο Διόδωρος είχε μεγάλη αδυναμία στις καλόγριες. Για την ικανοποίηση των ορέξεων του κάλεσε να τον υπηρετήσει ένα χαρέμι από ωραίες Ρουμάνες καλόγριες.
Στις υπηρεσίες του Ισραήλ δήλωσε ότι έρχονται από μοναστήρια της πατρίδας τους για να υπηρετήσουν τα Άγια προσκυνήματα.
Πολλές από αυτές ενώ το πρωί φορούσαν τα ιερατικά τους άμφια και υπηρετούσαν τα προσκυνήματα το βράδυ «εργάζονταν» σε καμπαρέ στο Τελ Αβίβ. Πανελλήνια ήταν η συγκίνηση από την επίσκεψη σε νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ της μεγάλης μας καλλιτέχνιδος, Αλίκης Βουγιουκλάκη η οποία αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία της.
Όταν οι Ισραηλινοί γιατροί τη διαβεβαίωσαν ότι θα γίνει καλά, η Αλίκη πίστεψε ότι έγινε κάποιο θαύμα και συγκινημένη, πήγε στον Πανάγιο Τάφο για να προσκυνήσει.
Εκεί όταν θέλησε, να αφιερώσει ακριβό κόσμημα που είχε στον λαιμό της, παρενέβη Αγιοταφίτης καλόγερος και της είπε: «Kυρία..., αν πράγματι αισθάνεστε ότι πρέπει να αφιερώσετε το κόσμημά σας στον Χριστό, ως ευγνωμοσύνη που σας έσωσε, καλύτερα πουλήστε το και δώστε τα χρήματα σε φτωχούς. Εάν το αφήσετε εδώ, σε δυο - τρεις ημέρες θα κοσμεί τον λαιμό κάποιας Ρουμάνας»..
Συχνά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων παρουσιάζουν σκάνδαλα του αμαρτωλού Πατριαρχείου Ιερουσαλήμων. Γνωστές ειδήσεις που έκαναν τον γύρο του κόσμου ήταν το λαθρεμπόριο όπλων από Αγιοταφίτες καλόγηρους στους Παλαιστίνιους και η σύλληψη του Διόδωρου από την αστυνομία του Ισραήλ, με δεκάδες πλάκες λαθραίου χρυσού που είχε κρύψει επιμελώς κάτω από τα ράσα του.
Για να μην οδηγηθεί …ο άγιος Πατριάρχης από τους Ισραηλινούς στην φυλακή, επενέβη η ελληνική διπλωματία και το θέμα αυτό έκλεισε. Στα αρχεία της Μοσάντ υπάρχουν εκατοντάδες φάκελοι του Πατριαρχείου με κατηγορίες όπως: πλαστογραφίες, ψευδορκίες, κλοπές, λαθρεμπόριο, ροζ σκάνδαλα, δολοφονίες κ.α. Ο Διόδωρος είχε τιμηθεί με πολλές ανώτατες διακρίσεις και μετάλλια από εκπροσώπους ορθοδόξων εκκλησιών, και οργανισμούς που απέβλεπαν στην αρπαγή η συγκυριότητα σε εδάφη του Πατριαρχείου (δηλαδή ο κλέψας του κλέψαντος).
Τα τελευταία χρόνια της ζωής του αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας, έπασχε από νεφρική ανεπάρκεια είχε υψηλό σάκχαρο, μειωμένη όραση, και υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση.
Είχε υπερβεί τα 150 κιλά, παρέμενε κλινήρης και μετακινιόταν μεταφερόμενος από νοσοκόμους. Τρία χρόνια πριν από τον θάνατο του αρρώστησε βαριά, είχε πέσει σε κώμα και για πέντε μέρες ήταν κλινικά νεκρός, είχαν αρχίσει μάλιστα οι προετοιμασίες για την Πατριαρχική κηδεία.
Στις δύσκολες αυτές στιγμές του συμπαραστέκονταν φίλοι και συγγενείς του.
Ενώ τον ξενυχτούσαν περιμένοντας το τέλος του ένας εκ των παρευρισκομένων ρώτησε τον διπλανό του: πόσο πάει η τιμή του δολαρίου σήμερα; Τότε ως εκ θαύματος ο Διόδωρος, αναστήθηκε!!!! άνοιξε τα μάτια του και όχι μόνο έδωσε την ακριβή τρέχουσα τιμή του δολαρίου αλλά ενημέρωσε τους παρευρισκομένους και για τον τρόπο λειτουργίας των Χρηματιστηρίων.
Αυτή είναι και η ‘Μοναδική ανάσταση ‘ που έγινε στους Αγίους τόπους…
Έγινε από τον Χιώτη Δαμιανό Γ. Καρίβαλη, γνωστό με το ψευδώνυμο Διόδωρος Α’ που αν και ήταν κλινικά νεκρός πέντε μέρες επανήλθε στη ζωή όταν άκουσε τις αγαπημένες Πατριαρχικές… λέξεις δολάρια και Χρηματιστήριο.

  
 Ο Διόδωρος συνεργάστηκε για είκοσι συνεχή έτη .. με τον ίδιο τον Θεό και κάθε έτος παρουσίαζε με αστρονομική ακρίβεια, την ίδια πάντα ώρα και μέρα (το μεγάλο Σαββάτου στις 12 το μεσημέρι) το ’’ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟ ΚΟΛΠΟ’’ της αφής του Αγίου φωτός... Τότε εν μέσω ύμνων και χορούς εκατομμυρίων δολαρίων έστελνε δήθεν.. ο ίδιος ο Θεός στον Διόδωρο ουρανοκατέβατα το Άγιο φως και αυτός ο αθεόφοβος χωρίς ίχνος ντροπής το μεταλαμπάδευε ως Θεόσταλτο στο ευσεβές και αγουροξυπνημένο Χριστιανικό ποίμνιο…!!!
Αμέσως μετά το θάνατο του αναχώρησε από το Ισραήλ η κολλητή του Ρουμάνα καλόγρια έχοντας έξι εκατομμύρια δολάρια στη τσάντα της. Λίγο αργότερα έφυγε και το χαρέμι με τις Ρουμάνες …καλόγριες με προορισμό την Μύκονο όπου συνέχισαν να εργάζονται σε Μπαρ του νησιού. Πριν ακόμα σαραντίσει άρχισαν δικαστικές έρευνες για οικονομικά σκάνδαλα και την εξαφάνιση 20 εκατ. δολαρίων από προσωπικό του λογαριασμό του Διόδωρου σε τράπεζα της Ελβετίας. Και ενώ το Χριστιανικό ποίμνιο περίμενε με αγωνία την εκλογή του νέου τους Πατριάρχη, ξαναέγινε το Χριστιανικό θαύμα!!! Το 2003 το Άγιο Φως το έδωσε ο Θεός στον νεοεκλεγέντα Ελληνορθόδοξο Πατριάρχη Ειρηναίο A’ φίλο και συνεργάτη του διαβόητου μοναχού Απόστολου Βαβύλη, γνωστό έμπορο όπλων και ναρκωτικών. Μάλιστα στην παράσταση της Αφής αυτού του έτους παραβρέθηκε και η Ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών που έστειλε το ..άγιο φως στην Ελλάδα ..με τιμές αρχηγού κράτους.!!!!
Ενδυμίων Γεώργιος Κοσμόπουλος
Βιβιογραφία: Διαδίκτυο, Εγκυκλοπαίδειες, Ημερήσιος τύπος, Καθημερινή 22/07/2001 α) ’’ Διάλογος περί του εν Ιερσολύμοις αγίου φωτός’’ του Αδαμάντιου Κοραή β) ’’Η απάτη της αφής του αγίου φωτός’’ του Μιχάλη Καλόπουλου

Γεώργιος Κοσμόπουλος




Δεν υπάρχουν σχόλια: