Κυριακή 8 Μαΐου 2016

ΕΝΑΣ ΛΟΦΟΣ ΣΤΗ ΘΗΒΑ ΚΡΥΒΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ Ο ΑΡΚΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ Θ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ......




ΕΝΑΣ ΛΟΦΟΣ ΣΤΗ ΘΗΒΑ ΚΡΥΒΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ
Ο ΑΡΚΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ Θ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗΣ ΔΙΕΘΝΩΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ, ΣΤΗ ΘΗΒΑ.



"Έχει ανακαλύψει την είσοδο της μεγαλύτερης και αρχαιότερης πυραμίδας στην Ελλάδα", που χρονολογείται από το 2.700 π.Χ. περίπου, στο εσωτερικό του λόφου του Αμφείου που βρίσκεται στη Θήβα υποστηρίζει ο Αρκάς αρχαιολόγος Θεόδωρος Σπυρόπουλος, που ανακάλυψε την είσοδο στη βαθμιδωτή αυτή πυραμίδα, όταν ήταν έφορος αρχαιοτήτων στη περιοχή, αλλά που δεν ολοκλήρωσε τις έρευνές του, καθώς …μετατέθηκε ξαφνικά από τη Θήβα, δείγμα ότι το "επιστημονικό κατεστημένο" του χώρου του δεν επιθυμεί ανατροπές(!).
Το σημαντικότερο πάντως είναι ότι, δεδομένης της χρονολόγησης του μνημείου, εάν επιβεβαιωθεί η ύπαρξή της, τότε καθίσταται η αρχαιότερη στο κόσμο (πριν και αυτών της Αιγύπτου) και αναδεικνύει τον Ελληνικό Πολιτισμό προγενέστερο όλων των άλλων!
Οι έρευνες του κ. Σπυρόπουλου, γιά τις οποίες και του απονομήθηκε ο τίτλος του Υφηγητή του Παν/μίου Αθηνών, που χρονολογούνται από τον Απρίλη του 1973 και ακολούθησαν προγενέστερες που είχαν γίνει από την ομάδα Κεραμόπουλου, έφεραν στην επιφάνεια εντυπωσιακά ευρήματα, αφού σκάβοντας από το κέντρο του τύμβου, κατέβηκαν σ' ένα πηγάδι 20 μέτρων και ανακάλυψαν ότι όλος ο λόφος του Αμφείου δεξιά και αριστερά ήταν κομμένος σε καταπληκτικές γαλαρίες ύψους 5μ. και πλάτους 1,5μ. Τις γαλαρίες είχε δει και ο Κεραμόπουλος όταν κόπηκε ο δρόμος, αλλά θεωρούσε πως ήταν υδραγωγείο. "Πρόθεσή μας ήταν να ρίξουμε το μικρό χωμάτινο χώρισμα που υπήρχε , ώστε να βγούμε στον δρόμο και να συνεχίσουμε ευκολότερα από το να κατεβαίνουμε διαρκώς με ανεμόσκαλα από το πηγάδι, αλλά δεν προλάβαμε. Μετατέθηκα ξαφνικά και το πηγάδι γέμισε τσιμέντο" αναφέρει ο κ. Σπυρόπουλος.
Από τότε ο ερευνητής δέχθηκε έντονη κριτική και πόλεμο, διότι τα ευρήματά του αυτά ανέτρεπαν τα έως τότε αποδεκτά. "Οι αντιδρώντες έχουν την εντύπωση ότι παλιότερα στην Ελλάδα κατοικούσαν μόνο τσοπάνηδες και ψαράδες. Δηλαδή, ενώ στον περίγυρο μας υπήρχαν υψηλοί πολιτισμοί (Μεσοποταμία, Τροία Αίγυπτος, Κρήτη) η Ελλάδα κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και αυτό γιατί έτσι αρέσει σε εκείνους που έπρεπε να εντάξουν τους “ινδοευρωπαίους” σε κάποια χρονολογία και μια από αυτές είναι το Αμφείο, το οποίο όμως τους διαψεύδει, αφού είναι αρχαιότερο από τις τυμβοχωήσεις που υποτίθεται πως συνδέονται με την εισβολή “ινδοευρωπαίων” στην Ελλάδα.
Και για να στηρίξουν τις θεωρίες τους έφτασαν στο σημείο να πουν πως ο πολιτισμός στην Ελλάδα αρχίζει με την Μυκηναϊκή εποχή το 1600 π.χ και ότι τον δημιούργησαν αυτοί που ήρθαν από Ουγγαρία, Αφγανιστάν κ.α. Παραμύθια της Χαλιμάς, που δυστυχώς τα διδάσκονται σήμερα στα σχολεία μας" επεσήμανε ο Θ. Σπυρόπουλος, σε εκδήλωση με θέμα "Θηβαϊκά Δρώμενα σε Αρχαίους και Σύγχρονους Καιρούς", που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, προσθέτοντας:
 

“Όχι κύριοι. Θα αναστραφεί αυτή η πορεία είτε το θέλετε είτε όχι. Θα καταλάβετε ότι στην Ελλάδα από το 2.500 π.χ μέχρι το 1750 π.χ υπάρχει μια τεράστια πολιτισμική ανάπτυξη που δεν ξανάγινε ποτέ. Όλη η Μεσογειακή ζώνη έχει επηρεαστεί από τον ελληνικό πολιτισμό. Και η ίδια η Αίγυπτος στην υιοθέτηση του πυραμιδικού σχήματος ακολουθεί την Ελλάδα. Και απόδειξη δεν αποτελεί μόνο το περίοπτο μεγαλόπρεπο ασύγκριτο μνημείο του Αμφείου. Θέτουμε υπό την κρίση της πόλης και των επιστημόνων το θέμα: Δέχεστε αυτά που περιγράφω ότι είδα, δέχεστε μήπως ότι είναι υδραγωγείο κατά τον Κεραμόπουλο ή μήπως πως αποτελεί φυσικό φαινόμενο; Ότι και να δέχεστε, αξίζει τον κόπο να διαθέσουμε ένα μεροκάματο για να αφαιρέσουμε αυτό το μικρό παραπέτασμα του χώματος και να μπούμε μέσα. Δηλώνω πως αν μπούμε μέσα, θα ανακαλύψουμε πως εκεί θα χωρέσει ολόκληρη η πόλη και είναι κρίμα να μας στερούν αυτή τη δυνατότητα”.


Η εκπομπή που εφιέρωσε το "STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ" σχετικά με το ΑΜΦΕΙΟ και τη "ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ".
Πηγή:http://www.drdavros.gr/2013/05/3.html 



 


ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΡΘΡΟ: ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ!

Η πυραμίδα του Αμφίονος αποτελεί ίσως την πιο ανατρεπτική σύγχρονη αρχαιολογική ανακάλυψη! Με την ανεύρεση της αποκαλύπτεται ένας κόσμος ξεχασμένος, ένας πολιτισμός που θέτει σε νέα βάση τη θεωρία των πυραμίδων, οδηγώντας έτσι τους Έλληνες στη διεκδίκηση άλλης μίας σημαντικής πρωτιάς. Ο θαυμαστός κόσμος της ελληνικής Ιστορίας επιβεβαιώνει και πάλι το μεγαλείο του!

Η βιβλιογραφία σχετικά με τις πυραμίδες και τα πυραμιδοειδή κτίσματα στον ελληνικό χώρο διευρύνεται τα τελευταία χρόνια μαζί με τα μνημεία που αποκαλύπτονται ή ερευνώνται εκ νέου, ιστορικά, μορφολογικά και λειτουργικά. Ειδικότερα τα πυραμιδοειδή μνημεία της Αργολίδας, για τα οποία θα μιλήσουμε παρα κάτω, θεωρήθηκαν φρυκτωρίες (κτίρια στα οποία άναβαν φωτιά για να μεταδώσουν ένα μήνυμα μακριά) ή χώροι στρατωνισμού και, πάντως, ο χρονικός τους προσδιορισμός έγινε, κατ' αρχήν, με εξωγενή ιστορικά κριτήρια, δηλαδή την αυθαίρετη προϋπόθεση (προσέξτε ότι πυραμίδες και πυραμιδοειδή κτίσματα στον ελληνικό χώρο ήσαν αδιανόητα πριν από την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αίγυπτο, την «κοιτίδα» των πυραμιδικών κατασκευών!

Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΔΥΟ ΗΡΩΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ

Τα μορφολογικά και χρονολογικά ζητήματα των πυραμίδων του ελλαδικού χώρου τέθη καν σε νέα βάση με την έρευνα του μνημεια κού χώρου του Αμφείου, στη Θήβα της Βοιωτίας. Συγκεκριμένα, με την ανασκαφική έρευνα κατεδείχθη ότι ο λόφος στον οποίο, σύμφωνα με το θρύλο, είχαν ταφεί οι Θηβαίοι Διόσκουροι, ο Ζήθος και ο Αμφίων, είχε δια μορφωθεί σε βαθμιδωτό πυραμιδικό μνημείο! Για την τοπογραφία και την ονοματοθεσία του λόφου αυτού υπήρχαν βάσιμες και ασφαλείς καταγραφές της αρχαίας Παράδοσης.

Οι τραγικοί ποιητές της Αθήνας του 5ου και 4ου αιώνα π.Χ., οι οποίοι άντλησαν θέματα της δραματουργίας τους από το λεγόμενο Θηβαϊκό Κύκλο, δηλαδή από τις τραγικές τύχες του Οίκου των Λαβδακιδών, τοπογράφησαν κατ' ανάγκην σημεία του φυσικού και μνημειακού περιβάλλοντος των Θηβών, στο πλαίσιο των οποίων εξελίχθηκε η δράση των ηρώων των τραγωδιών τους. Πρώτος ο Αισχύλος, στο δραματικό του αριστούργημα Επτά επί Θήβας, μας άφησε μια λαμπρή περιγραφή και αναφορά στα φυσικά ορόσημα της θηβαϊκής Ακρόπολης -της Καδμείας- αλλά και στις πύλες του τείχους της. Μπροστά από αυτά τα τείχη είχαν παραταχθεί οι επτά λοχαγοί της εκστρατείας των Πελοποννησίων εναντίον της Θήβας, προκειμένου να εγκαταστήσουν στον θρόνο των Λαβδακιδών τον εκδιωχθέντα Πολυνείκη.

Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗΣ ΤΗΣ«ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ»

Η εποχή μας είναι αδιαμφισβήτητα η εποχή που οι Μεσανατολικοκεντρικές θεω ρίες μεσουρανούν και επιβάλλουν τις επιδράσεις και τις παραμέτρους τους σε πάρα πολλούς τομείς και της φανερής και της αφανούς καθημερινότητας. Όμως στην άσημη σημερινή Θήβα, ακριβώς στο σημείο που η αρχαία Παράδοση αλλά και όλες οι γραπτές μαρτυρίες τον τοποθετούσαν, έγινε πριν τριάντα περίπου χρόνια από τον αρχαιολόγο Θεόδωρο Σπυρόπουλο μια κοσμοϊστορικής σημασίας ανακάλυψη, που ωστόσο μένει άγνωστη και παραγκωνισμένη, αν και μπορεί να αλλάξει όλα τα μέχρι σήμερα ιστορικά -και όχι μόνο- δεδομένα: Βρέθηκε ο πανάρχαιος τάφος των Διόσκουρων, Ζήθου και Αμφίονος, που σύμφωνα με όλες τις πηγές είχαν ταφεί μαζί!

Διαβάστε περισσότερα εδώ:viotikoperiskopio.blogspot.gr/2015/03/blog-post_22.html
Η Πυραμίδα τής Θήβας


Δεν υπάρχουν σχόλια: