Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ

 Δυσπιστία, αποχή, εκτόξευση της ακροδεξιάς: Η επομένη των Ευρωεκλογών  προβλέπεται δυσοίωνη

 Η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της κάλπης στις 9 Ιουνίου 2024 έχει ήδη αρχίσει και σε λίγες μέρες όλοι εμείς θα κληθούμε να αποφασίσουμε για τις Ευρωεκλογές και το μέλλον της πατρίδας μας.
Ωστόσο σε αντίθεση με άλλες εκλογικές μάχες, αυτή τη φορά το μεγαλύτερο ποσοστό φαίνεται να το λαμβάνει για την ώρα η απογοήτευση των ψηφοφόρων οι οποίοι τους τελευταίους μήνες πέρασαν μια ιδιαίτερα σκληρή δοκιμασία βλέποντας την κυβέρνηση που υποσχέθηκε να καταργήσει τις πολιτικές της λιτότητας ....
Αυτό προς το παρόν έχει σαν αποτέλεσμα όχι μόνο οι λεγόμενοι αναποφάσιστοι να έχουν αυξηθεί αλλά να είναι πολλοί κι εκείνοι που δηλώνουν πως θα απέχουν από την εκλογική διαδικασία  πιστεύοντας προφανώς πως ό,τι και να βγάλει η κάλπη, η πολιτική που εφαρμόζεται δεν πρόκειται να αλλάξει.

 Πραγματικά στο θέμα αυτό δεν έχουν και άδικο αφού υπάρχει με τους ευρωπαίους εταίρους μας να αποκλείουν το ενδεχόμενο κάποιας επαναδιαπραγμάτευσης.
Για τον λόγο αυτόν λοιπόν αυξάνονται μέρα με τη μέρα οι ψηφοφόροι που τάσσονται υπέρ της αποχής από τις εκλογές αυτές αλλά θα μου επιτρέψουν να διαφωνήσω μαζί τους.
Απέχω από τις εκλογές σημαίνει πως αφήνω τους άλλους που θα πάνε να ψηφίσουν να αποφασίσουν για το δικό μου μέλλον.
Αυτή τη στιγμή η ψήφος είναι το μοναδικό ίσως όπλο που έχει στα χέρια του ο κάθε Έλληνας πολίτης και έχει την υποχρέωση να το χρησιμοποιήσει αυτό το όπλο.
Ναι πράγματι, όποιο κι αν είναι το επόμενο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών είναι σχεδόν απίθανο να αλλάξει η πολιτική στη χώρα μας .
Μπορούμε όμως με την ψήφο μας να επιλέξουμε εκείνους που θα το χειριστούν καλύτερα
ώστε να ξεμπερδεύουμε μ’ αυτό το συντομότερο δυνατό.
Επίσης μπορούμε με την ψήφο μας να δώσουμε δύναμη σε παρατάξεις οι οποίες θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν την ψήφιση μέτρων ενάντια στην ντόπια παραγωγή και στα εργατικά θέματα...
Με το να απέχουμε όμως θα είναι σαν να δίνουμε λευκή επιταγή στους επόμενους να συνεχίσουν την ίδια πολιτική...
Εκείνο που έχει σημασία πιστεύω πως είναι προσερχόμενοι στην κάλπη να έχουμε στο μυαλό μας το μέλλον της πατρίδας μας, να δώσουμε δηλαδή την ψήφο μας εκεί που πιστεύουμε πως θα είναι καλύτερα για την Ελλάδα και όχι εκεί που θα βολέψουν στην Ευρωβουλή αυτούς που θα ψηφίσουμε για μια καλή θέση.
Επίσης θεωρώ πως αυτή τη φορά δεν θα πρέπει να πέσουμε στην παγίδα των δημοσκοπήσεων οι
οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν σκοπό όχι να αποτυπώνουν την κοινή γνώμη αλλά να την καθοδηγούν.
 Δυστυχώς οι δημοσκοπήσεις καταφέρνουν να επηρεάζουν τους περισσότερους ψηφοφόρους, με αποτέλεσμα να ψηφίζουμε ό,τι μας δείχνουν εκείνες κι όχι αυτό που πραγματικά θέλουμε εμείς.
Τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας τις ξέρουμε, τις θέσεις των περισσότερων τις γνωρίζουμε και με βάση αυτές οφείλουμε να προσέλθουμε στις κάλπες.
Βέβαια οι συγκεκριμένες εκλογές δεν προσφέρονται και για πολλές επιλογές αφού δυστυχώς καλούμαστε να επιλέξουμε το κόμμα και τα πρόσωπα που θέλουμε να μας εκπροσωπήσουν στην Ευρωβουλή.
Ακόμα κι έτσι όμως έχουμε την υποχρέωση να αποφασίσουμε εμείς με την ψήφο μας και όχι να αφήσουμε άλλους να αποφασίζουν για εμάς.


 Σε αυτές τις εκλογές λοιπόν λέμε: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ - ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

 https://enimerosiseola.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: