Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ: Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΑΣ - Εάν καταφέρουμε να τον αλλάξουμε, τότε ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ.

3+1 λόγοι για να κοιτάξεις τώρα τον εαυτό σου στον καθρέφτη - Punked
Έχουμε αναλώσει πολύ χρόνο να κατηγορούμε τους πολιτικούς για την δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας μας. Αλλά δεν πρέπει να αποσιωπούμε την μεγάλη ευθύνη που φέρουν οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι.
Αγαπητοί φίλοι, αν θέλουμε να επιτύχουμε και να ξεπεράσουμε τα οικονομικά προβλήματα που μας βασανίζουν, και να ανακτήσουμε την χαμένη «Αίγλη των προγόνων μας», τότε για αυτά και για άλλα ακόμη ο μεγάλος δάσκαλος του γένους Αδαμάντιος Κοραής είχε υποδείξει τον τρόπο με το «δράξασθε παιδείας».
Προτού ασχοληθούμε για την τελική φάση των ενεργειών μας πρέπει να υποδείξουμε στους Έλληνες, πως θα δημιουργήσουμε πολίτες που θα κατατάσσουν τον εαυτόν τους στους Ορθολογιστές.
Ο ορθολογισμός δεν είναι ιδεολογία, αλλά είναι ένας τρόπος σκέψης, θα έλεγα είναι η αποδοχή των πραγμάτων με φιλοσοφική διάθεση. π.χ. όσες φορές και να πει η θρησκεία «ου φονεύσεις» αυτός που έχει σκοπό να το πράξει θα το κάνει. Αν όμως η συνείδηση του, του πει «όχι δεν θα το κάνεις» σίγουρα δεν θα το κάνει. Άρα ο ενάρετος τρόπος ζωής είναι θέμα φιλοσοφικό και όχι θρησκευτικό.
Όλες οι κοινωνικές κατακτήσεις του ανθρώπου, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, το δικαίωμα στην εργασία, στην υγεία στην παιδία, κ.α. είναι καρπός του ορθολογισμού.
Η θέση και τα πλεονεκτήματα που διαθέτει η χώρα μας, είναι τέτοια που έπρεπε να βρίσκετε μέσα στις δέκα ευπορότερες χώρες του κόσμου. Αυτή η γεωγραφική της θέση και οι κλιματολογικές συνθήκες της μας βοηθούν να εξισώσουμε τον ισχυρό ανταγωνισμό της Κίνας και των άλλων Ασιατικών χωρών, διότι ο παράγοντας αυτός του ανταγωνισμού φέρει την μεγαλύτερη ευθύνη για την δεινή οικονομική και πολιτική κρίση που μαστίζει τη Χώρα μας. Πια άλλη χώρα διαθέτει ταυτόχρονα, τόση θάλασσα, τόσα νησιά, τόσο ήλιο, τόσες αρχαιότητες, τόσα καράβια, τόσα λιμάνια που μπορούν να την κάνουν ένα από τα μεγάλα κέντρα του παγκόσμιου εμπορίου, αλά και υπόγειο, και υποθαλάσσιο ορυκτό πλούτο αγνώστου μεγέθους. Οπότε εμείς λόγο των πλεονεκτημάτων που διαθέτει η χώρα μας, με ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Την λύση του προβλήματος την κρατάμε στα χέρια μας, και δεν απαιτεί τεράστιες οικονομικές δαπάνες. Αν καταφέρουμε να δομήσουμε ένα κράτος που να εμπνέει εμπιστοσύνη στους πολίτες, και οι πολίτες του να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, έχοντας στο μυαλό τους την θέση του προγόνου μας Πλάτωνα : «μητρός τε και πατρός τε και των άλλων προγόνων απάντων τιμιότερο εστί η πατρίς και σεμνότερο και αγιότερο».
Το πρώτο βήμα ξεκινά από το σχολείο. Αν εκεί εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες που προσφέρει το σχολείο στην πιο εύπλαστη ηλικία θα έχουμε κάνει το αποφασιστικό βήμα. Το αποτέλεσμα θα είναι ορατό αφού πρώτα δομήσουμε πολίτες υγιώς σκεπτόμενους και ορθολογικά πράττοντας.
 Τότε θα έχουμε πετύχει την βελτίωση της οικονομίας κατά 50%. Γιατί είναι στους πάντες γνωστό ότι η οικονομία μιας χώρας κατά το ήμισυ εξαρτάτε από την ψυχολογία της αγοράς.
Η συγγραφή και η διδασκαλία για περισσότερες ώρες του κατάλληλου μαθήματος, Αγωγή του πολίτη, θα συμβάλλει προς τον σκοπό αυτό. Έτσι θα διαμορφώσουμε πολίτες ελεύθερα σκεπτόμενους, πολίτες που θα είναι γνώστες των απαιτήσεων και των υποχρεώσεων των προς ένα οργανωμένο κράτος και του τρόπου λειτουργίας του. Με αυτόν τον τρόπο ο κάθε νέος θα βάλει τα θεμέλια για την ολοκληρωμένη προσωπικότητα του ώστε να αποτελεί και αυτός ένα αξιόλογο μέλος μιας οργανωμένης κοινωνίας.
Με τα παραπάνω διατυπώνω την άποψη μου ότι αν δεν καταφέρουμε να διαμορφώσουμε πολίτες ελεύθερα και υγιώς σκεπτόμενους, δεν πρόκειται ποτέ να γίνουμε το κράτος εκείνο που πιστεύω ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων θα ήθελε να είναι πολίτης του.
Ορισμένοι μιλούν για «αντίσταση» άλλοι για «επανάσταση», και ερωτώ: εναντίων ποίων να κάνουμε επανάσταση; Ποίοι είναι αυτοί που μας επιβουλεύονται; Που αν τους αφανίσουμε θα δούμε άσπρη μέρα. Πέστε μου και εγώ μαζί σας.
Αν θέλουμε λοιπόν να κάνουμε «επανάσταση» ένας είναι ο εχθρός μας, και αυτός είναι ο «ΕΑΥΤΟΣ ΜΑΣ» Εάν καταφέρουμε να τον αλλάξουμε, τότε ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ.

Ιωαννης Θεοδωροπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: