Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ - ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ !!!!! Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ !!!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για η αληθεια τησ θρησκειασ






Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια. «Η θρησκεία ονομάζεται η σχέση του ανθρώπου με το Θείο……..…….. Για την ύπαρξη της θρησκείας απαιτούνται δύο όροι: το θείο και το ανθρώπινο. Η σχέση της θρησκείας και του ανθρώπου είναι αμφίδρομη και αμφίπλευρη, χωρίς να γίνεται μονόπλευρη και μονοσήμαντη.ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ:
 ΕΦ΄ ΟΣΟΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ – ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ.
ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΩΣ «ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΗΣ»
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ:
ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΕΝΟΣ ΘΕΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΚΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΠΟΛΛΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ;
ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΛΙ Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΟΤΙ:
"Οι Αβρααμικές θρησκείες ……..μονοθεϊστικές θρησκείες είναι ιστορικά οι τρεις μεγαλύτερες θρησκείες στον κόσμο, και αποτελούνται από τον Ιουδαϊσμό, τον Μουσουλμανισμό και τον Χριστιανισμό. Η καταγωγή των Αβρααμικών θρησκειών εντοπίζεται πρώτα στον Ιουδαϊσμό, που εμφανίστηκε την πρώτη και τη δεύτερη χιλιετία Π.Κ.Ε. στην περιοχή του Ισραήλ και της Ιουδαίας, όταν γράφτηκε η Εβραϊκή Βίβλος. 1.500 χρόνια αργότερα οι οπαδοί του Ιησού από τη Ναζαρέτ, δημιούργησαν τη θρησκεία του Χριστιανισμού, η οποία στηρίζεται κυρίως στα βιβλία της Καινής Διαθήκης. Το Ισλάμ ιδρύθηκε από τον Μωάμεθ τον 7ο αιώνα Κ.Ε., πάνω στις διδαχές του Κορανίου, το οποίο κάνει συχνά αναφορές στα πρόσωπα του Μωυσή, του Δαβίδ και του Ιησού. Για μία περίοδο μεγαλύτερη των 1.300 χρόνων, οι ιστορίες και των τριών θρησκειών μοιράζονται πολλά κοινά σημεία, και αυτό οφείλεται στο γεγονός πως βρίσκονται στην ίδια θρησκευτική οικογένεια. Σύμφωνα με τα ιερά συγγράμματα και των τριών θρησκειών, πρωταρχικό ρόλο στην ίδρυση αυτών έπαιξε το πρόσωπο του Αβραάμ. Στα σημεία που μοιράζονται τις ίδιες ιστορίες υπάρχουν μικρές, αλλά σημαντικές διαφορές, που τις διαφοροποιούν μεταξύ τους.
Στη σύγχρονη εποχή υπολογίζεται πως υπάρχουν 3,8 δισεκατομμύρια άτομα που πιστεύουν σε μία από αυτές τις θρησκείες, αριθμός λίγο μεγαλύτερος από τον μισό πληθυσμό της Γης."
ΤΕΣΣΕΡΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΨΥΧΕΣ - Ο ΜΙΣΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ - ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΕΟ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ - ΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ – ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΔΟΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΙΡΕΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΗΘΟΣ ΥΠΟΔΙΑΙΡΕΣΕΩΝ ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΟΝΘΥΛΕΥΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 6000 ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜΙΚΟ ΘΕΟ.
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΕ ΝΟΗΜΟΝΟΣ ΟΝΤΟΣ.
ΠΟΙΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ Η ΠΟΛΥΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΑΧΒΕΔΙΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ;
ΠΟΙΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ;.
ΠΟΙΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΥΣ ΠΟΤΑΜΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ;.
ΠΟΙΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ Η ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ;
ΠΟΙΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ Η ΛΗΘΗ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΚΑΠΟΙΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΕΙΣΑΙ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΠΙΣΤΕΨΕ;
ΠΩΣ ΕΠΕΔΡΑΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ, ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ, ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ, ΣΤΟ ΑΤΟΜΟ ΤΟΥ;
ΑΝ ΑΠΕΜΠΟΛΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΡΗΜΑ «ΠΙΣΤΕΥΩ».
ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.!!!!!
ΑΝ ΑΠΕΜΠΟΛΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ.
ΑΝ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΥΠΑΡΞΙΑΚΟ ΜΑΣ ΛΗΘΑΡΓΟ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ……..
ΤΟΥ :  Vasilis Theodoropoulos.

κοινοποίησαν: Peter Psarakis   Giota Pota
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: