Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Οι λευκές γραμμές που βλέπουμε στον ουρανό δεν οφείλονται σε ψεκασμούς, αλλά όπως ονομάζονται είναι νεφικές συμπυκνώσεις των αεροσκαφών.

Γράφει ο Μιχάλης Σιούτας
Διδάκτωρ Μετεωρολογίας- Κέντρο Μετρολογικών εφαρμογών ΕΛΓΑ αεροδρόμιο Μακεδονία Θεσσαλονίκη
Οι λευκές γραμμές που βλέπουμε στον ουρανό δεν οφείλονται σε ψεκασμούς, αλλά όπως ονομάζονται είναι νεφικές συμπυκνώσεις των αεροσκαφών. Δημιουργούνται από τους υδρατμούς που περιέχονται στα καυσαέρια των κινητήρων των αεροπλάνων και μερικέ φορές εκτείνονται σε μήκος πολλών χιλιομέτρων,. Σχηματίζονται στον ουρανό σε ύψος 8-10 χιλιόμετρα, όπου επικρατούν θερμοκρασίες περίπου μείον 40 βαθμοί Κελσίου ή χαμηλότερες.
Τα νέφη αυτά δεν είναι παρά νερό, δηλαδή οι υδρατμοί που περιέχονται στα καυσαέρια των αεροπλάνων μαζί με διοξείδιο του άνθρακα. Οι υδρατμοί αρχικά γίνονται πολύ μικροσκοπικές υδροσταγόνες οι οποίες λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών ψύχονται και γίνονται παγοκρύσταλλοι. Οι αιωρούμενοι αυτοί παγοκρύσταλλοι ακολουθούν την πορεία του αεροσκάφους και δημιουργούν τους γραμμικούς αυτούς νεφικούς σχηματισμούς
Ανάλογα με τη θερμοκρασία και την υγρασία στο επίπεδο σχηματισμού τους μπορεί να είναι ορατά για μερικά λεπτά ή μπορεί και για ώρες και να επεκταθούν αρκετά και σε πλάτος και να σχηματίσουν θυσανοειδή νέφη. Οι νεφικές αυτές γραμμές ανάλογα με τις πορείες των αεροπλάνων, μπορεί να είναι παράλληλες ή διασταυρούμενες ή σε τυχαία διάταξη.
Πολλές φορές δημιουργούν διάφορα σχήματα, παραλληλόγραμμα, τετράγωνα, ή σταυρούς που είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά και προκαλούν διάφορους συνειρμούς και σενάρια. Η πιο διαδεδομένη άποψη η οποία όμως δεν έχει αποδειχτεί, είναι ότι πρόκειται περί ψεκασμών στον ουρανό από στρατιωτικά ή εμπορικά αεροσκάφη.
Τα νέφη αυτά δεν είναι επιβλαβή για τον άνθρωπο, καθώς διαλύονται σε μεγάλα ύψη και δεν φτάνουν στο έδαφος. Θα συνεχίσουμε να τα παρατηρούμε στον ουρανό αρκετά συχνά, καθώς οι αεροπορικές πτήσεις συνεχώς αυξάνονται. Παρά το γεγονός ότι δεν είναι άμεσα επιβλαβή, ωστόσο η έμμεση επίδρασή τους στον καιρό και στο κλίμα είναι σημαντική καθώς συμβάλλουν και στην κλιματική αλλαγή.

https://vimapress.gr/m-sioutas-oi-lefkes-grammes-sympyknosis-ston-ourano-einai-anthropogeni-synnefa/

"Ελαιουργείο «τσέπης» – Παγκόσμια πατέντα Ηρακλειώτη"

Το πρώτο ατομικό, οικολογικό ελαιουργείο στον κόσμο, «η φάμπρικα» όπως λέγεται, είναι πλέον γεγονός και ανήκει σε Ηρακλειώτη κατασκευαστή, που πρωτοπόρησε καταφέρνοντας να κατασκευάσει τη μονάδα αυτή, παράγοντας το ελαιόλαδο παραδοσιακά με τη μέθοδο της πίεσης και από τα υποπροϊόντα της ελιάς να παράγεται βιομάζα, αποφεύγοντας έτσι την όποια επιβάρυνση του περιβάλλοντος.
Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά από ατομικά ελαιουργεία που έχουν κατασκευάσει οι Ιταλοί, αφού λειτουργούν όπως τα κανονικά, με τη φυγόκεντρο δύναμη, όπως εξηγεί στη «Νέα Κρήτη» ο Μηνάς Καμπιτάκης, αποκαλύπτοντας δημόσια τη σημαντική του εφεύρεση, που από φέτος είναι πλέον στη διάθεση των ελαιοπαραγωγών!



Σε παγκόσμια κλίμακα πρόκειται για το πρώτο οικολογικό μικρό και μεσαίο ελαιουργείο, που αποτελεί ένα απίστευτο εργαλείο κυρίως για ελαιοπαραγωγούς με μεγάλες ποσότητες ελαιοκάρπου, που πλέον θα μπορούν να παράγουν το ελαιόλαδό τους μόνοι τους, αποφεύγοντας τις επανειλημμένες μεταφορές ελαιοκάρπου στα ελαιουργεία και βέβαια τις ατέλειωτες ώρες αναμονής και ξενυχτιού για να «αλέσουν» και να επιβλέψουν τη διαδικασία παραγωγής του ελαιολάδου τους. Δε χρειάζονται χώρους. Το μικρό ελαιουργείο είναι έκτασης μόλις 2 τετραγωνικών και το μεσαίο 6.
Η εφημερίδα μας, μόλις πληροφορήθηκε την ύπαρξη της πατέντας, επισκέφτηκε το εργοστάσιο του Μηνά Καμπιτάκη στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου και κατέγραψε όλα τα στοιχεία για τον τρόπο λειτουργίας του ατομικού ελαιουργείου, που έχει παραχθεί σε δύο μεγέθη. Το μικρό μέγεθος στοιχίζει μόλις 12.000 ευρώ και το μεγάλο 20.000 ευρώ, που ως κόστος για τους μεγαλοπαραγωγούς, ή για παραγωγούς που θα μπορούσαν να συνεργαστούν και να το επιμεριστούν για να αλέθουν τις ελιές τους σε κοινό χώρο, δε θεωρείται καθόλου απαγορευτικό.
«Το λάδι που παράγεται από αυτό το ελαιουργείο», τονίζει ο κ. Καμπιτάκης, «είναι πυκνό σαν μέλι. Γιατί τα καλά χαρακτηριστικά δεν έχουν φύγει όπως γίνεται με τη φυγόκεντρο δύναμη. Όλα τα καλά συστατικά του λαδιού είναι βαριά. Όταν τα βάζεις λοιπόν σε ένα μηχάνημα που παίρνει 7.000 στροφές, όλα αυτά θα πάνε μαζί με το νερό. Και το λάδι που θα μείνει θα είναι πολύ λεπτό, όπως γίνεται με τη φυγοκέντριση. Το ατομικό ελαιουργείο λειτουργεί με πίεση και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά με τα μεγάλα ελαιουργεία», όπως λέει. «Αλλά δεν είναι η πίεση, όπως ήταν παλιά οι μποξάδες, που υπήρχαν μικροοργανισμοί. Εδώ είναι καθαρό το λάδι, με συνεχή ροή, και δεν υπάρχει πρόβλημα μόλυνσης»…
Τρόπος λειτουργίας
Υπάρχει ένα αναβατόριο, που ανεβάζει τις ελιές. Το μικρό ελαιουργείο χωράει 200 κιλά ελιές την ώρα και το μεσαίο 350 κιλά την ώρα. Την ίδια ποσότητα αλέθει και ο σπαστήρας. Υπάρχει ένας μαλακτήρας που παίρνει και μαλάσσει αυτά τα 200 κιλά. Το πρώτο ζυμάρι που παράγεται πηγαίνει σε πιεστήριο, που λειτουργεί με φυσική πίεση. Το πιεστήριο πιέζει τη μάζα της ελιάς και βγάζει από την κάτω μεριά τα υγρά και το λάδι μαζί. Αυτά τα παίρνει μία αντλία και τα βάζει σε ένα δοχείο ανοξείδωτο πάντα από τον πάτο, για να γίνεται το καταστάλαγμα του λαδιού με φυσικό τρόπο.
Όταν γεμίσει λοιπόν αυτό το δοχείο, κάτι που φαίνεται από τον υαλοδείκτη, ενεργοποιείται ένα φλοτέρ. Ο χειριστής ανοίγει τη βρύση για να πάρει το λάδι. Αυτό που παίρνουμε είναι το λάδι από την πάνω μεριά, που είναι καθαρό. Όταν διαπιστώσει ο χειριστής ότι το λάδι σκουραίνει, τότε κλείνει και πάλι τη βάνα και βάζει καινούργια ποσότητα περιμένοντας να κατασταλάξει. Αυτός είναι ο διαχωριστής ο οικολογικός. «Αυτός είναι ο φυσικός τρόπος που χρησιμοποιούσαν παλιά οι φάμπρικες για να καθαρίζουν το λάδι», λέει ο Μηνάς Καμπιτάκης.

Του Χριστόφορου Παπαδάκη
 

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΟ FB ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ (;)



ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΊΣΩ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΆΓΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΜΟΥ..
ΕΧΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΉΣΕΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΒΑΖΩ ΤΟ ΚΑΘΕ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΆΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ..
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΧΩ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΚΑΙΝΟΎΡΓΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ Σ`ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΕ ΕΥΧΑΡΊΣΤΗΣΑΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΘΕΣΑ, ΠΟΛΛΟΙ ΑΔΙΑΦΌΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΉΘΗΚΑΝ, ΓΙ`ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΉΘΗΚΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ, ΣΕ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΉΣΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΦΑΝΕΡΏΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΆΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΊΕΣ ΜΟΥ...
ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΈΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΙΛΟ ...


1) Η ΟΜΑΔΑ ''ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ 2'' ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΙΔΕΟΛΟΓΊΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ.... ΌΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙ ΠΩΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΙΚΑΊΩΜΆ ΤΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΉΣΕΙ.. https://www.facebook.com/groups/enimerosiseola.blogspot.gr

2) Η ΟΜΑΔΑ ''ΕΛΛΑΣ ΤΑ ΜΕΓΑΛΕΊΑ ΣΟΥ'' ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΗΤΕ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΑΚΕΥΤΙΚΆ ΗΤΕ ΣΑΤΥΡΙΚΆ ΗΤΕ ΑΞΙΌΛΟΓΑ... https://www.facebook.com/groups/689124068463844

3) Η ΟΜΑΔΑ ''ΖΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΤΎΝΟΜΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΩΩ...'' ΕΔΏ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΞΉΓΗΣΗ, ΑΠΛΑ ΠΡΟΩΘΕΊΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ...   https://www.facebook.com/groups/1035138407005547

4) Η ΟΜΑΔΑ ''Η ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ'' ΕΔΏ ΑΝΑΦΈΡΟΝΤΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟ ΈΛΛΗΝΕΣ ΓΡΑΜΜΈΝΑ... ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΊΣΩ ΑΚΟΜΑ ΠΩΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΙΣΌΔΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ, ΔΙΝΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΟΜΙΜΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΞΕΝΟΥ, ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ  ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ, ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. https://www.facebook.com/groups/667607480552112

5) Η ΟΜΑΔΑ ''ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ'' ΕΔΩ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ ΕΝΆΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΗΣ.... ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ, ΔΙΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙ ΤΟΥ....... ΚΑΝΕΙ ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΕΙ. https://www.facebook.com/groups/216251503356869

6) Η ΟΜΑΔΑ ''ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ'' ΕΔΩ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΟΠΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΚΟΙΝΟΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΆΛΛΟ... https://www.facebook.com/groups/393820748542120

7) Η ΟΜΆΔΑ ''ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ ΜΑΣ'' Σ`ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΜΆΔΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ.. https://www.facebook.com/groups/754187985183056

8) Η ΟΜΆΔΑ ''ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ'' ΕΔΩ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;  https://www.facebook.com/groups/386263545767963

9) Η ΟΜΑΔΑ ''ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ'' Η ΜΙΚΡΗ ΑΥΤΗ ΟΜΆΔΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΘΕΜΑΤΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΘΗΣΗΣ. https://www.facebook.com/groups/774566523155533

10) Η ΟΜΑΔΑ ''ΆΘΡΗΣΚΟΙ ΑΛΛΆ ΟΧΙ ΆΘΕΟΙ'' ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ  ΚΑΠΟΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.. https://www.facebook.com/groups/209053684135980

11) Η ΟΜΑΔΑ ''ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ''
  https://www.facebook.com/groups/298232751606844

12) Η ΟΜΑΔΑ ''ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Η ΧΩΡΑ''
https://www.facebook.com/groups/744638896401779

13 Η ΟΜΑΔΑ ''ΟΧΙ ΣΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
https://www.facebook.com/groups/393018995088913

ΠΙΣΤΕΎΩ ΠΩΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΙΡΟΜΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΣΑΤΕ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!

Νικόλαος Παζαίτης


https://enimerosiseola.blogspot.gr/

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Νοθεία στα τρόφιμα με «πρωταθλητές» το λάδι, τη φέτα και τα αλλαντικά

 Αποτέλεσμα εικόνας για νοθεία στο λάδι, τη φέτα και τα αλλαντικά


Περισσότερες από 3.000 καταγγελίες καταναλωτών για νοθευμένα και ακατάλληλα τρόφιμα που κυκλοφορούν στην αγορά, έχει λάβει μέσα στο 2017 το τμήμα Καταναλωτή του Πανελληνίου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ).
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΠΑΚΟΕ με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής, αξιολογώντας το περιεχόμενο των καταγγελιών μέσα από δειγματοληψίες, χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις, διαπίστωσε ότι σε διάφορα δείγματα τροφίμων που πάρθηκαν από σημεία πώλησης, το 64% των δειγμάτων βρέθηκε νοθευμένο ή ακατάλληλο για κατανάλωση.
Το ΠΑΚΟΕ δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα των ελέγχων, τα οποία κωδικοποιεί ως εξής:
1. Σε διάφορα δείγματα τροφίμων που πάρθηκαν από σημεία πώλησης, το 64% των δειγμάτων για όλα σχεδόν τα προϊόντα βρέθηκε νοθευμένο ή ακατάλληλο για κατανάλωση.
2. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα και σε ποσοστό 40% των δειγμάτων βρέθηκαν με ληγμένες ημερομηνίες και μολυσμένα με κολοβακτηρίδια, ενώ το 48% από αυτά είχαν σημαντική επιβάρυνση από αντιβιοτικά. Επίσης ένα 55% των δειγμάτων αυτών νοθεύτηκε με λιγότερη περιεκτικότητα σε λίπος, ενώ σε γιαούρτια διαπιστώθηκε ύπαρξη συντηρητικών και σε πολλά παγωτά η ανυπαρξία γάλακτος και η προσθήκη σκόνης γάλακτος και συνθετικών χρωμάτων.
Παρατηρήθηκε επίσης νοθεία στη φέτα που σερβίρεται σε ταβέρνες και εστιατόρια, η οποία παρότι είναι λευκό τυρί, πωλείται ως τυρί φέτα από αιγοπρόβειο γάλα. Δεν υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός για να διαπιστώσει ότι, δυστυχώς, στην περίοδο του καλοκαιριού και μέχρι και το Νοέμβριο, κυκλοφορούν σε όλα τα μαγαζιά και super market γάλατα και γιαούρτια, πρόβειου και κατσικίσιου, πράγμα το οποίο απαγορεύεται επειδή την περίοδο αυτή δεν γαλακτοφορούν τα ζώα αυτά.
3. Στα αλλαντικά, σε ποσοστό 67% των δειγμάτων, η περιεκτικότητα σε νιτρώδη και νιτρικά βρέθηκε υψηλότερη κατά 150% του επιτρεπόμενου ορίου.
4. Στους χυμούς παρατηρήθηκαν σοβαρές παραπλανήσεις του καταναλωτικού κοινού ως προς το τι πραγματικά περιέχουν οι συσκευασίες που αναγράφουν για λόγους προώθησης του προϊόντος τη φράση «φυσικός χυμός», ενώ περιέχουν ένα μείγμα νερού και χρωστικών ουσιών με άρωμα από φρούτο.
5. Στα αναψυκτικά η περιεκτικότητα του φυσικού χυμού σε ποσοστό 72% των δειγμάτων, βρέθηκε χαμηλότερη κατά 50% από το επιτρεπτό όριο. Βρέθηκαν επίσης στην αγορά αναψυκτικά που μπορούν εύκολα να χαρακτηριστούν ως φαρμακευτικά προϊόντα ψυχοτρόπα και δεν θα έπρεπε να καταναλώνονται αβίαστα από παιδιά και να πουλιούνται σε καταστήματα που έχουν άδεια «μπακάλικου» (καταστήματα βιολογικών τροφών).
6.Στα εμφιαλωμένα νερά παρατηρήθηκαν σοβαρότατες παρατυπίες στους όρους διακίνησης, αποθήκευσης και διάθεσής τους. Ακόμα, σοβαρές ανακρίβειες που αναγράφονται στις ετικέτες και αφορούν τους ελέγχους του Γενικού Χημείου του Κράτους, οι οποίες μάλιστα χαρακτηρίζονται ελλιπείς, λόγω του ότι είναι εξαιρετικά περιορισμένες έως ελάχιστες για το πλήθος των εμφιαλωμένων νερών που κυκλοφορούν στην ελληνική επικράτεια.
Η διακίνηση δε και η διάθεση των εμφιαλωμένων νερών, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες και στις περιοχές των νησιών μας, γίνεται κάτω από απαράδεκτες συνθήκες, με ξεσκέπαστα φορτηγά κάτω από τον καυτό ήλιο και με θερμοκρασίες πάνω από 38 βαθμούς Κελσίου, όταν το όριο είναι 18 βαθμοί Κελσίου.
Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε το μικροβιακό φορτίο από κολοβακτηρίδια και εντερόκοκκους που βρήκαμε στα εμφιαλωμένα νερά, το οποίο ήταν επικίνδυνα υψηλό για τη δημόσια υγεία στο 20% των δειγμάτων.
7. Στα λαχανικά, από έρευνες που έγιναν, διαπιστώθηκε η ύπαρξη υψηλών συγκεντρώσεων φυτοφαρμάκων, νιτρικών, βαρέων μετάλλων (εξασθενές χρώμιο, μόλυβδος, υδράργυρος).
8. Στο ψωμί και στα αρτοσκευάσματα βρέθηκαν 4 απαγορευμένα βελτιωτικά και προσθετικά σε ποσοστό 40% των δειγμάτων που πήραμε.
9. Στο ελαιόλαδο διαπιστώθηκε νοθεία σε ποσοστό 75% των δειγμάτων (το πρόσφατο σκάνδαλο του ηλιέλαιου αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος. Η παραπλάνηση δε του καταναλωτή σε όσα αναφέρονται στις ετικέτες των φιαλών είναι απερίγραπτη. Διαπιστώθηκε ότι:
αναφέρονται ως ελαιόλαδα πυρηνέλαια, λάδια πολυκαιρισμένα με άσχημες οσμές αναμειγνύονται με λάδια νέας σοδειάς και κυκλοφορούν στην αγορά σαν ελαιόλαδα, παρατηρήθηκε η ύπαρξη καρκινογόνων χρωστικών σε ποσοστό 31% των δειγμάτων.
Το ΠΑΚΟΕ σημειώνει ότι έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες νομικές ενέργειες προκειμένου να υπερασπιστεί την προστασία της δημόσιας υγείας και συστήνει στους καταναλωτές, μεταξύ άλλων, να μελετούν πολύ προσεκτικά τις ημερομηνίες λήξεως και τις ετικέτες των προϊόντων, να καταγγέλλουν κάθε τι που αντιλαμβάνονται σε αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες, να μην αποθηκεύουν μεγάλες ποσότητες ευάλωτων τροφίμων και να ασχολούνται οι ίδιοι με το φαγητό των παιδιών τους.

https://www.msn.com/el-gr/foodanddrink/foodnews/%CE%BD%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%84%CF%81%CF%8C%CF%86%CE%B9%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%C2%AB%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%82%C2%BB-%CF%84%CE%BF-%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B9-%CF%84%CE%B7-%CF%86%CE%AD%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC/ar-AAtzrKo?li=BBqxHCu&ocid=SK2MDHP 

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Πως έφτιαχναν οι αρχαίοι Έλληνες τις φαγώσιμες ελιές

Κατασκευή εκλεκτών ελιών

Παίρνουμε μεγάλες ελιές, απείραχτες και μαζεμένες με το χέρι, τις χαρακώνουμε γύρω-γύρω με καλάμι κοφτερό και τις βάζουμε σε αγγείο καινούριο απίσσωτο. Από επάνω ρίχνουμε αλάτι καλά τριμμένο και αφού λιώσει το αλάτι τις βάζουμε σε άλλο αγγείο γεμάτο μέλι, έτσι που το μέλι να βγαίνει από πάνω από τις ελιές. Αν δεν έχουμε μέλι τις βάζουμε κατά τον ίδιο τρόπο σε πετιμέζι μέσα στο οποίο έχουμε ανακατέψει και φύλλα κιτριάς. Μερικοί βάζουν μέσα και σπόρο από μάραθο και πιπέρι και σπόρο από σέλινο και άνηθο και έτσι γίνονται έκτακτες οι ελιές. Υπάρχουν όμως πολλοί που δεν τον ξέρουν τον τρόπο της κατασκευής των.

Κατασκευή ελιών με οξύμελι (ξιδόμελο)
Διαλέγουμε ελιές μικρούλες, τις καλλίτερες, δηλαδή μαύρες και εντελώς απείραχτες μαζί με το κλαδί τους, τις πλένουμε με κρύο νερό και τις στεγνώνουμε επάνω σε καλαμωτή. Έπειτα τις βάνουμε σε σκαφίδι και χύνουμε επάνω λάδι και αλάτι, 320 δραμ. στις 7 οκάδες ελιές, και τις ανακατεύουμε σιγά με το χέρι για να μη σπάσουνε. Κατόπιν τις βάνουμε σε αγγεία και χύνουμε μέσα οξύμελι τόσο που να βγαίνει επάνω από τις ελιές. Το αγγείο το βουλώνομε με κλαδιά από μάραθο.

Κατασκευή ελιών με μούστο
Μαζεύουμε άσπρες ελιές και της μουσκεύουμε 6 ήμερες σε θαλασσινό νερό. Έπειτα τις βάζουμε σε αγγείο και χύνουμε από πάνω φρέσκο μούστο, έτσι όμως που να μην παραγεμιστεί και χυθεί ο μούστος όταν βράση. Αφού βράσει ο μούστος βουλώνουμε το αγγείο και αλείφουμε γύρω-γύρω το κούπωμα. Άλλοι όμως βάζουν πρώτα μέσα στο αγγείο μια χούφτα αλάτι, χύνουν κατόπιν το μούστο και έπειτα τις ελιές και όταν βράσει ο μούστος βουλώνουν το αγγείο.
Κατασκευή ελιών με τσίπουρα
Βάζουμε σε αγγείο τσίπουρα νωπά προτού στραγγίσουν και μαζί βάνουμε και τις ελιές μια στρώση ελιές, μια τσίπουρα. Κατόπιν βουλώνουμε το αγγείο και το αλείφουμε γύρω-γύρω.

Οι τσακιστές ελιές
Μαζεύουμε τις γερότερες ελιές πριν παρδαλίσουν, τις τσακίζουμε επάνω σε ξύλο και τις βάζουμε σε ζεστό νερό. Έπειτα τις βγάζουμε, τις στραγγίζουμε και τις αδειάζουμε σε καλάθι και από επάνω ρίχνουμε αλάτι χοντρό κοπανισμένο. Την άλλη μέρα γεμίζουμε το αγγείο που έχουμε για να φυλάξουμε τις ελιές κι’ από πάνω ρίχνουμε μια χούφτα αλάτι και το βουλώνουμε το αγγείο με κλαδιά από μάραθο, έπειτα χύνουν μέσα μούστο καλής ποιότητος και βουλώνουμε το αγγείο.
Οι κολυμβητές ελιές
Μαζεύουμε μεστές ελιές όταν αρχίζουν να παρδαλίζουν μαζί με το κλαδί τους. Προσέχουμε δε να μη τις βάζουμε σε μεγαλύτερο δοχείο και σπάσουν στη μεταφορά. Έπειτα τις πλένουμε με κρύο νερό λίγες-λίγες και τις στεγνώνουμε επάνω σε κοφίνια στον ίσκιο μια μέρα και τις αναποδογυρίζουμε σιγά-σιγά για να στεγνώσουν καλά. Στο αγγείο που πρόκειται να φυλάξουμε τις ελιές βάνουμε πρώτα στο πάτο μια χούφτα αλάτι κοπανισμένο και κατόπιν τη δεύτερη άλμη 10 οκάδες και μισή, ανακατωμένη με 240 δράμια ξίδι κι’ από 16 οκάδες ελιές και αφού γεμίσει το αγγείο ανακατεύουμε τις ελιές. Η άλμη πρέπει να βγαίνει από τις ελιές. Το αγγείο το βουλώνουμε με μάραθο και το αλείφουμε γύρω-γύρω. Η άλμη πρέπει να μπαίνει πριν απ’ τις ελιές στο αγγείο για να μη σπάζουν. Άλλοι μαζεύουν τις ελιές μαζί με τα τρυφερά των κλαδιά, τις βάζουν μέσα σε θαλασσινό νερό και τις αφήνουν 5 η 6 ήμερες. Έπειτα τις βγάζουν, τις βάζουν μαζί με την άλμη σε δοχείο και το βουλώνουν καλά. Οι κολυμπητές ελιές γίνονται πριν από τη χειμερινή τροπή.


Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ! ΠΟΡΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ!!

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη
Η εκπαίδευση δυστυχώς όπως φαίνεται στρέφεται από το κακό στο χειρότερο καθώς το Hardcore-Sex έρχεται στους παιδικούς σταθμούς στην Γερμανία και την Αυστρία και σύντομα σε όλη την Ευρώπη.




Στα νηπιαγωγεία της Γερμανίας ένας υπάλληλος του Ομοσπονδιακού Κέντρου Αγωγής Υγείας (BZgA) παρουσιάζει την “κούκλα του σεξ Lutz”. Ο σκοπός αυτής της παρουσίασης είναι να εξοικειωθούν τα παιδιά από την νηπιακή ηλικία σε θέματα πορνείας και διαστροφής τον φύλων, αρσενικού και θηλυκού. Με την πρόφαση ότι θα εκπαιδεύσουν τους μικρούς μαθητές στη σωστή χρήση της σεξουαλικότητας τους, εισαγάγουν όλες τις ανώμαλες καταστάσεις που παρουσιάζονται με έναν εκπορνευτικό τρόπο.


Αυτοί που πρωτοστατούν σε αυτού του είδους ανώμαλης σεξουαλικής εκπαίδευσης και επιβάλουν τις ανώμαλες απόψεις τους είναι ως συνήθως οι (προοδευτικοί) πράσινοι-οικολόγοι και… δεν συμμαζεύεται.
Ο σημαντικός στόχος αυτού του είδους εκπορνευμένης παιδείας είναι να κάνουν τα μικρά παιδιά να εθιστούν σε όλες αυτές τις μορφές του ανώμαλου σεξ έτσι ώστε το μυαλό τους να θολώσει από μικρή ηλικία και να χάσουν κάθε δυνατότητα διάκρισης και σωστών επιλογών στην μέλλουσα ζωή τους (όταν συνέχεια σκέπτεσαι με το κάτω κεφάλι το επάνω κεφάλι νεκρώνεται οριστικά).

Την Ελλάδα πάνε να μας αρπάξουν , ξεσηκωθείτε Έλληνες πριν μας ακρωτηριάσουν

Αποτέλεσμα εικόνας για Την Ελλάδα   πάνε να  μας αρπάξουν ;  ξεσηκωθείτε   Έλληνες πριν  μας  ακρωτηριάσουν

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Γυναίκες του Δυρού με τα δρεπάνια
του  Μπραίμη  τσακίσατε τα γιαταγάνια
και  οι μικρομάνες στο Κάστρο  της Κυπαρισσίας
με τα μώρα στην αγκαλιά
το βάραθρο προτιμήσατε
παρά του Μπραϊμη τη δουλεία
τώρα ο Μπραίμης εισβάλλει χωρίς σπαθιά
με… τυμπανοκρουσία
Σας πρέπει δόξα  για την αυτοθυσία
και αριστείο  ανδρείας. Από ποια όμως Πολιτεία;
την μητέρα της Ύβρεως και  Αν-αιδείας;
Αντί για παιάνες λευτεριάς  και  μεγαλοσύνης
των γυναικών εκείνων άσβεστη    να   μείνει η μνήμη
με αίσχος   και ντροπή τη   νιότη   μας  σφαγιάζουν
και με ψυχοφθόρα  τερατουργήματα   την βιάζουν
Κάνουν παρά φύση έκφυλα τα παιδιά
ανώμαλα, ερμαφρόδυτα και «πουσταριά»
όλα για τον  πρωκτό  και τις ομοφυλικές στύσεις
ποιος μωρέ σε τούτη τη χώρα θα τεκνοποιήσει;
τη φύση βιάζετε   και  τα χρηστά  ήθη
για να μας  αποσπάσετε  από την
τραγική μας κρίση
Ο  έφηβος σε "γυναίκα" να  μεταλλαχθεί  
και στη λεσβία  ανδρικό  μόριο να  πεταχτεί
στα δέκα πέντε   πώς να το αποφασίσει;
οι  «οπισθογλέντηδες»  της Βουλής στο «λοατκι»
έχουν  προσχωρήσει
τώρα  και την  υιοθεσία θα τους νομοθετήσουν
και ‘φούντα’ με παράβολο
την αγορά θα πλημμυρίσουν
Ο Σόρος έδωσε     εντολή
η χώρα των ανδρειωμένων
«ανθρώπισσα» και  ανώμαλη να γενεί
του Ιανού να   βάλει  μάσκα
γονυπετής για το ξεροκόμματο
ο Ελλην  να λαθροβιεί
και συνεχώς να κάνει  «χάσκα»
Βολευτές,   «συκιές», «λούγκρες» και «μπινέδες»
κενοί και επικίνδυνοι σαν μολυσματικοί
γκαζοτενεκέδες
των ξένων  όντας μεταπράτες
τη χώρα  παρέδωσαν  στους  λαθρομετανάστες
μετανάστες και  οι Έλληνες  πάνε σε ξένες χώρες
κρίσιμες για τον Ελληνισμό  τούτες οι  ώρες
Την Ελλάδα   πάνε να  μας αρπάξουν ;
ξεσηκωθείτε   Έλληνες πριν  μας  ακρωτηριάσουν
πιάστε γυναίκες τα   δρεπάνια
κόφτε τα μόρια  των έκφυλων  πολιτικών
και στείλτε τους στα Τάρταρα και στην αφάνεια
Και σεις  γενναίοι    μαχητές  στο Αιγαίο
στους  τουρκομογγόλους  να  προξενείτε
τρόμο και  δέος
τις Ένοπλες Δυνάμεις ισχυρές  να  διατηρούμε
τη  χώρα να ελευθερώσουμε
και να αναπτυχθούμε

*Αμφικτύων
14/10/2017
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης,
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών
http://amphiktyon.blogspot.com/