Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ...ΕΡΧΕΤΑΙ???? - Της ΖΕΡΒΟΥ ΤΡΙΑΔΑΣ


ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ...ΕΡΧΕΤΑΙ????

O Aγιος Βασίλης...έρχεται;
Κι αν έρχεται,που πάει;
Μήπως τα πλουσιόσπιτα,
άρχισε ν'αγαπάει;
Μήπως κι εκείνος ξέχασε,
παιδιά δυστυχισμένα;
Παιδιά της κρίσης των καιρών,
στη φτώχεια βουτηγμένα;


Γιατι τα δώρα του άλλαξε;
Γιατι μόνο ακριβά,
τεχνολογίας θαύματα,
στον σάκο κουβαλά;
Πέφτει με αλεξίπτωτα,
με τρένα καταφτάνει.
Μ'αεροπλάνα πύραυλους,
το έργο του θα κάνει;

Πάει η μαγεία,χάθηκε,
η άμαξα σαπίζει..
Οι τάρανδοι σφαγιάστηκαν,
μα το παιδί ελπίζει..
Εκείνο,στο φτωχόσπιτο,
πως δεν θα το ξεχάσει...
Το μόνο που του ζήτησε,
το δρόμο του μη χάσει..

Να δει και το καλύβι του,
μια στάση εκεί να κάνει,
κι άμα μπορεί μία χαρά,
ν'αφήσει, να λιγάνει,
η λύπη στην ψυχούλα του
πως όλοι το ξεχάσαν!!
Μπορεί οι Αγιοβασίληδες,
το δρόμο τους να χάσαν;

Τριάδα Ζερβού Πανταζή

Λιάτσα Δήμ.: Ομήρου Ιλιάς - Τα νέα μας βίντεο

Αποτέλεσμα εικόνας για Λιάτσα Δήμ.: Ομήρου Ιλιάς

Λιάτσα Δήμ.: Ομήρου Ιλιάς  


Λιάτσα Δήμ.: Ομήρου Ιλιάς ραψωδία Β΄ (768 - 785): Αχιλλεύς – ιατρός.

Λιάτσα Δήμ.: Ομήρου Ιλιάς ραψωδία Β΄ (786 - 811): Η Ίρις άγγελος στους Τρώες.

Λιάτσα Δήμ.: Ομήρου Ιλιάς ραψωδία Β΄ (812 - 834): Κατάλογος Τρώων.

Λιάτσα Δήμ.: Ομήρου Ιλιάς ραψωδία Β΄ (835 - 867): Οι σύμμαχοι των Τρώων.

Λιάτσα Δήμ.: Ομήρου Ιλιάς ραψωδία Β΄ (868 - Τέλος): Ένας χρυσοστόλιστος πολεμιστής.

Λιάτσα Δήμ.: Ομήρου Ιλιάς ραψωδία Γ΄ (1 - 9): Πυγμαίοι και γέρανοι.



Λιάτσα Δήμ.: Ομήρου Ιλιάς ραψωδία Γ΄ (10 - 33): Ο Μενέλαος ως λέων.

Λιάτσα Δήμ.: Ομήρου Ιλιάς ραψωδία Γ΄ (34 - 49): Ο Πάρης τρομάζει.

Λιάτσα Δήμ.: Ομήρου Ιλιάς ραψωδία Γ΄ (50 - 75): Τα δώρα των θεών.

Λιάτσα Δήμ.: Ομήρου Ιλιάς ραψωδία Γ΄ (76 - 120): Πρόταση για μονομαχία.
https://www.youtube.com/watch?v=jtHe0w0fscY 


Τα νέα μας βίντεο είναι αναρτημένα στον λογαριασμό: https://www.youtube.com/user/amatus3/videos

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Καί καλύτερο το 2022 μια και το 2021 ήταν χειρότερο... - Τού Νίκου Παζα'ί'τη

0Ετήσιες αισθηματικές προβλέψεις 2022 για τα ζώδια.

ΤΟ ΈΓΡΑΨΑ ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΈΝΕΙ ΕΠΊΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ, ΑΦΟΥ, ΌΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΆΛΛΑΞΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΑΛΛΆ  ΓΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΧΕΙΡΌΤΕΡΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ !!


Όσο κι αν ψάχνω για ευχές, δεν πρόκειται να βρω,
γιατί καράβι φτιάξαμε, με το σκαρί στραβό !
Όσο κι αν το στολίζουμε, αυτό πάντα θα γέρνει
έτσι κι οι ευχές που δίνουμε, ο άνεμος τις παίρνει...

Μόνο υγεία να`χουμε, αυτό θα ευχηθούμε,
γιατί καλύτερο απ`αυτό δεν πρόκειται να βρούμε...
Κάποτε που ευχόμασταν προόδους στα παιδιά μας
ήτανε άλλες εποχές,πού`χαμε την δουλειά μας...

Τώρα που την εχάσαμε... σε τι να ευχηθώ;
Το σπίτι μου μη πάρουν, γιατί, θα σκοτωθώ.

Καινούργιος χρόνος έφτασε, μα μία από τα ίδια,
χαράτσια φόρους κι αναδουλειές, θα τρώμε και σκουπίδια..
Οι κυβερνώντες χαίρονται, έχουν επιτυχίες !
Μα ο λαός τους σήμερα, περνάει δυστυχίες !

Δέν ξέρει πώς να βολευτεί, τι να πρωτοπληρώσει,
στερείται κι από το φαΐ, το νοίκι για να δώσει...

Μ`αυτοί ζουν στην κοσμάρα τους, στις πολυεθνικές τους,
στα λόμπι και στις τράπεζες,που είναι υποστηρικτές τους..
Γιά τον λαό δεν νοιάζονται, του πήρανε την ψήφο...
κι αφού μπήκαν στα πράγματα, σου λέει, αλλού θα γλύφω..

Μα ο κοσμάκης ξύπνησε, τους πήρε πια χαμπάρι
και την επόμενη φορά, δεν θα `χουνε την χάρη...
Θα φάνε μούντζα ελληνική, κι όχι, μεταλλαγμένη..
Κι όπου βρεθούν κι όπου σταθούν, αυτή τους περιμένει !

Καλή χρονιά μας Έλληνες, και να`χουμε ελπίδα,
τώρα, τους καταλάβαμε, θ`αλλάξουμε σελίδα....
npazaitis@hotmail.com 

ΙΤΑΜΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ!'Δημιούργησαν' «κυβέρνηση της Δυτικής Θράκης εν εξορία»...

Αποτέλεσμα εικόνας για κυβέρνηση της Δυτικής Θράκης εν εξορία



Εκμεταλλεύονται την αδράνεια του ελληνικού κράτους και νομίζουν πως μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν στη Θράκη μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στο ακριτικό μας γεωγραφικό διαμέρισμα, πράκτορες των Τούρκων δρουν, με δόλιους σκοπούς.
Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», η οποία υπό τον τίτλο: «Έφτιαξαν μυστική κυβέρνηση της Δυτικής Θράκης εν εξορία» γράφει τα εξής:
«Τουρκόφιλοι πράκτορες έχουν φτιάξει μυστική “κυβέρνηση της Δυτικής Θράκης εν εξορία” την οποία “διαφημίζουν” υπογείως σε διεθνή fora και οργανισμούς! Μάλιστα, επιχειρηματίας με 
καταγωγή από την Θράκη, ο οποίος ζει μόνιμα στην Τουρκία και διατηρεί επιχείρηση στη Μάνδρα Αττικής, σε ανάρτησή του στο facebook αναφέρει ότι η εν εξορία κυβέρνηση σύντομα θα έχει επιλέξει το λογότυπό της! Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του ο επιχειρηματίας κάνει λόγο για 
«προσωρινή διοικούσα της εν εξορία κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης», προχωρώντας με αυτόν τον τρόπο σε μια πρωτοφανή πρόκληση κατά της Ελλάδας!
«Υπάρχουν τους τελευταίους μήνες πληροφορίες για σκιώδη κυβέρνηση από Τούρκους πράκτορες, τις οποίες μαθαίνουμε από πηγές σε διεθνή fora και οργανισμούς. Αναμένουμε στο άμεσο μέλλον να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση και από το κόμμα-πιόνι της Τουρκίας στη Θράκη, το DEB, που παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις αποσχιστικές πολιτικές που εφαρμόζονται» αναφέρει πρώην στρατιωτικός στη “δημοκρατία”.
Προς αυτή την κατεύθυνση, τα τελευταία δύο χρόνια βρισκόταν σε εξέλιξη διαδικασία επιλογής στελεχών που αναμένεται να επανδρώσουν τη σκληροπυρηνική ψευδοκυβέρνηση της «Τουρκικής Δυτικής Θράκης», στα πρότυπα της κατεχόμενης Κύπρου. Σε πρώτη φάση, αναμένεται να 
απαρτίζεται από επιχειρηματίες της περιοχής και ανθρώπους του προξενείου της Κομοτηνής, χωρίς ωστόσο διάθεση να «καούν» επιφανή πρόσωπα.»
Μόνο ως μη πραγματοποιήσιμα δεν μπορούν να θεωρηθούν τα εξωφρενικά που διαβάσαμε παραπάνω. Όταν το ίδιο το κράτος αφήνει τους τουρκόφιλους να διοργανώνουν ανθελληνική εκδήλωση σε αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (!) και πολύ χειρότερα τη «νομιμοποιεί» πολιτικά, με την παρουσία κυβερνητικού στελέχους (Μαρία Γιαννακάκη), είναι αναμενόμενο να αποθρασυνθούν ακόμη περισσότερο οι πράκτορες της Τουρκίας και να φτιάχνουν «εξόριστες κυβερνήσεις».
Πρέπει σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως ο Κ. Βελόπουλος έχει πολλές φορές έχει αναδείξει το θέμα, των κινδύνων για τη Θράκη μας. Ακόμα και χθες το ζήτημα του Ιμάμη της περιοχής αναδείχτηκε στο ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ.

Ασιατική κουζίνα με Ελληνική φαντασία‏. ΣΟΥΓΙΑΜΑΚΙ, ΣΟΥΓΙΑΜΑΚΙΑ, ΠΟΥ ΤΡΕΛΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ (Καί τούς μεγάλους)


ΣΟΥΓΙΑΜΑΚΙ, ΣΟΥΓΙΑΜΑΚΙΑ, ΠΟΥ ΤΡΕΛΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ (Καί τούς μεγάλους)


ΥΛΙΚΑ για 27 σουγιαμάκια

ΦΎΛΟ Χοντρό για πίτες 1 πακέτο που έχει 9 ή 8 φύλα και τα κόβουμε στα τρία, έτσι θα φτιάξουμε 27 ή 24 Σουγιαμάκια !

Κοτόπουλο μπούτι χωρίς κόκκαλο 2 τεμάχια.
Λίγα ψιλοκομμένα Μανιτάρια.
2 κονσέρβες με φύτρες από φασόλια και ασιατικά λαχανικά,
5 πιπεριές χρωματιστές ( κίτρινες-πορτοκαλί- κόκκινες )
2 πράσινες κέρατο,
 3 αγγουράκια από κονσέρβα τα μικρούλικα. ( δεν είναι απαραίτητα αλλά δίνουν κάποιο γούστο υπόξινο στη γεύση..)


ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
( Για 18 ή 16 μεγάλα Σουγιαμάκια )

Κόβουμε το φιλέτο μπουτόκοτο σε πολύ μικρά κομματάκια και το σοτάρουμε πολύ καλά στο λάδι

 Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές σε μικρά τετραγωνάκια, τις ρίχνουμε στο τηγάνι νά σοταριστούν μαζί με τα μπουτόκοτα

Ψιλοκόβουμε τα Ασιάτικα λαχανικά

Ρίχνουμε και τα μανιτάρια στο τηγάνι  
    
  Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, και Κάρυ.  Ρίχνουμε και τα Ασιατικά και τα σοτάρουμε όλα μαζί
  Στη συνέχεια ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο ( ή μαργαρίνη ) μαζί με λάδι σ`ένα μπρίκι μεγάλο  Παίρνουμε ένα πινέλο και αλείφουμε το ταψί μας

Ανοίγουμε τα φύλα και τα κόβουμε στα τρία.  Παίρνουμε ένα ένα τα φύλα και τα αλείφουμε πο΄λύ καλά με το λαδοβούτυρο

Βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας από τη γέμιση στο φύλο και το τυλίγουμε ρολό

Το τοποθετούμε στο ταψί και το αλείφουμε με λαδοβούτυρο.Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμ.
  Βάζουμε το ταψί με τα Σουγιαμάκια στον φούρνο.Ρυθμίζουμε το ρολόι στα 20 λεπτά.

Μετά από 20 λεπτά τα γυρίζουμε για να ψηθούν ομοιόμορφα.

Τα αλείφουμε πάλι με λάδι.

 Tα αφήνουμε να ψηθούν άλλα 15 λεπτά και μετά τα βγάζουμε απ`τον φούρνο.

 Είναι έτοιμα!!

Σερβίρονται με την ειδική σάλτσα που θα βρούμε στο σούπερ μάρκετ είναι η τσίλι  η γλυκιά.

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

ΡΕ ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ - 16.12.2016 - Γιάνης Βαρουφάκης - ΤΕΤ Α ΤΕΤ PIK - ΥΠΕΡΟΧΟΣ, ΑΛΗΘΙΝΟΣ, ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.. ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΕ ΤΟ, ΑΞΙΖΕΙ !!Ι

Βελγική κουζίνα-ΣΙΚΟΡΕ WITLOF - Ενα γεύμα με σίκ εμφάνιση και γεύση !!


 Eνα υπέροχο φαγητό από το Βέλγιο θα φτιάξουμε σήμερα . Είναι το γνωστό Σικορέ ή Witlof στα φλαμανδικά, ένα λαχανικό σαν την καρδιά  τού μαρουλιού . Το Σικορέ τρώγεται και ωμό σαλάτα με λεμόνι και λάδι ή βραστό με βούτυρο (χωρίς νερό) σε σιγανή φωτιά μέσα σε μια μικρή κατσαρόλα, αφού έχουμε ξεφυλλίσει όλα τα φύλα τού. Αυτό όμως που έχει μεγάλη νοστιμιά είναι το...


 Σικορέ στο φούρνο με μπεσαμέλ. 
Τα υλικά για 4 άτομα είναι
 Σικορέ μεγάλα και χοντρά 5 ή 10 μικρά και λεπτά                                          
 Ζαμπόν καπνιστό από μπούτι  10 φέτες όχι πολύ χοντρές 
Τυρί γκούντα Ολλανδίας 10 φέτες
Για την μπεσαμέλ θέλουμε 100 γραμ. βούτυρο Φρέσκο(γίνεται και με μαργαρίνη)
 4 Κουταλιές της σούπας αλεύρι 
 Ένα λίτρο γάλα  1 αυγό, αλάτι, πιπέρι.
 Foto 1 Πλένουμε τα Σικορέ και κόβουμε λίγο απ` το κοτσάνι του, το πετάμε



Foto 2 Όταν βράσει το νερό ρίχνουμε τα Σικορέ να ζεματιστούν


Foto 3 Ρίχνουμε λίγο αλάτι Τα σκεπάζουμε να βράσουν για 5 λεπτά


 Foto 4 Τα αδειάζουμε σε ένα τρυπητό Ετοιμάζουμε το ζαμπόν και το γκούντα   



Foto 5.Κόβουμε το γκούντα στη μέση τις φέτες


Foto 6 Όταν τα Σικορέ μας είναι μεγάλα τα κόβουμε στη μέση 


Foto 7 Καθαρίζουμε το ζαμπόν το εξωτερικό του λίπος εάν δεν θέλουμε να γίνει λιπαρό  φαγητό μας
Foto 8 Απλώνουμε μια φέτα ζαμπόν και μισή φέτα γκούντα, από πάνω βάζουμε το Σικορέ 

Foto 9 Και το τυλίγουμε ρολό, βάζοντας από πάνω ακόμα μισή φέτα Γκούντα


Foto 10 Βάζουμε λίγο λάδι στο ταψί μας ή το πυρέξ μας. Τοποθετούμε τα Σικορέ στη σειρά στο ταψί Βάζουμε λίγο λάδι στο ταψί μας ή το πυρέξ μας.




Foto 11 Τα υλικά της είναι, 100γρ. βούτυρο, 1 αυγό, 4 κουταλιές σούπας αλεύρι, αλάτι,    
 πιπέρι και 1 λίτρο γάλα. Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει στην κατσαρόλα που θα κάνουμε την μπεσαμέλ. Όταν λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε το αλεύρι 



Foto 12 Ανακατεύουμε συνέχεια ασταμάτητα μέχρι να πήξει
 Ή ένταση της φωτιάς πρέπει να είναι στο 1/3


Foto 13 Όταν αρχίζει να πήζει και να κάνει φουσκάλες (γκλουπ..γκλούπ..) είναι έτοιμη.
 Κλείνουμε τη φωτιά, σπάζουμε το αυγό να ανοίξει ο κρόκος, και το ρίχνουμε μέσα στη μπεσαμέλ, την ανακατεύουμε γρήγορα. Ή μπεσαμέλ μας είναι έτοιμη. Τη ρίχνουμε πάνω στα Σικορέ




Foto 14 Ρυθμίζουμε στους 150βάθμ, και χρόνο 15λέπτ. Το παρακολουθούμε πότε θα ροδοκοκκινίσει 




Foto 15 και είναι
έτοιμο Μ..Μ..ΜΆΜ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!         


Νικόλαος Παζαίτης

npazaitis@hotmail.com