Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ


Στις  χώρες του καπιταλιστικού συστήματος η ανάπτυξη αφορά την ενέργεια, που αποτελεί τον βασικό τροφοδότη για τη λειτουργία και την επιβίωσή του. Αυτή η ενέργεια μεταφράζεται σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο.


Από την Αδριατική ως τις ακτές τις Συρίας υπάρχει ένα τεράστιο κοίτασμα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η χώρα μας είναι ακριβώς στο μέσο, καθώς η ΑΟΖ  (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη), που βρίσκεται εντός των συνόρων της, εμπεριέχει το μεγαλύτερο ποσοστό αυτού του κοιτάσματος.


Η διεκδίκηση του υποθαλάσσιου πλούτου μας αποτελεί το βασικό διακύβευμα, τόσο για τις  ΗΠΑ, όσο και για τη  Γερμανία και την Ευρωπαική Ένωση.


Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για την Κύπρο και για αυτό επιχειρείται λύση του Κυπριακού με προυποθέσεις αρνητικές για την Κυπριακή Δημοκρατία.


Αλλά για να δούμε πιο συγκεκριμένα, τι σημαίνει ΑΟΖ.


Σύμφωνα με τη Διεθνή Συνθήκη του ΟΗΕ περί Ναυτικού Δικαίου (1982), η αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) θεωρείται η θαλάσσια έκταση, εντός της οποίας ένα κράτος έχει δικαίωμα έρευνας ή άλλης εκμετάλλευσης των θαλασσίων πόρων, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής ενέργειας από το νερό και τον άνεμο.


Η ΑΟΖ μιας χώρας εκτείνεται στα 200 ναυτικά μίλια (370 χλμ) από την ακτογραμμή της. Εξαίρεση σ αυτόν τον κανόνα αποτελούν οι περιπτώσεις όπου οι ΑΟΖ δύο ή περισσοτέρων χωρών αλληλοεφάπτονται, όταν δηλαδή οι ακτογραμμές των εν λόγω χωρών απέχουν λιγότερο από 400 ναυτικά μίλια (740 χλμ). Στην περίπτωση αυτή, έγκειται στις χώρες που τις διεκδικούν να ορίσουν από κοινού θαλάσσια σύνορα, μέσω διακρατικών συμφωνιών.


Η Ελλάδα δεν έχει συνάψει όμως καμιά τέτοια διακρατική συμφωνία , παρότι έχει κάθε δικαίωμα σύμφωνα με το Διεθνές Ναυτικό Δίκαιο και τον ΟΗΕ, διότι μια τέτοια κίνηση θα αποτελούσε «αφορμή πολέμου», σύμφωνα με την Τουρκία.


Η άρνηση των ΗΠΑ και της Ευρωπαικής Ένωσης  να καταδικάσουν τη στάση της Τουρκίας, απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο τα τελευταία 40 χρόνια,  λόγω ιδίων συμφερόντων στην περιοχή, είναι αυτή που φέρνει όλες τις αναστατώσεις γεωπολιτικά.


Και για να προχωρήσουμε ακόμη πιο βαθιά, δηλώνω με καμιά πλέον επιφύλαξη , ότι η κρίση χρέους στην Ελλάδα έχει να κάνει με την πρόσβαση στα κοιτάσματά της.


Η Ευρωπαική Ένωση επιδιώκει την εξασφάλιση δικαιωμάτων επί των ενεργειακών κοιτασμάτων της χώρας μας, μέσω της υποθήκευσης των περιουσιακών μας στοιχείων. Και πλέον αυτό έχει γίνει ξεκάθαρο για όλους , εντός και εκτός της χώρας.


Η τραγικότητα της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια , που βρέθηκε στην δίνη της φτωχοποίησης, σήμανε τον κίνδυνο και για άλλες χώρες, που όμως τόλμησαν να κάνουν την ανατροπή, απέναντι στα σχέδια της Ευρωπαικής Ένωσης.


Πολύ απλά αποκαλύφθηκαν όλα τα κίνητρα, με βάση τα οποία η ΕΕ κινούσε τις διαδικασίες των μνημονίων και την καταστρατήγηση  των βασικών πολιτικών δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών, στην εργασία και στην αξιοπρεπή διαβίωση, στην εθνική κυριαρχία.


Δυστυχώς, με την αφομοίωση των κοινοβουλευτικού μας συστήματος από έτερες δυνάμεις και την εναλλαγή στην εξουσία κυβερνήσεων που δεν δύνανται να κυβερνήσουν παρά μόνο να εκτελούν εντολές και  από την πολεμική επιδρομή των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης  που πολεμούν την όποια αντίδραση εγείρεται από μέρους του ελληνικού λαού, με τη  πλύση εγκεφάλου και την επιβολή του Δόγματος του Σοκ, η χώρα έφτασε στο σημείο να καταλεηλατηθεί.


Η λύση δεν είναι ούτε τα μνημόνια, ούτε η φτώχεια. Η λύση είναι να ξεπεράσει η Ελλάδα τους φόβους της και να οριοθετήσει την ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) της, με τα γειτονικά κράτη (Τουρκία, Λιβύη, Αίγυπτος, Ιταλία, Αλβανία, Κύπρο).


Να καταθέσει στον ΟΗΕ τα όρια της με βάση το εθιμικό δίκαιο της θάλασσας και να προχωρήσει σε συμφωνίες με τα γειτονικά κράτη ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΥ.


Η πρώτη συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί με την Κύπρο, που δεν υπάρχουν διαφορές, έτσι ώστε να δημιουργηθεί νομικό προηγούμενο επί του Δικαίου της Θάλασσας , που να μην μπορεί να αμφισβητηθεί στην πορεία από τους υπόλοιπους.


ΤΩΡΑ : πριν την αφομοίωση της ελεύθερης Κύπρου από την Τουρκία με το κατάπτυστο σχέδιο «Λύσης του Κυπριακού», που προωθείται πάλι.


Ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΣ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΟΡΙΣΕΙ, ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ.


Η μεταστροφή της, από φτωχό ραγιά σε δυνατό παίχτη, θα αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού.


Σε συνδυασμό με τον απεγκλωβισμό της  από το ληστρικό ευρώ και την υιοθέτηση παράλληλου νομίσματος, που δεν την καθιστά έξω από την Ευρωπαική Ένωση, αλλά ούτε και μέσα, μέχρι να μεταβεί ολοκληρωτικά στο δικό της νόμισμα αλλά με αξιώσεις και καλυμμένα νώτα ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.


Έτσι θα μεταβούμε στον περιορισμό των εισαγωγών, στην εξισορρόπηση του εμπορικού ελλείμματος (που είναι η αιτία της κρίσης)  και τη δημιουργία ελληνικής επιχειρηματικής προσφοράς για να καλύψει την ζήτηση που θα δημιουργηθεί και κατά συνέπεια την ενίσχυση της αγοράς εργασίας και μείωσης της ανεργίας.

Οι λύσεις είναι απλές.

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑ ΤΙΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ…

http://lifespeed.gr/articles/21743 

Δεν υπάρχουν σχόλια: