Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΣΤΗΝ ''ΚΑΚΗ'' ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΑ ΚΑΝΤΑΦΙ




Όταν τα 'Ορνεα των πολυεθνικών δούνε πως ένα κράτος ευημερεί, προσπαθούν με όλα τα φριχτά μέσα να το ''σκοτώσουν'' πρώτα και μετά που θα σαπίσει θα μπορούν να το φάνε, διότι τα Όρνεα τρώνε μόνο πτώματα.
Λένε, πως η Λιβύη του δικτάτορα Καντάφι ήταν μια πλούσια χώρα με πολύ πετρέλαιο αλλά ο Λαός της πεινούσε, γιατί ο δικτάτορας και οι περίγυροί του ζούσαν σε χλιδή και αδιαφορούσαν για τον Λαό τους. Γιαυτό ο Λαός επαναστάτησε και ζήτησε βοήθεια από τα ελεύθερα και δημοκρατικά κράτη, για να απαλλαχθούν από αυτόν τον κακό δικτάτορα που τους έπινε το αίμα...
Έτσι, μια μέρα, ξεσηκώθηκε ο Λαός (; ; ;) και με τα πολλά κατάφερε ( ο Λαός ) με τη βοήθεια Όλων των δημοκρατικών κρατών, να απαλλαχτεί από τον δικτάτορα και το επιτελείο του και να φέρει την πολυπόθητη Δημοκρατία. Πώς τα περνά τώρα ο Λαός, δέν γνωρίζουμε, γιατί κανένα μέσων ενημέρωσις δέν μας λέει τίποτα.  Εκείνο όμως που γνωρίζουμε από διαδόσεις ανεπίσημες, είναι ότι:
Στην πρόκανταφική Λιβύη η κατάσταση στη χώρα και στο Λαό ήταν η εξής:
1) Δέν υπήρχαν λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος. Ο ηλεκτρισμός ήταν δωρεάν για όλους τους πολίτες.
2) Δέν υπήρχαν τόκοι στα δάνεια. Οι τράπεζες της ήταν κρατικές και τα δάνεια δίνονταν, σύμφωνα με το νόμο, σε όλους τους πολίτες της με μηδενικό (0%) επιτόκιο....
3) Η κατοικία θεωρείτο ένα ανθρώπινο δικαίωμα στη χώρα.
4) Όλα τα νεόνυμφα ζευγάρια λάμβαναν 60.000 δηνάρια (50.000 δολάρια ΗΠΑ) από την κυβέρνηση για να αγοράσουν το πρώτο τους διαμέρισμα και να βοηθηθούν στο ξεκίνημα της οικογένειά τους.
5) Η παιδεία και η ιατρική περίθαλψη ήταν δωρεάν. Πριν την άνοδο του ''δικτάτορα'' τους στην εξουσία , μόνο το 25% των κατοίκων ήξεραν ανάγνωση και γραφή. Μετά την άνοδο του το ποσοστό ανέβηκε στο 83%.
6) Όσοι αποφάσιζαν να ακολουθούν το επάγγελμα του αγρότη, λάμβαναν δωρεάν αγροτική γη, δωρεάν αγροτική κατοικία και δωρεάν εξοπλισμό για να ξεκινήσουν τις φάρμες τους.
7) Όσοι δέν μπορούσαν να βρουν εκπαίδευση ή ιατρική περίθαλψη που χρειάζονταν στη χώρα, λάμβαναν χρηματοδότηση από την κυβέρνηση για να πάνε στο εξωτερικό ( συν 2.300 δολάρια /μήνα για έξοδα διαμονής και μετακακινήσεων).
8) Η κυβέρνηση της χώρας επιδοτούσε το 50% του κόστους αγοράς ιδιωτικής χρήσης οχημάτων.
9) Η τιμή της βενζίνης ήταν 0,14 $ το λίτρο.
10) Η χώρα δεν είχε εξωτερικό χρέος και τα συναλλαγματικά της αποθέματα έφταναν τα 150 δίσ. δολάρια ( σήμερα τα κεφάλαια αυτά έχουν ''παγώσει'' παγκοσμίως).
11) Αν κάποιος κάτοικος δεν μπορούσε να βρει εργασία μετά την αποφοίτησή του, το κράτος του κατέβαλε το μέσο μισθό του επαγγέλματος που θα λάμβανε αν ήταν εργαζόμενος, μέχρι ότου έβρισκε εργασία.
12) Ένα μέρος των πωλήσεων πετρελαίου της χώρας,  πιστωνόταν απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς όλων των πολιτών.
13) Κάθε μητέρα που γεννούσε ένα παιδί λάμβανε 10.000 $.
14) 40 Καρβέλια ψωμί κόστιζαν 0,15 $
15) Το 25% των κατοίκων είχε πανεπιστημιακό πτυχίο.
16) Ο δολοφονημένος πια ηγέτης της, ( δικτάτορας σύμφωνα με τα ΜΜΕ ) είχε ξεκινήσει το μεγαλύτερο αρδευτικό έργο στον κόσμο, γνωστό ως Great Man-Made River, ώστε να υπάρχει πρόσβαση σε νερό σε ολόκληρη την ερημώδη χώρα.
Και τώρα η ερώτησή μας προς τα ΜΜΕ ή ΜΜΠ( Μέσα μαζικής Παραπληροφόρησης) ας μας πούνε σε ποια κατάσταση βρίσκεται τώρα η χώρα, που είναι απαλλαγμένη από τον δικτάτορά της και έχει  Δημοκρατία και τί πλεονεκτήματα έχει παραπάνω απ` ότι είχε ο Λαός της;

Δεν υπάρχουν σχόλια: