Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ


Κανένας δεν αμφισβητεί ότι το συγκεκριμένο σημείο, έχει μία «θαυματουργή» γεωδαισία. Λίγοι όμως ξέρουν τι υπήρχε, πριν χτίσουν οι χριστιανοί την εκκλησία της Τήνου...
Ο Ναός της Παναγίας, είναι χτισμένος ακριβώς επάνω από το Αρχαίο θέατρο, του Μεγάλου Θεού Διονύσου!
Ο Θεός που "γεννήθηκε τρείς φορές" δέσποζε στην αρχαιότητα εκεί... και πλήθος κόσμου ερχόταν να παρακολουθήσει παραστάσεις στο θέατρο = "Θείο ιατρείο"
Στα προ Χριστού χρόνια, προτού ακόμα βρεθεί η εικόνα της Παναγίας... η Τήνος είχε καθόλου τυχαία, την ίδια φήμη που έχει και σήμερα!
Όχι μόνο απ'το Αιγαίο, αλλά και από όλα τα μέρη της Μεσογείου, έφταναν ασθενείς και οδοιπόροι... για να επισκεφτούν το περίφημο θεραπευτικό νησί!
Οι αρχαίοι μύστες και οι Έλληνες, που ερχόντουσαν από κοντινούς ή μακρινούς τόπους... έκαναν το τάμα τους, στον "Βωμό του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης" που βρισκόταν εκεί.
Λίγο πιό πέρα, υπήρχε η «Ιερή Κρήνη της Αμφιτρίτης» που όποιος έπινε νερό και έπασχε από κάποια ασθένεια... γινόταν καλά!
Η Πηγή αυτή υπάρχει ακόμα και θεωρείται η θαυματουργή Πηγή της Παναγίας (!)
Ο Ποσειδώνας και η σύζυγός του λοιπόν, η Αμφιτρίτη... ήταν οι θεραπευτές θεοί της Τήνου! Υπήρχε μάλιστα κοντά... και Ασκληπιείο εγκοίμησης!
Οι περιηγητές του νησιού, έπιναν από το θαυματουργό νερό, πλενόντουσαν και μετά επισκέπτονταν τον "Ιερό Ναό" που ήταν αφιερωμένος σε αυτους... στη θέση Κιόνια (περίπου τέσσερα χιλιόμετρα από την εκκλησία της Τήνου).
Ειδικότερα οι ναυτικοί, ευχαριστούσαν τον Ποσειδώνα και του ζητούσαν να διαφυλάττει τα ταξίδια τους στην θάλασσα!
Κατόπιν αναχωρούσαν για την γειτονική Δήλο, για να αποδώσουν τιμές στον Θεό του Ήλιου, Απόλλωνα... αφού πρώτα είχαν καθαρθεί στην Τήνο!
Στους περισσότερους σύγχρονους Ναούς, υπάρχει έντονο το αρχαιοελληνικό στοιχείο.
Σχεδόν όλοι... είναι κτισμένοι επάνω σε αρχαιοελληνικούς Ναούς και μάλιστα από τα ίδια υλικά, διότι ήθελαν να «εκμεταλευτούν» τις ισχυρές ενέργειες που διέθεταν!
Έτσι γκρέμισαν τα άπειρα αρχαία μνημεία... λέγοντας ότι οι αρχαίοι Θεοί ήταν «δαίμονες» και έπρεπε να τους εξορ(κ)ίσουν (!)
Αυτό πλασάρετε στο «ποίμνιο» και αυτό πιστεύουν οι Χριστιανοί ακόμα και σήμερα...
Εκείνο όμως που "ξεχνούν" να αναφέρουν, είναι ότι η λέξη «Δαίμων» στην αρχαία Ελλάδα, είχε εντελώς διαφορετικό νόημα!
Ήταν μία χθόνια θεότητα, όπου στον αρχαίο Ελληνικό εσωτερισμό, αποτελούσε την υλοψυχή του Πλάτωνα...
Την προβολή της αρχέτυπης Ψυχής δηλαδή, η οποία είχε ενσαρκωθεί σε ένα χοϊκό (υλικό, φθαρτό σώμα).
Ο Δαίμων του ανθρώπου, σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες, ήταν η ενσαρκωμένη Ψυχή! Το δε «δαιμόνιον» (του Σωκράτη π.χ.) ήταν αυτό που αποκαλούμε «Ανώτερο Εαυτό».
Κάπως έτσι, η νέα εισαγόμενη θρησκεία, αντικατέστησε την «παλαιά»
Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, η «παλαιά» δεν ήταν θρησκεία... αλλά ένα φιλοσοφικό σύστημα!
Το οποίο οδηγούσε τους ανθρώπους, στο μονοπάτι της αναζήτησης και του «γνώθι σε αυτόν».
Τους βοηθούσε να έρθουν σε επαφή με τον πραγματικό τους εαυτό... ο οποίος στην αρχαία Ελλάδα ονομάζονταν "Δαίμων ή Δαιμόνιο".
Εν ολίγοις, η θεραπευτική παράδοση της αρχαίας Τήνου... που την εποχή εκείνη εκπροσωπείται από τον Ποσειδώνα και την Αμφιτρίτη, αλλά και από τις θεραπευτικές παραστάσεις στο θέατρο του Διονύσου... αντικαθίσταται από την Παναγία της Τήνου!
Εκείνο που δεν μπορεί να Δια-νοηθεί ο σημερινός άνθρωπος... είναι ότι υπάρχουν πολλά γεωδαιτικά σημεία στην Ελλάδα και όλο τον πλανήτη... στα οποία συγκλίνουν ιδιαίτερες κοσμικές συντεταγμένες!
Αυτές μας επαναφέρουν, στην αρχετυπική μας κατάσταση... διότι ο πρωταρχικός ρόλος του ανθρώπου, δεν ήταν να ζει μέσα στην μεμψιμοιρία, την μιζέρια, τον πόνο και την ασθένεια...
Ο κοσμικός λόγος «που φέρουμε το όχημα του φθαρτού σώματος» είναι για να βιώσουμε την εμπειρία της ύλης! (ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ).
Από: Γιωργος Θεσσαλος Θεμιστοκλης

Efterpi Dragka