Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

‘’ ΑΝ ΤΟ ΛΑΟ ΔΕΝ ΩΦΕΛΕΙΣ …ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ’’

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΝ ΤΟ ΛΑΟ ΔΕΝ ΩΦΕΛΕΙΣ …ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ’’
NTON MESSIE

‘’ ΑΝ ΤΟ ΛΑΟ ΔΕΝ ΩΦΕΛΕΙΣ …ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ’’

Μετά απ’’ την καταστροφή
Της πόλης της σπουδαίας
Από τη Θήβα στους Δελφούς
Προσκυνητής ο Μέγας
Να πάρει εξιλέωση
Απ’ τους θεούς του’ Ολύμπου
Κι αφού θυσίες πρόσφερε
Ήρθε η ώρα εκείνου


Η μούσα δε χρειάζεται
Το εγκώμιο να πλέξει
Το θρυλικό Αλέξανδρο
Αλήθεια ποιός δεν ξέρει
Μα όπως υποσχέθηκε
Ποθεί να ιστορήσει
Τ’ άγνωστα και σημαντικά
Σαν τον ακολουθήσει

Επέβαλε συνένωση
Στα κράτη των ελλήνων
Κι οι σύνεδροι στην Κόρινθο
Την αρχηγία εκείνου
Όπως μας γραφεί ο Πλούταρχος
Τιμές του απόδωσαν
Κι ο μόνος αδιάφορος
Για όσα εκεί γινόταν

Ένας γνωστός φιλόσοφος
Που σε πιθάρι μένει
Ο Διογένης κυνικός
Κοντά του σαν πηγαίνει
Ο Αλέξανδρος ο μακεδών
Και μπρος απ’ το πιθάρι
Ο διάλογος που έγινε
Άξιος μνείας χάρη

Ο βασιλεύς Αλέξανδρος
Κι εγώ ο Διογένης
Ο κύων λέει ατάραχος
Ενώ μετά σωπαίνει
“δεν με φοβάσαι; τον ρωτά
Ο Μέγας για να λάβει
Μια θαυμαστή απάντηση
Σαν τον αντί ρωτάει

Είσαι καλό ‘εσύ η κακό
Του λέει με σοφία
Και σώπασε ο Αλέξανδρος
Τι να λέγε αλήθεια
Αν απαντούσε είναι καλό
Γιατί να τον φοβάται
Κακό αν έλεγε σα-φως
Σοφό για αυτόν θα ναι

Μάλλον ετούτα σκέφτηκε
Εμπρός απ’ το πιθάρι
Κι αντί απάντησης ρωτά
Ποιά χάρη να του κάνει
Εκείνος αποκρίθηκε
Σοφά “αποσκότησων με”.
Με ερμηνεία δίφορη
Εμένα φωτισμών με

Από το σκότος βγάλε με
Αν ξέρεις την αλήθεια
Η απ’’ τον ήλιο πάγαινε
Αφού μπροστά του ήταν
Μια και τα πλούτη οι κυνικοί
Δεν τα αποδεχόταν
Την ευτυχία εύρισκαν
Στο πνεύμα που πλανιόταν

Μετά απ’ αυτό άκουσε
Η ιστορία λέει
Εάν μη ων Αλέξανδρος
Ας ήμουν Διογένης...
‘’ ο Διογένης λέει για την Αμερική ….κι όχι μόνο ‘’
Ο Μέγας Αλέξανδρος
Κι ο Διογένης είχαν

Μια μακρά συζήτηση
Μεγίστης σημασίας
Ο ιστορικός ο Δίωνας
Διέσωσε εκείνη
Μαζί με γεωγραφικά
Που μνεία τους αξίζει
Σοφά πολύ σημαντικά
Τα όσα ο Διογένης

Περί ωφελιμότητας
Του Αλεξάνδρου λέγει
Του εξηγεί ωφέλιμος
Ο βασιλιάς ηγέτης
Αν το λαό του ωφελεί
Καθόσον βασιλεύει
Ετούτα π’ ισχυρίζεται
Και τα’ ενδυναμώνει

σαν στο πιθάρι του μυαλού
Ο ήλιος δυναμώνει
Όλο τον κόσμο βασιλιά
Εσύ αν κατακτήσεις
Ευρώπη Ασία Αφρική
Ακόμη αν διανύσεις
Αν το λαό δεν ωφελείς
Ωφέλιμος δεν είσαι.

Και να περάσεις να διαβείς
Του Ηρακλή τις στήλες
Την μακρινή την ήπειρο
Ακόμη αν κατακτήσεις
Πέρα απ’ το μέγα ωκεανό
Τον κόσμο που χωρίζει
Εκείνη μεγαλύτερη
Π’ απ’’ την Ασία είναι

Αν το λαό δεν ωφελεί
Ωφέλιμος δεν είσαι
Σοφία δε χρειάζεται
Γεωγνωσία μήτε
Να καταλάβει ο καθείς
Η ήπειρος που είπε
Ότι ήταν η Αμερική
Γνωρίζαν οι αρχαίοι
Γιατί μητε ο Αλέξανδρος
Τον ρώτησε ποιά λέει…

ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ © 2-3-2018

Έπεται συνέχεια, απόσπασμα απ’ το βιβλίο…
‘’ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ …ΚΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ‘’’

Βλάσιος Βλασίου 

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Γιάννης Λαγός: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ ενάντια στην προδοσία της Μακεδονίας!

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ : ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Η ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΗΣ ;



Του Γιάννη Θεοδωρόπουλου

Επειδή στις 30 Ιανουαρίου η ορθοδοξία και το παπαδαριό μας ζητούν να γιορτάσουμε τους τρεις ιεράρχες ως προστάτες των Ελληνικών γραμμάτων, στο άρθρο αυτό θα παραθέσω γεγονότα και γραπτά που αποδεικνύουν ότι οι κύριοι αυτοί είναι υπεύθυνοι για τον μεσαιωνικό σκοταδισμό, και το πιο λογικό είναι να αποκαλούνται προστάτες του «μεσαιωνικού σκοταδισμού».
Θα ασχοληθώ σήμερα αποκλειστικά με τον πατέρα της Ορθοδοξίας, τον Ι. Χρυσόστομο, που εφήρμοσε στην πράξη με περισσή ευλάβεια, όλα όσα διδάχθηκε από τους πνευματικούς του προγόνους δηλαδή τον Μωυσή, τον Αβραάμ και τον Σαούλ-Παύλο.
Αφού κάνει περιοδείες μαζεύοντας χρήματα για να στρατολογήσει τραμπούκους που θα καταστρέψουν και θα εξαφανίσουν κάθε τι ελληνικό, πρωτοστατεί στους βανδαλισμούς και παροτρύνει τους τραμπούκους του να προβούν στην κατεδάφιση ενός εκ των επτά θαυμάτων του κόσμου, το ναό της Εφεσίας Αρτέμιδος
Αλλά και πιστός εκτελεστής της ρύσης του Χριστού «όσο για τους εχθρούς μου αυτούς που δεν με θέλησαν για βασιλιά τους φέρετε τους εδώ και κατασφάξετε τους μπροστά μου» ( κατά Λουκά ΙΘ, 27 ). Δίνει το σύνθημα για την ανελέητο σφαγή του Ελληνικού πληθυσμού, και θα καταφέρει ότι δεν κατάφεραν όλοι οι άλλοι άγιοι και αυτοκράτορες μαζί, θα χτυπήσει στην καρδιά της Ελλάδος.
Πείθει τον Αυτοκράτορα και το 396 ο αυτοκράτορας Αρκάδιος έστρεψε τον Αλάριχο στρατηγό των Γότθων- και αφού τον εφοδίασε με πολυάριθμους μοναχούς- κατά των κέντρων πολιτισμού του Ελλαδικού χώρου. Ο ιστορικός Κ. Παπαρρηγόπουλος γράφει χαρακτηριστικά: «οι δε (Γότθοι) καθοδηγούμενοι υπό πολυαρίθμων μοναχών κατεπλημμύρησαν πάντα τα μεταξύ Θερμοπυλών και Αττικής, Λοκρίδα, Φωκίδα, Βοιωτίαν, λεηλατούντες και καταστρέφοντες χώρας και πόλεις, και τους μεν άνδρες ηβηδών αποσφάτοντες, (ομαδικά αποκεφαλίζοντας) παίδας δε και γυναίκας αγεληδών συνεπαγόμενοι. Η συμφορά υπήρξε τοσαύτη ωστε ο πεντηκονταετίαν βραδύτερον ακμάσας (ιστορικός) Ζώσιμος βεβαιεί, ότι μέχρι των χρόνων αυτού εφαίνοντο έτι τα στίγματα αυτής ».
Προσέξτε πως δικαιολογεί τις σφαγές κατά των Ελλήνων : «Κι αν ακόμη φονεύσει κάποιος κατά το θέλημα του Θεού, ο φόνος αυτός είναι από κάθε φιλανθρωπία καλύτερος, ενώ αν κάποιος από λύπη δείξει ευσπλαχνία και φιλανθρωπία, παρά το θέλημα του Θεού, θα μπορούσε η φειδώ αυτή να αποβεί πιο μιαρή από οιοδήποτε φόνο»(!). («Κάν φονεύσει τις κατά γνώμη του Θεού, φιλανθρωπίας απάσης βελτίων εστίν ο φόνος. Καν φείσηταί τις και φιλανθρωπεύσηται παρά το δοκούν εκείνο, φόνου παντός ανοσιωτέρα γένοιτ’ αν η φειδώ» Κατά Ιουδαίων, Λόγος Δ΄σελ. 195, Adversus Judaeos 48.873.18 επόμ. ).
Για τον κύριο αυτό η ζωή του ανθρώπου δεν έχει καμία αξία. Αφιονισμένος από το νέο Δόγμα το μόνο που έβλεπε ήταν το πώς θα αφανίσει μαζί με τους Έλληνες και κάθε τι Ελληνικό, που ήταν η γνώση και η σοφία των. Καταγεγραμμένη σε χιλιάδες γραπτά κείμενα.
Προσέξτε την σκληρή ανθελληνική του στάση, όπως προκύπτει απ’ την δική του δήλωση: «Αν στα ενδότερα (των ελληνικών σκέψεων) κοιτάξεις, θα δεις, τέφρα και σκόνη και υγιές ουδέν, αλλά τάφος ανοιχτός ο λάρυγγάς τους, (των Ελλήνων φιλοσόφων!) τα πάντα δε γεμάτα ακαθαρσίας και πύον! Πάντα τα διδάγματα τους βρίθουν σκωλήκων... Αυτά γέννησαν και αύξησαν οι Έλληνες, από των φιλοσόφων λαβόντες... Γι αυτό κι εμείς δεν παραιτούμεθα της κατ’ αυτών μάχης» (ομιλία ξστ΄ 59.369.12 -370.11 Ο χρυσόστομος είναι ο άνθρωπος αυτός, που τόλμησε να αποκαλέσει την φιλοσοφία: μητέρα πάντων των κακών.
Πρωτοφανής και εκπληκτικά αποκαλυπτικός είναι επίσης και ο φιλοβαρβαρικός ανθελληνισμός του Ι. Χρυσοστόμου: «Όσο πιο βάρβαρο φαίνεται ένα έθνος, και της ελληνικής απέχει παιδείας, τόσο λαμπρότερα φαίνονται τα δικά μας... (τα χριστιανικά δηλαδή!) Έτσι ο (πιστός) βάρβαρος, (με την βοήθεια του χριστιανισμού) την οικου¬μένη ολάκερη κατέκτησε... και ενώ στους Ελλήνες τα πάντα σβήνουν και αφανίζονται, στου (πιστού βαρβάρου ) όλα κάθε μέρα λαμπρότερα γίνονται»Ι. Χρ. Εις Ιωάννην 59.31.33.
Ο Ι. Χρυσόστομος όμως δεν σταμάτησε σε φιλο-βαρβαρικούς επαίνους και ανθελληνικούς αφορισμούς, αλλά με ακραίες εμπρηστικές δηλώσεις, υπονόμευσε την μεγάλη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. Ότι τάχα «δαίμονες κατοικούν εντός» Σάλπισμα καταστροφής λοιπόν των βιβλίων και των γραμμάτων… απ’ τον υποτιθέμενο προστάτη των γραμμάτων!
Αν ρίξουμε μια ματιά στο περιεχόμενο της βιβλιοθήκης που με τις προτροπές (του Επισκόπου Κωνσταντινουπόλεως) Ι. Χρυσοστόμου, ο Επίσκοπος Αλεξάνδρειας Θεόφιλος κατέστρεψε;
 Θα διαπιστώσουμε από τον κατάλογο που συνέταξε 700 χρόνια πριν την καταστροφή της, ο βιβλιοθηκάριος Καλλίμαχος, ότι μόνο με τους τίτλους των βιβλίων, γέμισε 120 τόμους!
Στην βιβλιοθήκη αυτή πέρα από τα Ιστορικά, τα Επικά, τα θεατρικά, τα κλασικά και μνημειώδη γραπτά που αποτύπωσαν σε αυτά τις φιλοσοφικές τους θέσεις οι εξέχοντες Έλληνες της διανόησης, υπήρχαν πλήθος περιγραφών τεχνολογικών επιτευγμάτων. Ας πάρουμε την περιγραφή των μαγνητικών πεδίων. Με την μελέτη των μαγνητικών πεδίων η σημερινή τεχνολογία κατασκεύασε τα ιπτάμενα τρένα. Όμως οι τότε μηχανικοί προ 2000 ή και περισσότερο ετών είχαν επινοήσει την τεχνολογία των μαγνητικών πεδίων και εντός του ναού Σεράπειον είχαν τοποθετήσει ιπτάμενο άγαλμα, ΝΑΙ αιωρείτω. Πουθενά δεν στηρίζονταν. Αλλά και άλλες όπως οι πάμπολλες υδραυλικές επινοήσεις του Ήρωνα. Τα επιτεύγματα του Αρχιμήδη στην Μηχανική και στην Οπτική.
Και πλήθος άλλων. Αρκεί να σας υπενθυμίσω τον πρώτο υπολογιστή της ανθρωπότητας, τον μηχανισμό των Αντικυθήρων, που εξέπληξε ολόκληρη την ανθρωπότητα, αν και ήταν 400 τουλάχιστον χρόνων παλαιότερος! Φαντασθείτε τι χάθηκε μέσα σ’ αυτό το διασημότερο, πληρέστερο και αρχαιότερο μουσείο της γνώσης για την ανθρωπότητα. Όμως όλη αυτή γνώση για τον Χρυσόστομο ήταν δαίμονες. Και η βιβλιοθήκη κατοικία δαιμόνων.
Αποτέλεσμα: έθαψαν για 15 αιώνες την επιστημονική και τεχνολογική επανάσταση που οι Έλληνες, Αρχιμήδης Ήρων, Ερατοσθένης, Ευκλείδης, Υπατία, κ.α. σοφοί πρόγονοι μας την πήραν χέρι χέρι, και πάνω που άρχισε να κάνει τα πρώτα δειλά βήματα της, την στραγγάλισαν ο Χρυσόστομος, ο Θεόφιλος με τις ορδές των μοναχών, και ο χριστιανισμός με τα γνωστά «πίστευε και μη ερεύνα» και «απαρνήσου τα υλικά αγαθά και σώσε την ψυχή σου».
Αυτό τον Ναό τον Βιβλίων και της γνώσης, κατάστρεψε με τις εμπρηστικές του δηλώσεις «Δαίμονες οικούσι» ο Ι. Χρυσόστομος… ο υποτιθέμενος προστάτης των γραμμάτων!
«Ο Εδουάρδος Γίββων (1737-1794) στην εποχή του διαφωτισμού αποδίδοντας την καταστροφή της βιβλιοθήκης στον τρομερό επίσκοπο Θεόφιλο, τον καταστροφέα του Σεράπειου, τον χαρακτήριζε «αιώνιο εχθρό της ειρήνης και της αρετής, άνθρωπο ιταμό και κακό που βρώμιζε τα χέρια του άλλοτε με αίμα και άλλοτε με χρυσάφι» Λουτσιάνο Κανφόρα Η ΧΑΜΕΝΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ σελ. 122.
Αυτόν το Ναό της γνώσης και των βιβλίων… το μεγαλύτερο πνευματικό κέντρο της αρχαιότητας, ηλικίας 700 ετών, που μόρφωσε ολόκληρο τον τότε γνωστό κόσμο… κατάστρεψε με πελεκιοφόρους ο επίσκοπος Αλεξανδρείας Θεόφιλος… υπακούοντας στο κάλεσμα του επισκόπου Κωνσταντινουπόλεως Ι. Χρυσοστόμου….
Πως μπορούμε λοιπόν, αυτόν, τον καταστροφέα της Ακρόπολης του ελληνικού πολιτισμού… τον διώκτη της μόρφωσης και της επιστήμης… εμείς να τον αποκαλούμε άγιο και προστάτη των γραμμάτων;
Ιωαννης Θεοδωροπουλος

Μόνο οι μεγάλες προσδοκίες, δημιουργούν μεγάλους ηγέτες.


ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΜΕΚΑΤΙΑΛΛΟ: Μόνο οι μεγάλες προσδοκίες, δημιουργούν ...
Γράφει η Ελένη Μανιωράκη
Το δικαίωμα της αντίθετης άποψης

Ζούμε τώρα και κάποια χρόνια την πλήρη ανατροπή των μέχρι τώρα δεδομένων μας. Αξίες θεμελιωμένες καταργούνται η αλλαξοπιστούν. Έννοιες ιερές διαχρονικά αποδεκτές, αμφισβητούνται.
«Το Όμαιμον ,το ομόγλωσσον, το ομόθρησκον, το ομότροπον» έννοιες που αποτέλεσαν μέχρι τώρα το συνθετικό ιστό του Ελληνικού Έθνους απαξιωτικά λοιδορούνται κι εξορίζονται από το ελληνικό λεξιλόγιο.
Ο κόσμος μας αναποδογύρισε κι εμείς δεν βάλαμε ένα χεράκι να τον ανασηκώσουμε, γιατί μας έπεισαν ότι για όλα φταίμε εμείς. Κι όταν όλα ήταν έτοιμα και για καλό μας βέβαια, άρχισαν να ξεπουλούν την πατρίδα μας. Για εκατό χρόνια καμιά από τις πλουτοφόρες πηγές μας δεν θα μας ανήκει.Αμέσως μετά έντεχνα και μεθοδικά άρχισαν να παζαρεύουν την Εθνική μας κυριαρχία. Η αποδόμηση του Εθνικού μας ΕΓΩ είχε συντελεστεί χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι.
Η υποχρέωση «να αγαπώ και να σέβομαι την πατρίδα των άλλων» και «το δικαίωμα της αντίθετης γνώμης» έγιναν γλειφιτζούρι στο στόμα των Εθνομηδενιστών. Κι είναι νοσηρό να δίνεις την ίδια ισχύ και σημασία σε όλες τις γνώμες. Διαβάσετε, συγκρίνετε και κρίνετε τις παρακάτω διαφορετικές γνώμες.
-"Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων, τιμιότερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον........" Αυτά μας διδάσκει ο Σωκράτης στον διάλογο "Κρίτων" Αυτή η άποψη των αρχαίων Ελλήνων για την πατρίδα
-'Στην σημερινή Ελλάδα για τους πολιτικούς μας η λέξη "πατρίς" όχι μόνον έχει απαξιωθεί, αλλά και απουσιάζει από το λεξιλόγιο τους.
Αντ' αυτής χρησιμοποιούν άλλες λέξεις, όπως "ο τόπος", "η χώρα".
-« Η Μακεδονία είναι μία κι είναι Ελληνική» διακηρύττει με λαβωμένη την Εθνική του Συνείδηση ο παραπλανημένος Ελληνικός λαός.
-«Η Μακεδονία δεν είναι μια και ελληνική, υπάρχουν Μακεδονίες κι άλλων κι όταν ακούμε την ιαχή για τη Μακεδονία που είναι μια και ελληνική, αυτό εκλαμβάνεται ως αλυτρωτισμός διακηρύττει ο κος Φίλης. Διαλέγετε και παίρνετε.
-«Καλοί μου Έλληνες, αδέρφια μου... φασίστες, ναζιστές, τρομοκράτες, αναρχικοί, τραμπούκοι. Οφείλουμε να επαγρυπνούμε για την διαφύλαξη της εθνικής μας ακεραιότητας, δεδομένου ότι υπάρχουν ισχυρές διεθνείς δυνάμεις που έχουν στόχο τη σαλαμοποίηση της περιοχής των Βαλκανίων, η μόνη λύση το δημοψήφισμα »,διακηρύττει από βήματος ο μεγάλος Έλληνας Μίκης Θεοδωράκης.
-Δεν ενδιαφέρει την ιερή σύνοδο , το όνομα Μακεδονία για μια γειτονική χώρα, ούτε ενδιαφέρει η Ελληνική ιστορία. Οι καιροί έχουν αλλάξει. Δεν χρειάζονται άλλα συλλαλητήρια. |
Δυο γνώμες διαφορετικές αλλά για τους Έλληνες ποια η ισχύ εκάστης;
-Η Μακεδονία ήταν από αρχαιοτάτων χρόνων ελληνική πιστεύει ακράδαντα η πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Το μαρτυρούν οι ιστορικές μνήμες, τα αρχαία μνημεία, το μαρτυρά το φτερούγισμα της ψυχής μας κι όσοι την προδώσουν θα κατηγορηθούν για εσχάτη προδοσία.
Κι η άλλη άποψη έρχεται έξωθεν.
-Η κυρία Μέρκελ δια του Γερμανικού Τύπου μας διεμήνυσε αυτά που ειπώθηκαν στην κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον μεγάλο ηγέτη Τσίπρα
«Από τη στιγμή που η «Μακεδονία» (Σκόπια) αναδείχθηκε ως κράτος μετά την πτώση της πρώην Γιουγκοσλαβίας, η Ελλάδα την ταλαιπωρεί και τη μποϊκοτάρει. Θεωρούν (οι Έλληνες) ότι ο γεωγραφικός προσδιορισμός και η αναγωγή στον κατακτητή Μακεδόνα Βασιλιά Μέγα Αλέξανδρο (356-323 π.Χ) ανήκει μόνο σε αυτούς» και συνεχίζει ειρωνικά. «Αλλά το σύγχρονο ελληνικό κράτος έχει τόση σχέση με την αρχαία Μακεδονία όσο η σημερινή Γερμανία με την Αυτοκρατορία του Καρλομάγνου». Με ποιων την άποψη είσαι;
Αλήθεια πιο ζόρι τραβούσε η Μέρκελ κι ήρθε να υπενθυμίσει στην κυβέρνηση, τις υποχρεώσεις της; Γιατί πρέπει πάντα να έχουμε στην πλάτης μας αυτά που ξένοι μας υπαγορεύουν ακόμη κι αν είναι επιζήμια για τον τόπο μας; Γιατί οι εκάστοτε κυβερνώντες υπακούουν στις εντολές τους; Πιέζονται λένε. Να μας γνωστοποιήσουν ποιες οι απειλές ,να πάρουμε όλοι μαζί τις αποφάσεις και να μην τα φορτώνεστε εσείς οι αθώοι. Μήπως είναι δελεαστικές οι απειλές; Αλλιώς πώς ερμηνεύεται το φαινόμενο της υπεράσπισης της άλλης άποψης αφού είναι επιβλαβής για τον ελληνικό λαό.
Πολλές οι γνώμες κι οι απόψεις κι είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου ,όσο αφορά την προσωπική του επιλογή, όταν όμως πρόκειται για το μέλλον ενός λαού, αυτή η διαφορετική άποψη όπως τίθεται τώρα μπορεί να θεωρεί και ως προδοσία.
Με αυτήν την λογικοί ο Εφιάλτες κι οι δοσίλογοι μπορούν να επικαλεστούν το δικαίωμα της άλλης γνώμης και να απαιτήσουν σεβασμό σε αυτή. Όχι, οι εκάστοτε προδότες δεν έχουν απλά μια «αντίθετη άποψη», απλώς είναι εχθροί της πατρίδος τους.
Ενημερώστε μας προς τι τόση εμμονή στις ξένες αποφάσεις.
Τι κερδίσαμε, τι χάσαμε! Τι δώσαμε τι πήραμε, τι έχουμε τι θα μας μείνει! Εφταφάνερα τα ερωτήματα! Υποστείλαμε την σημαία της Εθνικής μας ταυτότητος και την μοιραστήκαμε με έναν ανύπαρκτο λαό και του χαρίσαμε άνευ ανταλλάγματος γλώσσα, ιστορία, ιθαγένεια. Ο Ελληνικός λαός που δεν σηκώθηκε από την πολυθρόνα της αδράνειας όταν έχασε, περιουσία, μισθούς , τον ανθό της γνώσης, τώρα βγήκε από το λήθαργο του. Αλλοίμονο όλα χαμένα, αλλά την Εθνική του συνείδηση δεν θα την ξεπουλήσει . Κι όμως συμβαίνει κάτι τρομερό.
Οι Έλληνες χωρισμένοι στα δύο. Είναι επικίνδυνο το διχαστικό φαινόμενο που προωθεί η τοξική αυτή συμφωνία.Το ζήσαμε. Έχουν περάσει τόσα χρόνια κι όμως δεν λέει να πεθάνει.
Βρυκολιάκιασε αυτός ο διχασμός και με την πρώτη εμφανίζεται και σημαδεύει τα καινούρια. Έλληνες, μόνο ενωμένοι μεγαλουργήσαμε. Πολλά τα συμφέροντα των μεγάλων κι εμείς λίγοι, αλλά ξεχωριστοί.
Η Ελλάδα που πρωτεύει στον αθλητισμό, στις τέχνες, στην ευρεσιτεχνίες, στην έρευνα, ζητιάνα στα πόδια μιας κακής μητριάς Ευρώπης, είναι υποχρεωμένη να υπακούει σε προσταγές που μειώνουν το Εθνικό της μεγαλείο . Να σου γίνει μάθημα Έλληνα ότι ηγέτες που εσύ επέλεξες πρόδωσαν τα οράματα σου. Ποια τα οράματα σου λαέ μου; Να ξέρεις ότι μόνο οι μεγάλες προσδοκίες, δημιουργούν μεγάλους ηγέτες.
ΕΛΕΝΗ ΜΑΝΙΩΡΑΚΗ
(δασκάλα, λογοτέχνις)

Ελένη Μανιωράκη

Η εφ' όλης της ύλης συνέντευξη της Ζωής στο Brain Storming - Action 24

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Τι πιστεύω για τη Μακεδονία; (Ιστορία + Συμφωνία των Πρεσπών) - Τον λένε Φρεντ, είναι Βέλγος και φιλέλληνας μα πάνω απ όλα λάτρης της Ιστορίας

Η Κρήτη στην αρχαιότητα - Ο Μίνωας, όπου σύμφωνα με την μυθολογία είναι γιος του Δία.

Κρητική Μυθολογία – Α' Μέρος ( Ευρώπη, Τάλως, Μίνωας ) | ΑΡΧΑΙΩΝ ΤΟΠΟΣ


Μυθολογία
Είναι γνωστή η σχέση της Ελλάδας με την μυθολογία. Έτσι και η Κρήτη έχει μια ιδιαίτερη σχέση αφού σύμφωνα με τον μύθο είναι ο τόπος που γεννήθηκε ο Δίας. Ο βασιλιάς ουρανού και γης Κρόνος φοβούμενος ότι θα χάσει τον θρόνο, κατάπινε τα παιδιά του. Γι’αυτό τον λόγο η γυναίκα του Ρέα κατέφυγε στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Δικταίο Άνδρο για να γεννήσει το παιδί της κρυφά και στην συνέχεια έκρυψε το παιδί στο Ιδαίο Άνδρο. Έτσι γεννήθηκε και ανατράφηκε ο Δίας που ονομάστηκε Κρηταγενής Δίας, όπου στην συνέχεια πήρε τον θρόνο από τον πατέρα του και έγινε ο βασιλιάς των θεών.
Κάποια από τα ονόματα της Κρήτης κατά την μυθολογία είναι : Αερία, για το εύκρατο κλίμα της. Δολιχή, από το στενόμακρο σχήμα της. Ιδαίο, από το όνομα της νύμφης Ιδαίας ή από το όνομα του Ψηλορείτη Ίδη. Κουρήτης, ως χώρα των Κουρητών. Μακαρόνησος, ως χώρα ευτυχισμένων ανθρώπων. Τελχινία, από τους δαίμονες της μεταλλουργίας Τελχίνες αφού οι κάτοικοι ήταν άριστοι στην τέχνη του μετάλλου. Το όνομα Κρήτη οφείλεται στην νύμφη Κρήτη ή στον γιο του Δία και πανάρχαιο βασιλιά του νησιού Κρήτα, από τον Όμηρο.
Μινωϊκό άθλημα
Ένα άλλο στοιχείο της μυθολογίας που μπλέκεται με την πραγματικότητα είναι ο Μίνωας, όπου σύμφωνα με την μυθολογία είναι γιος του Δία.Ο Δίας ερωτεύθηκε την κόρη του βασιλιά Φοινίκης Αγήνορα, Ευρώπη. Για να την πλησιάσει μεταμορφώθηκε σε λευκό ταύρο και με την γοητεία του σαγήνεψε την Ευρώπη που έκατσε πάνω του. Τότε ο Δίας την απήγαγε και την πήγε στην Κρήτη όπου έκανε τον γάμο κάτω από ένα πλάτανο στην Γόρτυνα. Από τον γάμο αυτό γεννήθηκαν οι Μίνωας, Ραδάμανθυς και Σαρπηδόνας. Ο Μίνωας έγινε βασιλιάς την Κνωσού όπου κάθε εννιά χρόνια μιλούσε με τον πατέρα του Δία για νέους νόμους. Από αυτό το σημείο και έπειτα ο μύθος μπλέκεται με τα ιστορικά στοιχεία. Ο βασιλιάς Μίνωας ζούσε στο ανάκτορο της Κνωσού και ήταν άρχοντας όλης της Κρήτης. Ήταν ακόμα διοικητής, αρχηγός στρατού, δικαστής και αρχιερέας. Πολλοί βασιλιάδες του νησιού είχαν το όνομά του όπου σήμαινε τίτλο όπως οι Φαραώ στην Αίγυπτο. Ο γιος του Ανδρόγεως δολοφονήθηκε στην Αθήνα και έτσι ύστερα από πολιορκία ο Μίνωας επέβαλε στους Αθηναίους κεφαλικό φόρο. Έπρεπε δηλαδή η Αθήνα να στέλνει εφτά νέες και εφτά νέους για τον Μινώταυρο. Ο Μινώταυρος ήταν ένα τέρας που ήταν μισός άνθρωπος και μισός ταύρος, ενώ ζούσε μέσα σε έναν λαβύρινθο. Η πραγματικότητα είναι ότι πολλοί νέοι αθλητές σκοτώνονταν κατά την διάρκεια ενός αγωνίσματος με ταύρους που γινόταν στην Κνωσό. Ο λαβύρινθος ήταν το παλάτι της Κνωσού που η αναπτυγμένη αρχιτεκτονική το είχε κάνει τόσο πολύπλοκο που έμοιαζε με λαβύρινθο. Ο θάνατος του Μινώταυρου προήλθε από τον Θησέα, γιο του βασιλιά της Αθήνας Αιγέα. Η κόρη του Μίνωα Αριάδνη ερωτεύτηκε τον Θησέα και προμηθεύοντάς τον με ένα σπάγκο (μίτος της Αριάδνης) τον βοήθησε να θανατώσει τον Μινώταυρο και να μπορέσει να βγει από τον λαβύρινθο.
Ο Δαίδαλος ήταν αυτός που κατασκεύασε τα ανάκτορα και ο Μίνωας τον φυλάκισε για να μην μπορεί να κατασκευάσει άλλο τέτοιο αριστούργημα. Ο πολυμήχανος και εφευρέτης Δαίδαλος κατασκεύασε από κερί φτερά και μαζί με τον γιο του Ίκαρο κατάφεραν να πετάξουν και να φύγουν από το νησί. Ο Ίκαρος όμως από την χαρά του που πέταγε πήγε πολύ ψηλά και κοντά στον ήλιο όπου η ζέστη έλιωσε τα φτερά του και έπεσε. Στην συνέχεια ο Δαίδαλος κατέφυγε στην Σικελία κοντά στον βασιλιά του Καμικίου Κώκαλο. Ο Μίνωας άρχισε να ψάχνει τον Δαίδαλο και όταν έφτασε στην Σικελία ζήτησε από τον βασιλιά Κώκαλο να του βρει έναν τεχνίτη που να μπορεί να περάσει μια κλωστή από ένα κοχύλι που κρατούσε. Ο βασιλιάς Κώκαλος έδωσε το κοχύλι στον Δαίδαλο όπου πέρασε την κλωστή. Ο Μίνωας κατάλαβε όμως ότι μόνο ο Δαίδαλος ήταν ικανός για κάτι τέτοιο και ζήτησε να του παραδοθεί αμέσως. Ο Κώκαλος υποσχέθηκε ότι θα του παραδώσει τον Δαίδαλο, όμως ο βασιλιάς δολοφόνησε τον Μίνωα προσφέροντάς του ένα μπάνιο όπου το νερό ήταν καυτό.
Νεολιθική εποχή (6500 – 2800 π.Χ.)
Πέρα από την μυθολογία οι ανασκαφές που έγιναν και γίνονται στο νησί είναι αυτές που μας πληροφορούν για την ιστορία στα αρχαία χρόνια. Τα παλαιότερα στοιχεία των πρώτων κατοίκων είναι της Κνωσού, όπου ο Άγγλος αρχαιολόγος Έβανς το 1900 ανακάλυψε ολόκληρο νεολιθικό συνοικισμό κάτω από τις αυλές του Μινωικού ανακτόρου. Από τον Έβανς βρέθηκε παλαιότατος προκεραμικός οικισμός που χρονολογείται στο τέλος της 7ης χιλιετίας. Τα ευρήματα γίνονται ολοένα και πιο εμφανή και έχουμε την Αρχαιότερη Νεολιθική της Κνωσού. Οι πρώτοι κάτοικοι του νησιού πιστεύεται ότι προήλθαν από την ηπειρωτική Ελλάδα. Ο άνθρωπος εκείνης της εποχής ζούσε σε πέτρινες καλύβες και η τροφή του προερχόταν από το κυνήγι, το ψάρεμα και κάποιου είδους γεωργία. Στη νεολιθική εποχή παρουσιάζεται και η πρώτη μορφή τέχνης όπου με τα κόκαλα από τα ζώα που έτρωγε ο άνθρωπος κατασκεύαζε εργαλεία και στολίδια. Ακόμη έχουμε την επεξεργασία του πυλού χωρίς όμως την χρησιμοποίηση του κεραμικού τροχού.
Προ-ανακτορική εποχή εποχή χαλκού (2800 – 1900 π.Χ.)
Το 3000 π.Χ. έληξε ο νεολιθικός πολιτισμός και έρχεται η εποχή του χαλκού. Την εποχή αυτή υπάρχει εξέλιξη του πολιτισμού με δημιουργία πόλεων όχι μόνο στα παράλια αλλά και στα άγονα βουνά.
Την εποχή αυτή αρχίζει η επεξεργασία των πολύτιμων λίθων και του ελεφαντόδοντου. ΚνωσόςΗ Μινωική Κρήτη ήταν ισχυρή στο ναυτικό και συγχρόνως στο εμπόριο όπου είχε συναλλαγές με την Κύπρο, την Αίγυπτο και την Μέση Ανατολή. Αυτό αποδεικνύεται από τα ευρήματα της Ζάκρου που είναι Κυπριακά χάλκινα τάλαντα και Συριακά ελεφαντόδοντα.
Παλαιο-ανακτορική εποχή (1900 – 1700 π.Χ.)
Την εποχή αυτή έχουμε το κτίσιμο των Μινωικών παλατιών. Ο πολιτισμός την εποχή αυτή ήταν ιδιαίτερα ανεπτυγμένος σε όλους τους τομείς, ενώ πρέπει να αναφερθεί η ισότητα της γυναίκας όπου συμμετείχε στα κοινά. Από τα ευρήματα της Κνωσού μπορούμε να δούμε την ανάπτυξη της ζωγραφικής, γλυπτικής, κεραμικής, μεταλλοτεχνία. Τα μινωικά κέντρα της Κρήτης ήταν τέσσερα : Η Κνωσός, η Φαιστός, τα Μάλλια και η Ζάκρος. Υπήρχαν όμως και πολλές άλλες πόλεις κυρίως στο κέντρο και στα ανατολικά του νησιού. Στην Κρήτη δεν παρουσιάζεται το φαινόμενο της υπόλοιπης Ελλάδας όπου κάθε πόλη ήταν ξεχωριστό κράτος, το νησί ήταν ενωμένο με βασιλιά τον Μίνωα.
Νέο-ανακτορική εποχή (1700 – 1400 π.Χ.)
Μετά από σεισμό το 1700 π.Χ. τα ανάκτορα ξαναχτίζονται ενώ παράλληλα χτίζονται και άλλα παλάτια όπως στις Αρχάνες, τα Χανιά και την Κυδωνία. Παράλληλα ο πολιτισμός ολοένα και αναπτύσσεται ενώ τα ευρήματα εκείνης της εποχής είναι πολλά και μπορούμε να γνωρίζουμε την ζωή εκείνη την εποχή. Απομεινάρια εκείνης της εποχής βλέπουμε σήμερα στους περισσότερους αρχαιολογικούς χώρους. Ιδιαίτερη ανάπτυξη είχε και η τέχνη όπως η μικροπλαστική, ζωγραφική, λιθοτεχνία, χρυσοχοΐα.
Μετά-ανακτορική εποχή (1400 – 1100 π.Χ.)
Όμως όλος αυτός ο λαμπρός πολιτισμός χάνεται ξαφνικά από αίτια που δεν γνωρίζουμε. Τρεις είναι οι κυριότερες εκδοχές : α) Ξένοι κατακτητές , β) Επανάσταση των Κρητών εναντίον των Αχαιών και η πιο πιθανή εξήγηση γ) Έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης. Ο Μινωικός πολιτισμός συνεχίζεται σαν τμήμα του Μυκηναϊκού πολιτισμού. Οι Αχαιοί εκμεταλλεύτηκαν την καταστροφή αυτή και ισχυροποίησαν την θέση τους στο νησί. Οι ανασκαφές μας δείχνουν την επιρροή των δύο πολιτισμών, ενώ το εμπόριο συνεχίζει να υπάρχει.
Εποχή του σιδήρου Δωριείς (1100 – 67 π.Χ.)
Τον 10ο αιώνα π.Χ. το νησί αποικήθηκε από Δωριείς όπου μετέφεραν στην Κρήτη τον πολιτισμό τους. Οι κάτοικοι του νησιού κατέφυγαν στα βουνά και σε απόκρημνες περιοχές. Οι Δωριείς εγκαταστάθηκαν στις σημαντικότερες πόλεις όπως Κνωσό, Φαιστό, Γόρτυνα, Τύλισο, Χερσόνησο, Κυδωνία, Σητεία. Η τέχνη παίρνει νέα μορφή με την χρησιμοποίηση του σιδήρου. Ο πολιτισμός συνεχίζει την ανάπτυξή του με περισσότερο Δωρικές και ανατολικές επιρροές. Το νησί συνεχίζει να είναι εμπορικό κέντρο.
Ρωμαϊκή περίοδος (67 π.Χ. – 330 μ.Χ.)
Δεν γλίτωσε ούτε η Κρήτη από την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία όπου λόγω της γεωγραφικής της θέσης έγινε “πόθος” της Ρώμης από πολύ νωρίς. Πολλά οικοδομήματα, ωδεία, ναούς, στάδια, λουτρά χτίστηκαν σε πολλές πόλεις του νησιού με πρωτεύουσα την Γόρτυνα. Εκείνη την εποχή ήρθε και ο χριστιανισμός στην Κρήτη από εμπόρους που παραβρέθηκαν στα Ιεροσόλυμα την πεντηκοστή στο κήρυγμα του Πέτρου. Ο Απόστολος Παύλος ήταν αυτός που δίδαξε τον Χριστιανισμό στο νησί και ο μαθητής του Τίτος συνέχισε το έργο του.



Βυζαντινή περίοδος (330 – 1204 μ.Χ.)

Η Κρήτη από τα μέσα του 4ου αιώνα μ.Χ. έως τις αρχές του 13ου ήταν θέμα (επαρχία) της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Με την ένταξη της Κρήτης στο ανατολικό Βυζάντιο και μέχρι την κατάκτηση από τους Άραβες, δεν υπήρχαν σημαντικά γεγονότα, αν εξαιρέσουμε κάποιες επιδρομές που έγιναν. Την εποχή αυτή ο Χριστιανισμός μπήκε στη ζωή των κατοίκων του νησιού και τους στήριξε στους αγώνες που έγιναν στο μέλλον.

Αραβοκρατία (824 – 961 μ.Χ.)
Το φρούριο Κούλες στο ΗράκλειοΤον 9ο αιώνα περίπου οι Άραβες κατάκτησαν το νησί και το χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο για την πειρατεία που έκαναν στα νησιά του Αιγαίου. Οχύρωσαν την σημερινή πόλη του Ηρακλείου και έσκαψαν μια μεγάλη τάφρο, έτσι πήρε την ονομασία Χάνδακας. Παρ’όλη την δύναμη του κατακτητή ο Κρητικός λαόςδεν έχασε την παράδοση. Συμπεραίνουμε ότι ο πολιτισμός δεν επηρεάστηκε από τον Αραβικό κόσμο αφού ελάχιστες είναι οι Αραβικές λέξεις που χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα. Από της ληστρικές επιδρομές οι Άραβες συγκέντρωσαν μεγάλο αριθμό αγαθών, και δούλων όπου στην πλατεία Ελ. Βενιζέλου υπήρχε διεθνές δουλεμπόριο. Πολλές ήταν οι προσπάθειες του Βυζαντίου για την απελευθέρωση της Κρήτης. Το 961 μ.Χ. ο Νικηφόρος Φωκάς ξεκίνησε με πολυάριθμα στρατεύματα για την απελευθέρωση του νησιού. Η πολιορκία κράτησε 9 μήνες και ήταν πολύ σκληρή, ώσπου οι Βυζαντινοί έσκαψαν τούνελ κάτω από τα τείχη και το ανατίναξαν. Το αποτέλεσμα ήταν να καταρρεύσουν δύο πύργοι και το μεσοπύργιό τους. Οι θησαυροί που υπήρχαν στάλθηκαν στο Βυζάντιο ενώ μερικοί υπάρχουν στο Α. Όρος.

Ενετοκρατία (1204 – 1669 μ.Χ.)
Από τον 10ο αιώνα άρχισε η παρακμή του Βυζαντίου και κορυφώθηκε τον 12ο αιώνα. Έτσι και η Κρήτη σαν επαρχία του Βυζαντίου “προσφέρθηκε” από τον Αλέξιο σαν δώρο στον Βονιφάτιο τον Μομφερρατικό. Η κατάκτησή της από τον Βονιφάτιο ήταν αδύνατη, έτσι ο Βονιφάτιος με σημαντικά ανταλλάγματα παραχώρησε την Κρήτη στη Δημοκρατία της Βενετίας. Από το 1212 έως το 1669 η Κρήτη υποδουλώθηκε στην Βενετία, εκτός από τα Σφακιά που δεν υποτάχθηκαν ολοκληρωτικά. Στο νησί έφθασαν Ενετοί ευγενείς όπου τους είχαν προσφερθεί κομμάτια γης. Το νησί διαιρέθηκε σε 6 τμήματα : Των Αγίων Αποστόλων , του Αγίου Μάρκου , του Σταυρού , του Καστέλου , του Αγίου Παύλου και του Dorsoduro. Επειδή ο Χάνδακας συνεχώς μεγάλωνε χτίστηκαν νέα τείχη και είναι αυτά που εμείς γνωρίζουμε. Τα τείχη αυτά ήταν τα καλύτερα της εποχής και άντεξαν 21 χρόνια πολιορκίας από τους Τούρκους.
Η Ενετική Λόντζια στο ΗράκλειοΠαρ’όλο που η Κρήτη ήταν υποδουλωμένη, οι τέχνες και τα γράμματα δεν έπαψαν να ανθίζουν, μέχρι την κατάκτηση από τους Τούρκους τουλάχιστον. Οι Βυζαντινές και οι Ενετικές επιρροές ανέπτυξαν τις τέχνες και τα γράμματα. Πολλοί ήταν οι Βυζαντινοί λόγιοι που κατέφυγαν στην Κρήτη. Ακόμα οι κάτοικοι της Κρήτης είχαν την δυνατότητα να ταξιδέψουν στην Ιταλία όπου ευρύτερες σπουδές, που στη συνέχεια επέστρεφαν πίσω για να μεταφέρουν τα νέα επιστημονικά ρεύματα ή έμεναν στην δύση όπου διέπρεπαν. Πολλοί ήταν οι λογοτέχνες εκείνης της εποχής με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Βιτσέντζο Κορνάρο με το έργο “Ερωτόκριτος”. Σημαντική άνθιση γνώρισε και η ζωγραφική με επιρροές από τους αγιογράφους του Βυζαντίου, ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος ή Ελ Γκρέκο γεννήθηκε και μαθήτευσε την εποχή αυτή. Ακόμα πολλά είναι τα κτίσματα που έχουν σωθεί μέχρι τις μέρες μας και είναι αριστουργήματα. 


http://cretanhistory.tripod.com/genika/history.htm 


Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Όσοι ψήφισαν την αλλοίωση της ιστορίας μας είναι δωσίλογοι και μια μέρα θα πληρώσουν....

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕ
ΚΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕ

Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο

Αυτόν τον παραστρατημένο μέσα στα φτηνά ιδεολογήματα της αριστεράς λαό δεν μπόρεσαν να τον αφυπνίσουν μνημόνια , δεν μπόρεσαν να τον ξυπνήσουν οι δυσβάσταχτοι φόροι , δεν μπόρεσε να τον στήσει απέναντι του ο αδηφάγος Ένφια και φυσικά ούτε η περικοπή μισθών και συντάξεων , ούτε η περικοπή των λογής- λογής ελαφρύνσεων.
Μπόρεσε όμως να τον αφυπνίσει ο εμπαιγμός της κυβερνητικής συμμορίας , που δεν σεβάστηκε πατρίδα , ιστορία , παράδοση αλλά και τα ματωμένα εδάφη της ελληνικής Μακεδονικής γης. Η παλλαϊκή αντίδραση των συλλαλητηρίων ήταν μόνο η αρχή .Η αλαζονεία των αριστερών φασιζόντων πολιτικάντηδων , η «ύβρις» αυτών στην ιερότητα των στιγμών ενός λαού , που αξιώνει να σεβαστούν την ιστορία του αλλά και την παράδοσή του , επιφέρει νομοτελειακά την «Νέμεση».Να είστε βέβαιοι ότι η τιμωρία θα είναι σκληρή για όλα αυτά τα καθάρματα και σύγχρονους «εφιάλτες»της άθλιας κομπανίας πολιτικάντηδων. Που έχουν το θράσος να ομιλούν για πετυχημένη συμφωνία !
Υπάρχει έκδηλος αναβρασμός που δεν θα αφήσει κανένα επίορκο να κοιμάται ήσυχος .Η σταγόνα από το ποτήρι ξεχείλισε .Τα αντανακλαστικά του Έλληνα ενεργοποιήθηκαν , όταν είδε τους πολιτικούς αριστερόφρονες χαμαιλέοντες «ελαφρά τη καρδία» να επιτρέπουν τη ρίψη χημικών με το φαιδρό πρόσχημα και ψεύδος, ότι ήταν υποχρεωμένοι να τια ρίξουν σε ακροδεξιά στοιχεία που επιχείρησαν να καταλάβουν την βουλή. Μόνο που οι φωτογραφίες και τα video τους διαψεύδουν. Τα χημικά έπεφταν σε οικογένειες αλλά το χειρότερο σε μικρά παιδιά και ηλικιωμένους –Θεέ μου πόσο θρασύδειλοι!- με αποτέλεσμα οι ευαίσθητες αυτές κοινωνικές ομάδες να μη μπορούν να αναπνεύσουν με κίνδυνο ακόμη κι αυτής της ίδιας τους της ζωής. Αυτό καταγράφηκε στο υποσυνείδητο του Έλληνα , να είστε βέβαιοι μυσαροί εθνοπροδότες! Τίποτε δεν τελείωσε με μια εμετική ψήφο από τα ξεπεσμένα έδρανα της βουλής. Στην πραγματικότητα τώρα όλα αρχίζουν. Στις περισσότερες πόλεις είχαμε αναταραχές σήμερα Μολότοφ δέχονταν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος , ενώ η Αστυνομία προέβαινε σε νέα χρήση χημικών. Έτσι νομίζουν , πως θα προφυλαχθούν από την οργή του κόσμου; Γελιούνται , αν πιστεύουν , ότι η οργή θα καταλαγιάσει με χημικά .Ας το ξεχάσουν. Οι αριστεροί λακέδες του Σόρος θα ζουν συνέχεια με εφιάλτες. «Γιατί την προδοσία πολλοί αγάπησαν , τον προδότη ουδείς» Οι ίδιοι οι πάτρωνες κάποια στιγμή θα τους αδειάσουν .Γιατί αυτή είναι η μοίρα του προδότη και του δωσίλογου. Όσοι ψήφισαν την αλλοίωση της ιστορίας μας είναι δωσίλογοι και μια μέρα θα πληρώσουν και μάλιστα πολύ σκληρά.
Όλος ο Ελληνικός λαός έχει αντιληφθεί την προδοσία που συντελέστηκε με την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών. Εκεί όπου ο Αλέξης υπέγραψε την κατάπτυστη συμφωνία παραχωρώντας ιστορία , Εθνότητα και γλώσσα στους σκοπιανούς Γιατί έτσι θέλουν οι πάτρωνες. Καμιά αλλαγή στο Σύνταγμα των σκοπιανών όμως για τον αθεράπευτο αλυτρωτισμό τους , παρά μόνο μπόλικο παραμύθι …
Τον Ελληνικό λαό δεν τον ρώτησες Αλέξη , τον ξεγέλασες και τον προσπέρασες .Το Σύνταγμα προβλέπει σε τέτοιες περιπτώσεις Δημοψήφισμα .Εσύ κι αυτό το αγνόησες Αλέξη .Δεν σε συμβούλευε γι αυτό ο κατά το φαινόμενο εγκρατής περί τα Νομικά Παυλόπουλος:! Γι αυτό και μόνο , επειδή του πλήγωσες την ματωμένη του ψυχή , έχει ξυπνήσει και ζητά εκδίκηση .Η αγδίκιωτη μανία ενός λαού για πραγματική δικαίωση στα ιερά και όσια της φυλής αναζωπυρώνει το Μακεδονικό το οποίο μόλις τώρα άρχισε…Οι πολιτικοί λακέδες να μη κοιμούνται ήσυχοι…» Ελεύθερον το εύψυχον»!

Ηλίας Ηλιακόπουλος