Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

ΤΟ 51,3% ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΨΗΦΙΣΕ ΤΑ ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.....



ΤΟ 51,3% ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΨΗΦΙΣΕ ΤΑ ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ 19,5% ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ 19,5% ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ 35% ΤΩΝ ΕΓΚΥΡΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΟ 48% ΤΩΝ ΕΔΡΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΠΑΊΡΝΟΝΤΑΣ ΔΩΡΟ 50 ΕΔΡΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΒΓΗΚΕ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ !!!
ΑΣ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ 45% ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΩΜΙΣΘΕΊ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ !!!!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Πέρασε με 154 ψήφους το πολυνομοσχέδιο - Σφοδρή αντιπαράθεση νωρίτερα

Με τις ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, αλλά και με την ηχηρή διαφοροποίηση του Νίκου Νικολόπουλου σε βασικά άρθρα, ψηφίστηκε από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με 154 ψήφους.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η κοινή ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής και επί 7 άρθρων (1, 2, 5, 10, 13, 14, 17, 21), του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα, που έχουν ζητήσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Συγκεκριμένα, με 154 ψήφους υπέρ και 140 κατά, πέρασε από τη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα σκληρά μέτρα. Έξι βουλευτές απουσίαζαν, ένας από την συμπολίτευση και 5 από την αντιπολίτευση. Από τον ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζε η Βασιλική Κατριβάνου, η οποία όμως με επιστολή της γνωστοποίησε την πρόθεσή της να ψηφίσει "Ναι", η ψήφος της όμως -κατά τον κανονισμό της Βουλής- δεν προσμετράται.
Συγκεκριμένα "Ναι σε όλα" ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, πλήν του Νίκου Νικολόπουλου που ψήφισε "Ναι επί της αρχής", αλλά καταψήφισε τα άρθρα 1,2,5,10, 13, 21. Ουσιαστικά πλέον δύσκολα θα μπορεί να είναι με τους ΑΝΕΛ ο κ. Νικολόπουλος.
Οι βουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν το ν/σ. Υπερψήφισαν μόνο το άρθρο 14.
Οι βουλευτές του Ποταμιού καταψήφισαν το ν/σ. Υπερψήφισαν μόνο το άρθρο 10.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν το ν/σ. Υπερψήφισαν μόνο τα άρθρα 14 και 17.
Υπενθυμίζεται ότι η ψήφιση του πρώτου πακέτου μέτρων ήταν στα προαπαιτούμενα ώστε να ξεκλειδώσει η δόση των 2 δισ. ευρώ. Έπονται κι άλλα μέτρα βεβαίως, πιο σκληρά, τις επόμενες εβδομάδες.

 http://www.msn.com/el-gr/news/politics

Δεν υπάρχουν σχόλια: