Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Πώς ήταν τα ρέματα και οι αρχαίοι ποταμοί της Αθήνας: Μπαζωμένο σήμερα το 90%!


Αποτέλεσμα εικόνας για Πώς ήταν τα ρέματα και οι αρχαίοι ποταμοί της Αθήνας: Μπαζωμένο σήμερα το 90%!

Εκατοντάδες χείμαρροι, ρέματα και αρχαίοι ποταμοί που βρίσκονται 'θαμμένοι' σχεδόν κάτω από κάθε γειτονιά της Αθήνας, με μόλις το 10% των ρεμάτων που διαπερνούσαν την Αττική να είναι σήμερα ορατό. Από την αρχαιότητα, τον μεσαίωνα και μέχρι τον τελευταίο αιώνα οι ευρωπαϊκές πόλεις είτε χτίζονταν σε ποτάμια, είτε συνδέονταν με αυτά. Εκτός από την Αθήνα, τα ποτάμια της οποίας μπαζώθηκαν και έγιναν αυτοκινητόδρομοι, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη γνωστή σε όλους, οδό Σταδίου. Εκτός από τα ποτάμια, κάτω από την Αθήνα κυλούν περίπου 700 ρέματα, από τα οποία τα 70 φαίνονται σε διάφορα σημεία της πόλης. Ένα από τα πιο διάσημα παραδείγματα είναι ο Ποδονίφτης της Νέας Ιωνίας.
Γνωστές πόλεις, όπως το Λονδίνο, η Πράγα, η Ρώμη, η Κολωνία, η Μόσχα, το Παρίσι, η Αγία Πετρούπολη, η Βουδαπέστη και η Βιέννη έχουν χτιστεί γύρω από τα ποτάμια τους, αποτελώντας μαγνήτη για τους ντόπιους κατοίκους και τους τουρίστες. Σχετικές γεωτρήσεις του ΙΓΜΕ (Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών) απέδειξαν ότι οι περισσότεροι δρόμοι της Αθήνας κρύβουν ένα μπαζωμένο ρέμα ή ένα υπόγειο ποτάμι. Ο Ιλισός, ο Ηριδανός, ο Κυκλόβορος, το Λυκόρεμα, ο Βουρλοπόταμος, ο Βοϊδοπνίχτης, ο Αλασσώνας είναι μερικά από αυτά. Ενώ, σύμφωνα με μελέτη του ΕΜΠ, τα ανοιχτά ρέματα το 1945 είχαν μήκος 1.280 χιλιόμετρα και σήμερα μόλις 434 χιλιόμετρα -μειώθηκαν, δηλαδή, σε ποσοστό 66,4%.
Όπως προκύπτει, δε, από μελέτη του ΙΓΜΕ, πριν από μερικά χρόνια το 80% των νερών της βροχής το απορροφούσε το έδαφος και μόλις το 20% έπεφτε στη θάλασσα. Σήμερα, το ποσοστό αυτό έχει αλλάξει δραματικά. Πολύ πριν δημιουργηθεί το οδικό δίκτυο στην Αθήνα, ένα ρέμα κυλούσε εκεί που σήμερα βρίσκεται η οδός Σταδίου. Μάλιστα, στο ύψος του Αρσακείου υπήρχε και μία γέφυρα για να περνούν οι Αθηναίοι από τη μία πλευρά στην άλλη. Το 1852 μία φοβερή καταιγίδα παρέσυρε την γέφυρα, με αποτέλεσμα να κοπεί η Αθήνα στα δύο.
Κάποια στιγμή το ρέμα κλείστηκε με μπάζα και αργότερα δημιουργήθηκε η σημερινή οδός Σταδίου. Παρ' όλα αυτά το νερό συνεχίζει να κυλάει υπόγεια μέχρι και σήμερα, όπως και δεκάδες χείμαρροι, που εξακολουθούν να διαπερνούν τα έγκατα της πρωτεύουσας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και ο Ιλισός, οι πηγές του οποίου εντοπίζονται στην Καισαριανή, ενώ σύμφωνα με τους επιστήμονες, το κύριο ρέμα περνά από τη συμβολή της Μεσογείων με τη Μιχαλακοπούλου. Ο Ηριδανός είναι άλλο ένα ποτάμι που επιμένει να διαπερνά υπογείως το κέντρο της Αθήνας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, ενώ τον περασμένο Νοέμβριο ανακαλύφθηκε στο Μοναστηράκι ένα ολοζώντανο τμήμα του αρχαίου ποταμού, το οποίο μπορούν να θαυμάζουν σήμερα όλοι οι Αθηναίοι. Με πληροφορίες από το Έθνος Πηγή φωτογραφιών: alfavita.gr
http://www.msn.com/el-gr/news/national/%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%AE%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CE%AF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%B6%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%BF-90percent-photos/ss-BBv4qLA

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Παναθήναια: Πομπή προς το Ναό της Πολιούχου Παλλάδος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ 2020 Ι.Φ.Ι. ΕΛΛΗΝΕΣ... - ΙΕΡΑ Φιλενθεων ΙΣΤΙΗ | Facebook
 
Στην Πολιούχο Αθηνά, την Μητέρα Παρθένο, την Μάκαιρα Θέα, στις 21 Αυγούστου 2013, αποδίδουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής. Ίσως είναι το λιγότερο, να ενθυμηθούμε την Ιστορία μας και τον πλούτο της κληρονομιάς, που τόσο ένδοξα μας κληροδότησαν οι προπάτορές μας.
Διότι χάρη στην Ελληνική κοσμοθέαση και φιλοσοφία, ομιλούμε την Ελληνική γλώσσα.
Επειδή ακόμα χορεύουμε τον Πυρρίχιο χορό, αυτόν που πρώτα χόρεψε η Αθηνά κατά την Ελληνική παράδοση.
Γιατί οι Έλληνες πάντα βρίσκουν τον Διόνυσο, τη χαρά της ζωής, και της ψυχικής αγωγής, μέσω του Θεάτρου.
Πρώτοι έδωσαν απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα φιλοσοφικά, και έγιναν οι λαμπαδηδρόμοι, του Φωτός της γνώσης, της παιδείας, και της Αρετής.
Γι” αυτό το λόγο και για πολλούς ακόμη, οι Έλληνες στο πρόσωπο της Αθηνάς Θεάς, και στην πόλη που πήρε το όνομα της, γιόρταζαν τα Παναθήναια.
Έτσι οι πρόγονοί μας, κάθε τέσσερα χρόνια, προς τιμήν της Παλλάδος, της Θείας Νόησης, της προστάτιδας της πόλης της Αθήνας, συνήθιζαν να τιμούν, με ιδιαίτερη χαρά, και τη συμμετοχή όλης της πόλης, τα Παναθήναια.
Μεγάλη πομπή, θρησκευτικές τελετουργίες που ξεκινούσαν με την Λαμπαδηδρομία, την αφή της φλόγας στον βωμό του Έρωτα στον Κεραμικό, ή το βωμό του Προμηθέα στην Ακαδημία, κατά άλλες πηγές.
Ακολουθούσαν μουσικές και αθλητικές εκδηλώσεις, όπως το στάδιο, το πένταθλο (δίσκος, ακόντιο, άλμα, δρόμος, πάλη) , την πυγμαχία και το παγκράτιο, γυμνικούς και ιππικούς αγώνες, και τον δρόμο των οπλιτών.
Επίσης τα πολεμιστήρια, τον ακοντισμό αφ’ ίππου,(κούρσες με στρατιωτικά ρούχα, σε άρμα ή άλογα, και μια μορφή συμβολική μάχης την αντιππασία.
Ακόμη, τραγικές παραστάσεις υπό τη μορφή τετραλογιών, στο Θέατρο του Διονύσου.
Αξίζει να σημειωθεί και η λεμβοδρομία, η οποία προφανώς πραγματοποιείτο στο λιμάνι του Πειραιά και το Φάληρο, όπου στο δεύτερο λάμβαναν μέρος και τα τέθριππα, οι αρματοδρομίες.
Ο σημερινός μήνας Αύγουστος, παλαιότερα Εκατομβαιώνας, ήταν ο μήνας αφιερωμένος στην Πρόμαχο Αθηνά, την Γλαυκομάτα Παρθένο, που γράφει και ο Άγγελος Σικελιανός, μητέρα και Προστάτιδα των Ελλήνων, (εξού και Παρθενώνας).
Εκατομβαιώνας, ετυμολογικά, σημαίνει θυσία εκατό βοδιών, προκειμένου να μαγειρευτούν και να μοιραστούν στους πολίτες, για τη λαμπρή αυτή γιορτή της πόλης.
Eίναι δε άξιο παρατήρησης, ότι πριν τα Παναθήναια πάρουν την τελική τους ονομασία, ονομάζονταν «Αθήναια». Ο Θησέας έχοντας λειτουργήσει ενωτικά, με σκοπό την ίδρυση του Δήμου της Αττικής, όρισε ως πρωτεύουσα την Αθήνα.
Όλη η αλήθεια και ο παραδειγματισμός, μέσα από την ιστορία των Προγόνων μας !
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ με ενότητα, αρετή, ήθος, πολιτισμό !
Για να ανεβεί συμβολικά, ο πέπλος της Θεάς Αθηνάς στο Ερεχθείο. Γιατί ο πέπλος είναι η ευχή προστασίας της πόλης και όλων των Ελλήνων, για ειρήνη, στρατηγική, δημιουργία πολιτισμού, αξιών, τεχνών, ήθους, υγείας πνευματικής και σωματικής.
Ο πέπλος που ήταν κεντημένος ακολουθώντας το τυπικό, από 100 εργάτριες, με τη συνοδεία μουσικής, με απαγγελίες ύμνων, και με πάνω από όλα καθαρότητα ψυχής, με συνεργασία και μέγιστο αγαθό την Αρετή, τη σεμνότητα και τη σωφροσύνη.
Είχε δε, και παραστάσεις από την γιγαντομαχία, την μάχη Ολύμπιων θεών και Τιτάνων, καθώς και τη μάχη της Αθηνάς με τον Εγκέλαδο.
Η Πολεμόκλονη Αθηνά, αποτελεί όχι μόνο το επιστέγασμα της σοφίας, των γραμμάτων, αλλά πέρα των ιδιοτήτων αυτών, είναι η Ασπίδα και το Δόρυ του Έλληνα. Είναι η Αρχιστράτηγος, η Ελλάνια, που ξεπήδησε από το Νου- Δία, γεμάτη άρματα.
Γι” αυτόν το λόγο, και για τις μάχες που η ίδια έδωσε, τον 4ο αιώνα π.χ. Το μεγαλόπρεπο άγαλμα της Αθηνάς είχε ένα πέπλο – σαν ιστίο πλοίου.
Το άρμα έφτανε έως τον Άρειο πάγο, και από εκεί οι κοπέλες με χρυσά στεφάνια, με λουλούδια, συνόδευαν την Ιερή αυτή πομπή.
Σΰμβολικά η τριήρης, η Αργώ ήταν αυτό το άρμα στο οποίο μεταφέρονταν ο πέπλος.
Όπου Aργοναύτες, ήταν τα κορίτσια, που κρατούσαν το λιβάνι, τα σπονδεία, και εναπόθεταν την Αργώ, για την Ειρήνη και την ευμάρεια της πόλης, στα χέρια της Αθηνάς. Ενώ η πρωθιέρεια εναπόθετε τον πέπλο στο άγαλμα της.
Από την αγορά της Αθήνας, τον Κεραμικό λοιπόν, η πομπή συνέχιζε στο ναό της Δήμητρας, περνούσε από το Πελασγικό Τείχος, μέσα από τα καταστήματα, την παλιά Παναθηναϊκή οδό, συνέχιζε στο ναό του Απόλλωνα στην Πνύκα και έφτανε στην Ακρόπολη.
Με τη συμμετοχή βασιλέων, με παρουσίες από όλες τις Ελληνιστικές πόλεις, όπως της Μικράς Ασίας και της Ιταλίας. τον Περσικό κόλπο και την Βόρειο Αφρική.
Η συνδρομή όλων, ήταν ο πιο μεγάλος φόρος τιμής, τόσο προς την πόλη της Αθήνας, της πόλης των τεχνών και του πολιτισμού, γι αυτό και αποστέλλονταν αγγελιοφόροι προκειμένου να κάνουν τη γνωστοποίηση του μεγάλου αυτού γεγονότος.
Όλοι οι κάτοικοι της πόλης, πολίτες, οπλίτες, αγήματα, σύμμαχοι, γυναίκες, μέτοικοι , παιδιά και γεροντότεροι, ακολουθούσαν την πομπή.
Κατά τη διάρκεια γίνονταν στάσεις,όπου ψάλλονταν ύμνοι και ακολουθούσαν σπονδές. Κρατούσαν κυψέλες και γλυκίσματα, κλαδιά βελανιδιάς και ελιάς, αμφορείς και υδρίες.
Ακολουθούσαν χοροί, άσματα και φαγοπότι ως το ξημέρωμα και ολόκληρη η πόλη ζούσε το μεγαλείο της Χαράς, της Τιμής, της Πνευματικής Ωρίμανσης με Διόνυσο και Απόλλωνα, με τις Μούσες, υπό το βλέμμα της Αθηνάς, που ο πέπλος της δεν είναι τίποτε άλλο, από την ύφανση Πολιτισμού.

Ελλάνθεια Εφη Παππά
http://www.rizopoulospost.com/panathhnaia-pomph-pros-to-nao-ths-polioyxou-pallados/ 

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΩΛΟ-ΛΑΤΡΕΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟ-ΛΑΤΡΕΣ , ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ Ν΄ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ ! ! !


Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗΣ : ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΑ΄ΑΓΑΛΜΑΤΑ (ΔΕΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΓΙΑ ΘΕΟΥΣ ΤΟΥ ! ! !)
ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ :  http://ermionh.blogspot.gr/2014/11/blog-post_29.html
 
ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΟΙΞΑ ΑΚΟΜΗ ΔΥΟ ΣΕΛΙΔΕΣ : ΕΩΣΦΟΡΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΩΝ .
ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ <<ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΩΝ>> , ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΞΗΓΩ ΑΠΟ ΤΩΡΑ :
LIDDELL - SCOTT : ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ! ! ! ! ΣΤΟ ΛΗΜΜΑ : ΛΑΤΡΕΙΑ : Η ΛΑΤΡΕΥΩ : Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΥ , ΥΠΗΡΕΣΙΑ ! ! !
<<οίας λατρείας ανθ΄ 'οσου ζήλου τρέφει >>: Η ΑΣΧΟΛΙΑ Η ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ : ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ (ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΕΦ΄ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ) ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ 107 C.
ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ , ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Η ΛΕΞΗ : ΛΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΛΑΤΡΑ ;
ΛΑΤΡΑ : ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ (ΔΕΣ ΤΗΝ ΛΑΤΡΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ , Η ΤΗΝ ΛΑΤΡΑ : ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ).
ΕΙΔΩΛΟ-ΛΑΤΡΗΣ : ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΠΟΙΕΙΤΑΙ Τ΄ΑΓΑΛΜΑΤΑ (ΔΕΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΓΙΑ ΘΕΟΥΣ ΤΟΥ ! ! !)
ΟΙ ΕΒΡΑΙΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΜΑΣ ΒΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΕΙΔΩΛΟ-ΛΑΤΡΕΣ , ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ Τ΄ ΑΓΑΛΜΑΤΑ (ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ , ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ ΚΙΟΛΑΣ ! ! !).
ΟΙ ΕΒΡΑΙΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΕΙΔΩΛΟ-ΛΑΤΡΕΣ , ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΛΕΞΕΙ : ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΤΩΜΑΤΟ-ΛΑΤΡΕΣ , ΚΟΚΚΑΛΟ-ΛΑΤΡΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΒΡΑΙΟ-ΛΑΤΡΕΣ ! ! !
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΩΛΟ-ΛΑΤΡΕΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟ-ΛΑΤΡΕΣ , ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ Ν΄ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ ! ! !
ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΕΙΔΩΛΟ-ΛΑΤΡΕΣ , ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΒΡΙΖΟΥΝ ! ! !
ΕΓΩ ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΩ : ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΤΕΤΟΙΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΤΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ , ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ! ! !
ΕΛΛΗΝ ΓΡΗΓΟΡΟΜΙΧΕΛΑΚΗΣ
Georgios Grigoromihelakis

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

ΠΩΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΟΡΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ? ΠΩΣ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ?

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΩΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΟΡΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ?


ΘΕΛΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΗΡΙΑ ...Η ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΥΠΑΡΞΗΣ.... ?
ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ... Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ....?
ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΟΝΙΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΗΘΗ....Η ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΑΣ...?
ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ...
.....Η ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΛΛΗΝΟ-ΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΕΝ ΣΟΦΙΑ...???
Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ
Εάν κάποιος έχει στην τσέπη του πέντε από αυτά τα χαρτονομίσματα, όλο αυτό μπορεί να το ονομάσει χρήμα. Χρήμα όμως θα ονομάσει και εάν έχει μόνον ευρώ ή εάν έχει μόνο δραχμές. Δεν έχει το δικαίωμα όμως να ονομάσει πάνω από μία έκφραση χρήματος νόμισμα.
Λέμε το Ελληνικό νόμισμα είναι μόνον η δραχμή. Το νόμισμα προέρχεται από το ρήμα νομίζω και νενομισμένον που σημαίνει ότι είναι απόφασης του Δήμου των πολιτών να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο υλικό αντικείμενο χαρτονόμισμα για τις συναλλαγές του. Το νόμισμα λοιπόν καθορίζει και ταυτοποιεί την χώρα, τον λαό, μια ομάδα ανθρώπων, ενώ το χρήμα είναι απρόσωπο και διαχρονικά συναλλάσσεται διεθνώς στα χρηματιστήρια.
Το χρήμα και το νόμισμα είναι εντελώς δύο διαφορετικές ιδέες. Δείτε ότι, σαν συμβολισμός το χρήμα είναι κάτι που αναγνωρίζεται πολύ ευκολότερα απ' οτι η σημαία ενός κράτους παραδείγματος χάριν. Υπάρχουν άνθρωποι στον πλανήτη που δεν θα αναγνωρίσουν την Αμερικανική σημαία. Μόλις τους πεις όμως την λέξη δολάριο, αυτομάτως το συνδέουν με την Αμερική. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι το δολάριο είναι νόμισμα ενώ όλα τα νομίσματα μαζί - το δολάριο, η λίρα και το ευρώ -είναι χρήμα.
Το χρήμα λοιπόν σημαίνει την χρήση ενώ το νόμισμα σημαίνει ταυτότητα. Το χρήμα λοιπόν είναι χρήση και το νόμισμα είναι ταυτότητα. Εκφράζει δηλαδή το τι νομίζει ο κάθε λαός πως πρέπει να εκφράζεται.
ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ: Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΟΣ
Αντώνης Βαλσαμάκης : Συγνώμη πρόεδρε, θέλω να κάνω μια ερώτηση για να σου αποσπάσω μια συγκεκριμένη απάντηση. Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι πονηρά. Εγώ, ο Έλληνας ο Κρητικός, έχω την ίδια ταυτότητα με τον Γερμανό που έχουμε και οι δύο στην τσέπη μας ευρώ ;
Δόκτωρ Λαμπράκης : Αυτό είναι λοιπόν το μεγάλο παιχνίδι των Καζάρων : Η ομογενοποίηση των λαών με την εξαφάνιση των νομισμάτων.
Εξαφανίσαμε δια μιάς, δεκαεπτά διαφορετικά νομίσματα από την Ευρώπη και μ' αυτό εξαφανίσαμε και την ταυτότητα των λαών. Τα κάναμε όλα ένα, χρήμα δηλαδή, και απαγορεύουμε πλέον στους λαούς να έχουν γνώμη νενομισμένην. Δεν εξαρτάται επομένως από τον εγγενή λαό το πώς θα φαίνεται έξω. Παίρνουμε ένα-ένα τα σημάδια, ό,τι είναι δηλαδή συμβολισμοί ενός λαού.
Σκεφτείτε ότι η πρώτη νομοθεσία την οποία έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν να απαγορεύσει την Ελληνική σημαία να εκτίθεται δημοσίως. Αυτή ήταν μία νομοθεσία το 1981. Έρχεται τώρα η Ευρώπη και λέει η δραχμή δεν πρόκειται να ξανα-αναφερθεί σαν στοιχείο ταυτότητος των Ελλήνων. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι όλες αυτές οι αξίες σιγά-σιγά μπαίνουν στο παρελθόν, μπαίνουν στην λήθη του παρελθόντος. Έτσι κι εδώ βλέπετε η λήθη δεν είναι η αλήθεια. Ό,τι είναι αλήθεια δεν ξεχνιέται δεν θα ξεχάσει την σημαία του ο Έλληνας, δεν θα ξεχάσει την δραχμή του ο Έλληνας. Αντιλαμβάνεστε τώρα λοιπόν την διαφορά αυτών που λέγαμε πριν : Της αλήθειας με την λήθη.
Προσπαθεί λοιπόν το Καζάρικο κατεστημένο να επιφέρει λήθη να σκεπάσει την αλήθεια με την λήθη. Δεν θα το επιτύχει όσο υπάρχουν Έλληνες και αναπνέουν στον πλανήτη. Μπορεί σε όλους τους άλλους λαούς να έχουν φέρει την λήθη, όχι όμως και στον Ελληνικό. Ο Ελληνικός λαός θα εκπροσωπεί πάντα την αλήθεια και δεν πρόκειται ποτέ μα ποτέ οι Καζάροι να επιφέρουν λήθη στην αλήθεια.
ΔΟΚΤΩΡ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ
Anastasia Tsakiraki

1) ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΣΥΡΑΝΟ - ΝΤΕ ΜΠΕΡΖΕΡΑΚ 014

 

ΔΕΛΦΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ: 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1873 - ΕΝ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΙ ΤΟΥ ΠΥΘΙΟΥ ΑΠΟΛΛ...

   ΔΕΛΦΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ: 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1873 - ΕΝ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΙ ΤΟΥ ΠΥΘΙΟΥ ΑΠΟΛΛ...:
Με αυτό τον τίτλο κυκλοφόρησε άρθρο στην εφημερίδα ΠΑΛΙΓΕΝΕΣΙΑ στις 30 Αυγούστου του 1873, όπου μαθαίνουμε για ένα ταξίδι στους Δελφούς του Αμερικάνου Πρέσβη Sobn και του Βουλευτή της Νέας Υόρκης Ellis Kobents, που δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στην Αμερικάνικη εφημερίδα Utika Morning Post.
(Πηγή : rakopolio)



Το πρωτότυπο κείμενο:

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

ΒΡΑΔΙΑ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΕΟΧΩΡΟΥΔΑΣ ''Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ''

 Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ''ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ'' Ν. ΚΕΡΑΜΥΔΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Ακούστε την: https://youtu.be/l4AbTpRNsI4
https://youtu.be/0w0l-PPC-84


 ΧΟΡΑΡΧΗΣ-ΛΑΟΥΤΟ: ΠΑΤΡΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΦΛΟΓΕΡΑ: ΤΣΙΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ: ΚΑΤΣΙΟΥΛΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Η Κυρία Μίνα Μέρμηγκα 
Μας παρουσιάζει, πολύ υπέροχα, το πρόγραμμα με την σειρά που ακολουθούν οι Χορωδίες...

Ο ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΔΕΝΔΡΟΥ ''Η ΠΡΟΟΔΟΣ''
Ακούστε τους: https://youtu.be/1TdZTGsQFuI
https://youtu.be/Oh3YCWw0XnM 
ΧΟΡΑΡΧΗΣ: ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΦΩΤΟΠΟΛΟΣ ΝΙΚΟΣ


 Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓ. ΜΑΜΑΝΤΟΣ
 ΧΟΡΑΡΧΗΣ: ΣΟΥΣΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
 ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΡΑΣΣΑΣ ΝΙΚΟΣ
Ακούστε τους: https://youtu.be/ML3-3XTu2OY
https://youtu.be/ypFKHMw-0cU

 Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΧΩΡΟΥΔΑΣ ''Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ''...

 ΧΟΡΑΡΧΗΣ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ...




 ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΧΟΡΑΡΧΗΣ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ: ΓΙΑΝΝΟΥΗΛΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ: https://youtu.be/hY6sXIdBG5E
https://youtu.be/eA0wX-ooPrQ

 ΌΛΕΣ ΟΙ ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΠΟΥ ΛΑΒΑΝΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΒΡΑΔΙΆ ΓΙΑ ΤΟ '' ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016''  ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΧΩΡΟΥΔΑΣ ''Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ''
ΕΥΓΕ ΣΕ ΌΛΟΥΣ !!!!
https://twitter.com/PAZAITIS
npazaitis@hotmail.com

Θαλασσινό νερό: Διαβάστε πόσο καλό κάνει στην υγεία σας! Tί υποστήριζε ο Iπποκράτης!!!

  

Ο Ιπποκράτης χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τη λέξη «θαλασσοθεραπεία» για να περιγράψει τις θεραπευτικές επιδράσεις του θαλασσινού νερού. Οι αρχαίοι Έλληνες εκτίμησαν τα οφέλη για την υγεία και τα πλούσια μεταλλικά στοιχεία του νερού.
Μεταξύ των πολλών πλεονεκτημάτων, το κολύμπι σε θαλασσινό νερό μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, να προωθήσει τη συνολική ευημερία και να ενυδατώσει το δέρμα.Μια βουτιά στη θάλασσα μπορεί να βελτιώσει ακόμα τη διάθεση και την υγεία σας.
Δείτε αναλυτικά ποια είναι τα οφέλη της θάλασσας και επωφεληθείτε από αυτήν κι αυτό το καλοκαίρι:
Ανοσοποιητικό σύστημα
Το θαλασσινό νερό περιέχει ζωτικά στοιχεία, βιταμίνες, ανόργανα άλατα, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα και ζωντανούς μικροοργανισμούς που μπορούν να παράγουν αντιβιοτική και αντιβακτηριακή δράση συμβάλλοντας στην ορθή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα συστατικά του θαλασσινού νερού απορροφώνται εύκολα και χρησιμοποιούνται από το σώμα μας, ενώ κολυμπάμε. Παράλληλα, εισπνέοντας τον θαλασσινό αέρα ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα, σύμφωνα με τη γιατρό Connie Hernandez. Επιπλέον, ειδικοί ισχυρίζονται ότι το κολύμπι σε θαλασσινό νερό ανοίγει τους πόρους στο δέρμα, ενώ επιτρέπεται η απορρόφηση των θαλάσσιων μετάλλων και η αποβολή των τοξινών που προκαλούν διάφορες ασθένειες.
Κυκλοφορία αίματος
Το κολύμπι σε θαλασσινό νερό μπορεί να διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα σας. Ο κύριος σκοπός της θαλασσοθεραπείας ή η θεραπεία με θαλασσινό νερό είναι να αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος. Πράγματι, η κολύμβηση σε ζεστό θαλασσινό νερό βελτιώνει την κυκλοφορία αποκαθιστώντας βασικά μέταλλα που έχουν μειωθεί από το άγχος, την κακή διατροφή και τη μόλυνση του περιβάλλοντος.
Θαλασσινό νερό και ευημερία
Η έρευνα δείχνει ότι ο ήχος των κυμάτων επηρεάζει τον εγκέφαλο μεταφέροντάς σας σε μια κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης. Χαλαρώνοντας με αυτόν τον τρόπο μπορεί να βοηθήσει στην αναζωογόνηση του μυαλού και του σώματος.
Το θαλασσινό νερό χρησιμοποιείται από πολλούς για τη συνολική βελτίωση της υγείας και της ευημερίας, καθώς ενεργοποιεί μηχανισμούς επούλωσης του σώματος για την καταπολέμηση παθήσεων όπως το άσθμα, την αρθρίτιδα, τη βρογχίτιδα και φλεγμονώδεις νόσους, καθώς και κοινούς πόνους. Μάλιστα, το μαγνήσιο ανακουφίζει από τη νευρική ερεθιστικότητα και αυξάνει την αίσθηση της ηρεμίας.
Φρέσκος αέρας για τον ύπνο
Ο ήλιος, το κύμα και το θαλασσινό νερό. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί κοιμόμαστε πιο ήσυχοι μετά το κολύμπι μας στη θάλασσα; Ο θαλασσινός αέρας «χρεώνεται» με υγιή αρνητικά ιόντα που επιταχύνουν την ικανότητα απορρόφησης του οξυγόνου. Τα αρνητικά ιόντα εξισορροπούν τα επίπεδα της σεροτονίνης, μια χημική ουσία του οργανισμού που συνδέεται με τη διάθεση και το άγχος. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο με το τέλος των διακοπών σας έχετε περισσότερη ενέργεια, ενώ συγχρόνως είστε περισσότερο χαλαροί.
Ήλιος και δερματικές παθήσεις
Στην παραλία, η θερμότητα του ήλιου επηρεάζει το ενδοκρινικό μας σύστημα. Πιο ειδικά, είναι το μέρος του σώματός μας που εκκρίνει ενδορφίνες, τις φυσικές χημικές ουσίες στο σώμα μας που έχουν σχεδιαστεί για να μας κάνουν να νιώθουμε χαλαροί αποβάλλοντας το άγχος. Παράλληλα, η έκθεση στον ήλιο καθίσταται ευεργετική για ορισμένες δερματικές παθήσεις όπως η ψωρίαση, ενώ η υπεριώδης ακτινοβολία (υπεριώδες φως) αποκαθιστά την ξηροδερμία. Μάλιστα, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το διάλυμα άλατος βελτίωσε την ενυδάτωση του δέρματος και μείωσε σημαντικά τα συμπτώματα της φλεγμονής του δέρματος, όπως την ερυθρότητα και την τραχύτητα σε σύγκριση με το νερό της βρύσης.
http://teleytaiaexodos.blogspot.gr/2016/07/t-i.html

--------------------------------------------------------------------------------------------------

 Παραλία Ποταμος Επανομης, περιοχη βιότοπου
Να προτιμάμαι τις καθαρές θάλασσες...... Δείτε βίντεο : https://youtu.be/uzpDJByel3w

 Παραλία Πλάκας Λιτοχώρου


Παραλία Πλάκας Λιτοχώρου, μία τεράστια αμμουδιά με πεντακάθαρη θάλασσα
https://twitter.com/PAZAITIS
npazaitis@hotmail.com

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Παλίντονος Αρμονία - Θανάσης Τσίρος - Ποιήματα, Στίχους για τραγούδια





 
 Περισσότερα: http://palintonosarmonia.blogspot.gr/
Θανάσης Τσίρος 
tsirosth@gmail. com
https://www.youtube.com/watch?v=iiDFfujdIR8 

Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Πόσο είχε το σουβλάκι και η βενζίνη πριν από 50 χρόνια

Αποτέλεσμα εικόνας για Το υπαίθριο ψητοπωλείο με σουβλάκι


 Το υπαίθριο ψητοπωλείο είναι ότι πρέπει για την πείνα και το σουβλάκι είναι ένα εξαίσιο έδεσμα

Αποτέλεσμα εικόνας για Να” χαμε μια μακαρονάδα

Φτάσαμε βράδυ στην Αθήνα…Να” χαμε μια μακαρονάδα. Αύριο θα πάμε βόλτα στην αγορά


Αποτέλεσμα εικόνας για Ντονέρ στην αγορά.

Ντονέρ στην αγορά. Οι κυρίες πείνασαν και με τις δραχμές τους ικανοποίησαν την πείνα τους. Το 1965 το ένα κιλό μοσχαρίσιο κρέας είχε 40 δραχμές!
 Αποτέλεσμα εικόνας για κοινόχρηστα τηλέφωνα του 1965


Στην Ελλάδα του ’65 υπήρχαν 13 χιλιάδες κοινόχρηστα τηλέφωνα για την εξυπηρέτηση του κοινού! Ήταν μια αναγκαιότητα της εποχής καθώς τότε η προσωπική τηλεφωνική γραμμή ήταν δυσεύρετη και αποτελούσε ιδιαίτερο «περιουσιακό» στοιχείο. Εκείνη την χρονιά οι κάτοχοι δεν ξεπερνούσαν τους 500 χιλιάδες σε όλη την επικράτεια.
Γιά περισσότερα: http://www.msn.com/el-gr/news/national/%cf%80%cf%8c%cf%83%ce%bf-%ce%b5%ce%af%cf%87%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%b2%ce%bb%ce%ac%ce%ba%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%ce%b2%ce%b5%ce%bd%ce%b6%ce%af%ce%bd%ce%b7-%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%bd-%ce%b1%cf%80%cf%8c-50-%cf%87%cf%81%cf%8c%ce%bd%ce%b9%ce%b1/ss-AAgsUOW?li=BBqxHCu&ocid=SK2MDHP#image=11