Σάββατο 21 Μαΐου 2022

...τα αρχαιολογικά μνημεία στην Ελλάδα είναι πολύ παλαιότερα από ό,τι χρονολογούνται από τους αρχαιολόγους, διότι δεν χρησιμοποιούν νέες μεθόδους, για να μην οδηγήσουν στην αναθεώρηση της ιστορίας.

 

Σήμερα, πολλοί ερευνητές κινούνται ελεύθερα, αγνοώντας το κατεστημένο, ανατρέποντας παλιές απόψεις, θεωρίες και χρονολογήσεις.
Ο Ελβετός αρχαιολόγος Έριχ Φον Νάικεν είπε στο περιοδικό (Ανεξήγητο, Τ. 149), ότι, τα αρχαιολογικά μνημεία στην Ελλάδα είναι πολύ παλαιότερα από ό,τι χρονολογούνται από τους αρχαιολόγους, διότι δεν χρησιμοποιούν νέες μεθόδους, για να μην οδηγήσουν στην αναθεώρηση της ιστορίας.
Ο Κ.Β. Κουτροβέλης στο βιβλίο του «Αναχρονολόγηση της Ιστορίας», με τοπογραφικά και αστρονομικά κριτήρια, τοποθετεί τον Τρωικό πόλεμο στο (3.087) και όχι στο 1183 που τοποθετείται συμβατικά.
Ο αρχαιολόγος Θεόδωρος Σπυρόπουλος περιοδικό (Τρίτο Μάτι, Τ. 53) τοποθετεί την Αργοναυτική εκστρατεία μια χιλιετία πριν από τον Τρωικό και όχι μια γενιά που τοποθετείται από το κατεστημένο.
Το ότι ο Τρωικός πόλεμος δεν έγινε το (1.183) καταμαρτυρείται και από το αγγείο που βρέθηκε στην εγκωμή της Κύπρου (Εικ. 17/4), το οποίο βρίσκεται στο Μουσείο της Λευκωσίας του (14-15ου π.Χ. αιώνος) και απεικονίζει σκηνή από τον Τρωικό τρεις αιώνες πριν γίνει.
Και τα τοπογραφικά δεδομένα του Μαλιακού μαρτυρούν ότι ο Τρωικός έγινε παλαιότερα του (1183).
Το 480 κατά τη μάχη των Θερμοπυλών η θάλασσα βρισκόταν στις Θερμοπύλες. Σήμερα, μετά από 2.480 χρόνια έχει απομακρυνθεί 5.000 μέτρα.
Κατά τον Τρωικό πόλεμο η θάλασσα έφθανε μέχρι την Τραχίνα-Ηράκλεια και την Αλόπη-Αγία Παρασκευή, στον προϊστορικό οικισμό.
Σήμερα, η θάλασσα έχει απομακρυνθεί από Ηράκλεια και Αγία Παρασκευή 8.500 μέτρα. Αναλογικά, για να προσχωθούν 8.500 μέτρα πέρασαν 2.216 χρόνια. Δηλαδή ο Τρωικός έγινε το 2.216 π.Χ.
Από την πόλη Ελλάδα του Αχιλλέα, προήλθε η εθνική μας ονομασία και από την Πυλαία Αμφικτονία προήλθε ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών και το Διεθνές Δίκαιον και πρέπει να αναδειχθούν στην Φθιώτιδα
Η κύρια επικράτεια του Αχιλλέα, σύμφωνα με τον Όμηρο (Ιλ. Β 681) είχε τις πόλεις: Πελασγικό Άργος, την Άλο, την Αλόπη, την Τραχίνα, την Φθία και την Ελλάδα. Κατά τον Αριστοτέλη όμως (Πολιτ. Γ 16.5) και το Στράβωνα (Θ.C. 432.7), η επικράτειά του ήταν ευρύτερη, με επικυριαρχία που διατηρούσε σε γειτονικές περιοχές, στις οποίες είχε παραχωρήσει εξουσίες σε τοπικούς αρχηγούς. Στο χάρτη της Φθιώτιδος, με κίτρινους κύκλους σημειώνονται οι έξι πόλεις του Αχιλλέα και με διακεκομμένες γραμμές η επικυριαρχία του.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: